Etkinlikler

Uğur Endüstri, ISK-Sodex’te ilgi odağı oldu

Yayın Tarihi:

on

ISK-Sodex 2019 katılımcı firmalarından Uğur Endüstri’nin standına konuk olduk ve Genel Müdür Serdar Günüşen’le bir görüşme gerçekleştirdik.

Tecrübeli bir ekip tarafından 2017 yılında kurulan Uğur Endüstri, bağlantı parçaları imalatı ve endüstriyel ürün ticareti alanında her geçen gün büyüme kaydeden bir firma. ISK-Sodex 2019’da sergilenen ürünler hakkında bilgi almak istediğimiz Serdar Günüşen, şunları söyledi: “Fuarda, daha çok büyük çapta ve özel sipariş üzerine imal edilmiş ürünler sergiliyoruz. Standımızda sergilediğimiz 1600 çaptaki flanş -ki bu ürünleri 5000 çapa kadar üretebiliyoruz- Bulgar bir müşterimiz için özel olarak üretilmiş olan bir üründür ve oldukça da dikkat çekiyor. Standımızın önünden geçen konuyla ilgili herkes bu ürünü gördükten sonra muhakkak gelip masalarımıza oturuyor ve bizden bilgi alıyor. Şahıs ve şirket olarak yoğun bir yabancı katılımcı ziyaret etti bu yıl standımızı.”

ISK-Sodex 2019’dan memnunuz

ISK-Sodex 2019 hakkındaki genel değerlendirmesini almak istediğimiz de ise Serdar Bey şunları belirtti: “Hem Türkiye’de hem de yurt dışında birçok fuara katıldım ben. ISK-Sodex 2019’da hiç tahmin etmediğim düzeyde katılımcı gördüm ve çok memnunuz fuardan. Birlikte çalıştığımız firmalara da ziyaretlerde bulundum ve onların da son derece memnun olduklarını öğrendim. Özellikle yabancı katılımcıdan memnunuz; Balkan ülkeleri, Fransa, İtalya, Polonya, Fas, Azerbaycan, Irak ve Mısır gibi dünyanın pek çok farklı coğrafyasından, farklı ülkelerden katılımcılarla görüştük. Bu sene ISK-Sodex çok iyi gitti bizim için.”

Sektöre ve rekabet ortamına ilişkin görüşlerini almak istediğimiz Uğur Endüstri Genel Müdürü Serdar Günüşen, bu konuda şunları belirtti: “Bizim sektörde birkaç kanalımız var. Ana kanal olan inşaat sektörü yaklaşık bir veya bir buçuk yıldır sıkıntıda. İnşaat sektörüne hizmet veren, bizim gibi tesisat malzemeleri üreten firmalar pek hoşnut değiller mevcut durumdan. Ancak biz, birkaç sektöre hizmet veriyoruz. İnşaatın dışında endüstri yönümüz var, tersanelerimiz var, petrol ve buhar tesisleri, sulama tesisleri var, bütün bu sektörlere de ürün verdiğimiz için biz memnunuz durumdan. Bu sıkıntılı dönemi bile büyüyerek aşmaya devam ediyoruz. Ben 3 tane kriz gördüm Türkiye’de. Krizlerden sonraki dönemler hep en iyi dönemler olmuştur. Tahmin ediyorum önümüzdeki yıldan itibaren biz ve sektördeki diğer
firmalar da çok iyi bir dönem geçirecektir.”

Son olarak yeni dönemde ne gibi yenilikler yapmayı planladıklarını sorduğumuz Serdar Bey’den şu bilgileri aldık: “Bizim kendi üretimimiz dışında takip ettiğimiz birkaç projemiz var. Sürpriz projeler bunlar. Önemli bir tesisat malzemesine üretici olarak katılım göstermek için çalışma yapıyoruz. Bu, eskiden beri takip ettiğimiz bir proje. İnşallah gerçekleşir ki çok yaklaştık. Bu projeyi yabancı bir partnerle birlikte planlıyoruz. Biz standart ürünlerin dışında müşteri talebine göre ürün üretiyoruz. Aynı çapta, birçok müşterinin farklı isteklerine cevap veriyoruz. Sürekli yatırım hâlinde olan bir firmayız. Bize teknik resim olarak gelen her malzemeyi üretebilme imkân ve kabiliyetine sahibiz. Yeni planlarımız arasında üretim tesisimizi daha geniş, daha büyük bir alana taşımak var. Yeni, geniş bir üretim alanı sağlamak ve büyümeye devam etmek ana hedefimiz gelecek dönemde.”

Trendler

Exit mobile version