Etkinlikler

Teskon+Sodex 2019, 17-20 Nisan’da İzmir’de

Yayın Tarihi:

on

TMMOB Makina Mühendisleri Odası tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek olan Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi ve Teskon+Sodex Fuarı öncesinde bir basın toplantısı düzenlendi.

 TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından 17-20 Nisan 2019 tarihlerinde 14. kez düzenlenecek olan Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi ve Teskon+Sodex Fuarı öncesinde basın toplantısı MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıda, TESKOn 2019’a ilişkin bilgi veren MMO İzmir Şubesi Başkanı Yüksel Yaşartekin, Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi TESKON’un ve kongreye paralel olarak gerçekleşecek fuarın 14’üncüsünün iki yıldan bu yana devam eden hazırlıklarında artık son aşamaya gelindiğini belirterek, “17-20 Nisan 2019 tarihleri arasında MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nin ev sahipliği yapacağı ‘Mekanik Tesisatta Gerçekler ve Gelecek’ ana temasına sahip 14. TESKON ve buna paralel olarak gerçekleşecek SODEX fuarı ile yine binlerce kişiyi ağırlamaya hazırlanıyoruz” dedi.

Bu yıl kongrenin ana teması olarak belirlenen “Mekanik Tesisatta Gerçekler ve Gelecek” konusunun büyük büyük önem taşıdığını ve sektörü yakından ilgilendirdiğini ifade eden Yaşartekin, “Mekanik Tesisatta Gerçekler ve Gelecek ana temasının içini kongremizde doldurabilmek amacıyla farklı platformlarda konunun işlenmesini amaçladık ve bu sayede kamuoyunun dikkatini bu yöne çekmek istedik. TMMOB Makina Mühendisleri Odası olarak, tesisat mühendisliği alanında faaliyet gösteren meslektaşlarımız başta olmak üzere ilgili disiplinin tüm taraflarını Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleşecek 14. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi ve teskon+Sodex Fuarına katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

TESKON 2019 Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Güngör ise; Tesisat Mühendisliği alanında çalışan mühendislerin; bilim insanlarının; sanayicilerin ve diğer meslek disiplinlerinin bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulunmalarının ve son bilimsel araştırma sonuçları ile teknolojik gelişmeleri izlemelerinin olanağını sağlayan 14. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi’nin; bir kez daha alanında en yaygın katılımlı ulusal platform olarak konuklarını ağırlamaya hazırlandığını belirtti. Güngör; “Kongrenin diğer bir amacı da gelişen teknolojiyi yakalamak. Sektörümüz böyle bir etkinliği bekliyor. Umarım sektörümüz için faydalı bir etkinliği gerçekleştireceğiz. Bu kongremizde çok uzun yılların birikimi olarak sektörümüzde kullanılan terminolojileri öğrenmek ve yeni ortak kullanımlara ulaşmak amacıyla ‘İklimlendirme terimleri sözlüğü’ çalışmasını başlattık. Kongre sürecinde ilk basımı tüm sektörle paylaşılacak; gelen öneri ve katkılarla sürekli geliştirilecek bir sözlük sektörümüze kazandırılacaktır” diyerek Tesisat Mühendisliği disiplininin bütün ilgililerini kongre ve fuara katılmaya davet etti.

Hannover Messe Sodeks Fuarcılık A.Ş. Sodeks Fuarları Direktörü Toros Utku da 2 yılda bir düzenlenen teskon + Sodex Fuarı’nın; bu sene de sektör açısından güzel bir katılımcı ilgisi ile karşılaştığını ve yaklaşık 1800 m² alanda ısıtma; soğutma; havalandırma; yalıtım; pompa ve vana sektörlerinde faaliyet gösteren 100’e yakın firmanınfuarda bir araya geleceğini ifade ederek; “Fuara katılacak olan değerli firmalarımız; sunacakları yenilikçi ürün ve çözümlerini; sektöre dair son gelişmeleri; 4 gün süresince sektör profesyoneli ziyaretçilerimize tanıtma; yeni işbirlikleri gerçekleştirme imkânını bulacaklar. Her iki yılda bir olduğu gibi bu sene de; üretim ve kullanım açısından ısıtma; soğutma; havalandırma sektörlerinin bölgedeki kalbi olan İzmir’e yakışan bir etkinlik olacak” dedi.

Trendler

Exit mobile version