Vanalar

Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde Duyar HVAC ürünleri tercih edildi

Yayın Tarihi:

on

Sağlık Bakanlığı tarafından kamu-özel sektör iş birliğiyle başlatılan “Şehir Hastaneleri Projesi” kapsamında yapımı tamamlanan, son teknolojik cihazların kullanıldığı İsmail Fehmi Cumalıoğlu Tekirdağ Şehir Hastanesi resmi törenle hizmete girdi.

Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde yerli üretim DUYAR HVAC ürünleri kullanıldı

Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde yerli ve milli üretim gerçekleştiren Duyar Vana HVAC ürünleri tercih edildi. Başta kelebek vana, pislik tutucu, pirinç küresel vana olmak üzere tüm yerli üretim Duyar HVAC ürünleri kullanıldı. Dünya standartlarında yerli üretim yapan Duyar Vana’nın HVAC ürünleri başta TSE belgesi olmak üzere CE, Gost ve EAC belgelerine sahiptir.

Şehir Hastanesi, Trakya Bölgesi’nin çekim merkezi haline gelecek

Yapımı Akfen İnşaat tarafından, Mekanik Taahhütü ise EVO Mühendislik tarafından gerçekleştirilen 566 yataklı hastanede 124 poliklinik, 18 ameliyathane ve 102 yoğun bakım yatağı yer alıyor. Hastanede sağlık personeli haricinde 700 hizmet personeli istihdam edilecek. 159 bin metrekarelik inşaat alanına sahip hastanenin 297 araç kapasiteli açık otoparkı ve 1054 araç kapasiteli kapalı otoparkı bulunuyor. Tekirdağ’ı sağlık alanında da çekim merkezi haline getiren Şehir hastanesi, Bulgaristan ve Yunanistan’ı da içine alacak şekilde Trakya’nın en gelişmiş entegre sağlık tesisi olarak öne çıkıyor. Türkiye’nin öncelikli deprem izolatörlü şehir hastanelerinden olacak dev tesiste, taşıyıcı kolonlarının her birine yerleştirilmiş 651 deprem izolatörü yer alıyor.

Tekirdağ Şehir Hastanesi, son dönemde dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını nedeniyle yoğun bakım kapasitesi bakımından da öne çıkacak. Hastanede yer alan 102 yoğun bakım yatağının 46’sı genel yoğun bakım olarak ayrılırken, 27 yeni doğan, 16 pediatrik, 5 KVC ve 8 de koroner yoğun bakım yatağı yer alıyor.

Trendler

Exit mobile version