Pompalar

Türkiye’de bir ilk: “Klorsis Akıllı Dozajlama Sistemleri”

Yayın Tarihi:

on

Klorsis, geleneksel klorlama sistemlerinden farklı olarak insan gücü ve zamandan tasarruf sağlayarak, tek bir sistem üzerinden sıfır hata payına sahip akıllı klorlama teknolojisi ile kazançlı ve sağlıklı içme suyu temin projesidir.

Yüzde 71,6’sı yerli ve milli olan sistem, Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğine sahip.

Klorsis Akıllı Dozajlama Sistemleri, su ve kanalizasyon ünitelerinden, konut, otel, fabrika, okullar ve havuzlar başta olmak üzere insanların kullandığı tüm meskenlere uygulanabilmektedir.

Sistem, şebeke suyundaki klor ve Ph değerlerini ölçer. Yazılımı sayesinde dozaj pompalarına eş zamanlı olarak bağlanır. Böylece ani değer değişikliklerinde bölgeye gidecek ekipten çok daha hızlı davranır ve geri dönüşü olmayacak olumsuzlukların önüne geçer. Sistem, insan gücüne ihtiyaç duyulacak bir durum olduğunun tespitini yaparak, teknik ekibi anında bölgeye yönlendirir. Böylece gereksiz hareketliliği engelleyerek, iş gücü maliyetinde %85’e varan azalma sağlar.

Klorsis web paneliyle; tüm noktaların klorlama takibini, ölçüm değerlerinin anlık kontrolünü, saatlik, günlük, aylık ve yıllık genel klor tüketimini, klor deposunun anlık seviyesini, il geneli ortalama kullanılan klor oranlarını, depoda kalan klor ile yaklaşık olarak klorlama yapılabilecek süre ve deponun ne kadar süre sonra doldurulması gerektiğine dair en güncel bilgilere ulaşabilir, arıza bildirim işlemlerini yaparak, ekipler için iş emri oluşturabilirsiniz.

“Suyunuz hatalardan uzak, tertemiz olsun”

Klorsis’in mucidi ve üreticisi İbrahim Çakmak, amaçlarının insan sağlığına hizmet olduğunu belirterek, sistemin sıfır hata payıyla çalıştığını söyledi.

Türkiye’de tüm il ve ilçelerde içme suyunun, belediyelere bağlı su ve kanalizasyon işleri yetkilileri tarafından sağlandığını, bu çalışmaların en başında ise suyun klorlanması işleminin geldiğine dikkat çeken Çakmak, “Su üzerindeki işlemler Sağlık Bakanlığı’nın içme suyu için vermiş olduğu mikrobiyolojik parametrelere göre yapılıyor. Klorlama, il ve ilçelerde kurulmuş olan klor dozaj pompalarıyla yapılıyor. Mevcut sistemde gezici ekipler, yerleşim birimlerindeki şebeke suyundan belli aralıklarla numune alıyor. Sudaki klor değerleri elle ölçülüyor. Bu değerlere göre, daha önce kurulan klor dozaj pompalarının ‘saat/litre’de aktaracağı klor miktarı ayarlanıyor. Dolayısıyla bir yerleşim yerinin deposundaki klor seviyesi düşükse, daha da kötüsü klor hiç kalmamışsa, bunu önceden bilme şansları bulunmuyor.

Dozaj pompaları, elle çalıştırıldığı için insan kaynaklı hatalara açık, üstelik uzaktan kontrol ve anında müdahale gibi bir imkân sunmuyor” diye konuştu.

Çakmak, Klorsis ile dozajlama yapılan bölgenin suda bulunan klor ve Ph değerlerini anlık olarak ölçebildiğini, sudaki tüm değerlerin sisteme aktarılarak kullanıcının değerleri anlık olarak görüp, klor miktarını belirleyerek bu sayede suda bulunması gereken stabil klor değerinin sabit kalmasını sağladığını da sözlerine ekledi.

Türkiye’de kamu kurumlarını da özel sektörün de klorsis sistemini kullandığını ifade eden Çakmak, “Sistemimiz istenilen ihtiyacı tam olarak karşıladığı için kullanıcılarımız oldukça memnun. Yoğun talepten dolayı 2016 yılında üretim kapasitemizi iki katına çıkardık. Türkiye’nin yanında yurtdışından da yoğun talepler var. Hedefimiz tamamı yerli ve milli olan sistemimizi tüm dünya da kullanımını sağlayarak, ülkemize katma değer ve istihdam yaratmak” diye konuştu.

Trendler

Exit mobile version