Pompalar

Taş ocağı tekerleğinin yıkanmasında kendinden emişli santrifüj pompa

Yayın Tarihi:

on

Taş ocakları, şantiyeler, çöplükler ve madenler gibi yerlerde çark yıkama sistemleri gereklidir ve halka açık alanların güvenli ve temiz tutulmasını sağlar. HGV araçları, sahada hareket ederken büyük miktarda çamur, kil, çakıl, toz ve kirletici madde çeker; yolların kayganlaşmasını önlemek ve diğer araçlara çamur/taş sıçramasına neden olmamak için kamuya açık karayollarına girmeden önce bunların temizlenmesi gerekir.

Tekerlek yıkama ve temizleme sistemlerinde, püskürtme çubuğu veya banyo aracılığıyla tekerleklerdeki ve alt takımdaki kalıntılar temizlenir. Su, bir ana depolama tankından veya pruvadan tedarik edilir. Suyu yüksek akış hızlarında püskürtme çubuklarından aktarmada bir pompa kullanılır. Araç rampaya girdiğinde pompa kızılötesi sensörler tarafından tetiklenir, verimlilik amacıyla ve israfın önlenmesi için su, daha sonraki araçlarda kullanılmak üzere ana depoya geri çekilir.

Uygulama

Bir tekerlek yıkama makinesi üreticisi, besleme tankı yerin altında olduğu için sistemlerinde kendinden emişli santrifüj pompalara ihtiyaç duyuyordu. Geçmişte de dalgıç pompalar kullanmışlardı ancak bakım konusunda çok sorun yaşıyorlardı.

Dalgıç pompalar, çalışmaları esnasında sıvıya daldırılır. Bu, bakımda zorluklara neden olabilir; onarımları yapmak ve durumlarını kontrol etmek için sıvıdan çıkarılmaları gerekir. Ayrıca, genellikle kapalı alan eğitimine de ihtiyaç duyulur. İlk satın alma maliyetleri düşük olabilir; bununla birlikte, devam eden bakım maliyetleri, kuru montajlı alternatiflerinden çok daha fazla olabilir.

Kendinden emişli pompanın kullanılma nedenleri

Yüzeye monte kendinden emişli bir pompa, söz konusu OEM için mükemmel bir çözümdü. Özel tasarım, sürüklenen gazla sıvı karışımlarının işlemesine olanak tanıyordu ve ünite besleme tankının üzerine yerleştirilebildi.  Bu, emme borusundan havanın tahliye edilebilmesine ve ardından sıvının hızla pompaya çekilebilmesine olanak tanıyor. Gövdenin şekli, suyun tüm hava çıkana kadar gövde içinde devridaim yapmasına izin verir. Bu tasarım, pompanın yeniden doldurulması gerektiğinde kuru çalışma nedeniyle hasar oluşumunun önlenmesi için suyun her zaman gövde içinde kalmasını sağlar.

Tedarik edilen kendinden emişli pompa, 180m³/saate kadar akış hızları üretebilir ve herhangi bir döküntünün besleme tankına geri dönüştürülmesi durumunda çapı 50 mm’ye kadar olan katıları geçirebilir. Suyun üzerinde yer alması, saha mühendislerinin pompanın durumunu kolayca izlemesini ve onarımları hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirmesini de sağlar. Salyangoz ve gövde, 200HB sertliğe sahip sfero dökümden yapılmıştır. Bu da, bileşenlerin ömrünü uzatacak ve erken erozyon ve korozyona karşı direnç gösterecektir. Bu sonuç gerekli bakım miktarını, arıza süresini ve yedek parça maliyetini katlanarak azaltacaktır.

Site artık araçları temiz tutacak ve yolların diğer kullanıcılar için kirlenmemiş ve güvenli kalmasını sağlayacak; sağlam ve güvenilir bir pompalama sistemine sahip.

Sağlanan ünitenin özellikleri aşağıdadır:

Trendler

Exit mobile version