Etkinlikler

Ticaret Bakanlığı, Yapı Fuarı katılımcılarını bu yıl da destekliyor

Yayın Tarihi:

on

İnşaat sektörünün trendlerinin konuşulacağı ve en son yapı teknolojileriyle yapı ürünlerinin sergileneceği Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 2020, 18-22 Nisan tarihleri arasında TÜYAP’ta gerçekleşecek. 4 yıldır devlet desteği alan tek fuar olma özelliğini taşıyan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’un katılımcılarına, Ticaret Bakanlığı bu yıl da tanıtım desteği veriyor.

Türkiye’nin yurt içinde ve yurt dışındaki stratejik sektörleri arasında yer alan inşaat ve yapı sektörünün en kapsamlı etkinliği olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 18-22 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenleniyor. Yerli ve yabancı katılımcılar için, “alıcılar, karar vericiler ve kanaat önderlerinden oluşan hedef kitleye doğrudan ulaşmayı sağlayan platform” olma görevini güçlendirerek sürdüren Yapı Fuarı, yeni iş fırsatları ve iş birlikleri için önemli bir rol oynuyor. Yapı Fuarı’nda bu yıl da iş makineleri, nalburiye ve el aletleri, yapısal çelik, prefabrike yapılar, yapı sistemleri, iç yapı ve dekorasyon, duvar ve döşeme kaplamaları, banyo – mutfak donanımları, kapı ve aksesuarlar, elektrik, aydınlatma, otomasyon, yalıtım, yapı kimyasalları, boya, çatı, doğrama (kapı – pencere), cephe, otomatik kapı – geçiş sistemleri, gölgelendirme, kaba yapı, tesisat, asansör, çevre düzenleme ve yazılım alanlarında hizmet veren yüzlerce yerli ve yabancı firma yer alacak.

 Lokomotif sektörün devlet desteği alan tek fuarı

Yapı sektöründe çıkan en yeni ürün ve hizmetlerin sergilenmesine ve takip edilmesine fırsat sunan fuar, 43 yıldır yeni iş imkanları yaratarak inşaat ve yapı sektörünün büyümesine katkı sağlamaya devam ediyor. Türkiye’de son 4 yıldır yapı sektöründe devlet teşviği imkanından yararlanabilen tek fuar olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’un katılımcıları, bu yıl da tanıtım faaliyetleri harcamalarında yüzde 50 oranında T.C. Ticaret Bakanlığı desteğinden faydalanabilecek.

Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’un uluslararası bir platform olarak ülkemiz inşaat ve yapı malzemeleri sektörüne ayna tuttuğunu dile getiren Hyve Group Bölge Direktörü Kemal Ülgen, sektörün dünyadaki 5 büyük yapı fuarından biri olma başarısını gösterdiğini ve geçen yıl

68.738 ziyaretçi ve 550’den fazla katılımcı firmayı ağırladıklarını hatırlattı. Fuarın bu yıl da inşaat ve yapı malzemeleri sektörü için dinamizm yaratacağını belirten Ülgen, “İnşaat sektörünün kalbi Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da atacak.   Binlerce yerli ve uluslararası profesyonel ziyaretçi ve alıcı ile bir araya gelerek, ihracatını artırmak,  potansiyel müşterilerle buluşmak isteyen firmalar için bu yıl da her yıl olduğu gibi sektörün en verimli platformu olacağız,” dedi.

Yabancı katılımcılardan yoğun ilgi

18 Nisan tarihinde kapılarını açacak fuara özellikle Asya, Latin Amerika ve Doğu Avrupa ülkelerinden yoğun bir ilgi söz konusu. Almanya ve Katar birer pavilyonla toplamda 50’yi aşkın şirket ile katılım gösterecekler. Bunun yanı sıra; İtalya, Hindistan, Güney Kore, Polonya, Uruguay, Tayvan, Romanya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi birçok ülke fuarda yeni ürün ve hizmet teknolojilerini sergileyecek.

İnşaat sektöründe çevik dönüşüm dönemi

İnşaatta sürdürülebilir büyümenin yol haritasının da konuşulacağı Yapı Fuarı, her yıl olduğu gibi zengin bir panel programıyla ziyaretçilerini karşılamaya hazırlanıyor. Fuarın sektörel değerlendirme ve gelişmelerinin uzman konuklarca tartışılacağı iki önemli düşünce platformu bulunuyor. Değişim Mimarı – İnovatif Yönetim Danışmanlığı iş birliğinde oluşturulacak bu alanlar, katılımcıların sektörün gündemi hakkında bilgilenmesini sağlayacak.

Bu alanlardan biri olan Yapı Arena’da, dünyada ve ülkemizde inşaat sektöründe tasarımcı ve uygulamacı gruplarda başarılı örnekleri olan çevik yönetim yaklaşımları, “Yapı Sektörü Sürdürülebilir Büyümenin Sırrı ‘Çevik Dönüşümü’ Konuşuyor” başlıklı panelde konuşulacak. Değişken koşullara adaptasyon ve sürdürülebilir başarı temellerine oturan çevik yönetim yaklaşımları, dünya genelinde inşaat sektörü de dahil olmak üzere hızla yaygınlaşıyor.

Geleneksel inşa yaklaşımı, Startup’lar ile tamamen değişiyor

Yapıtech Garage’da ise Değişim Mimarı ile ortak geliştirilen proje, startup’ları (tekno-girişimlerini) inşaat sektörü ile buluşturuyor.  Startup’ların tasarım aşamasından bina teslim aşamasına kadar mimarlara, mühendislere, plancılara, üreticilere, yüklenicilere, geliştiricilere, pazarlamacılara ve kullanıcılara, sektörün geleneksel iş yapma biçimini kökten değiştirecek yaklaşımlar sunmaya hazırlanıyor. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, sektör stratejisini desteklemek, bilgi alışverişi sağlamak, inovasyonu teşvik etmek ve de yapı sektörünün kamu, özel sektör ve akademik boyutları arasında etkileşim sağlayarak yeni fikirlerin oluşturulmasını sağlamak adına verimli bir platform sağlayacak.

Trendler

Exit mobile version