Pompalar

Süspansiyon çökeltilerinin hidrolik transferi için Hermetik Sızdırmaz Çift Hortum-Diyafram Pompalar

Yayın Tarihi:

on

Çift Hortum-Diyafram Pompalar, pompa içinde sapmalar olmadan düzgün ve lineer bir akış sağlar. Çift hortum diyafram pompalar birimsel tasarımlara dayanır. Çok çeşitli redüktör boyutlarında, 0,1 ile 600 m3/h arasında, 320 bar operasyon basıncına kadar çalışan simplex, duplex, triplex, quadruplex ve sextuplex modelleri bulunmaktadır. Bu pompalar, aşırı basınçlara ve ağır operasyonlarda bile, istenmeyen emiş şartlarına karşı korumayı garanti eder.

Hidrolik katı transferi iki fazlı karışım gibidir. Su (akışkan), katıları ana kolondan geçiren hidrolik taşıyıcıdır. Daha küçük partiküller ise ikincil taşıyıcı olarak dikkate alınır ve akışkanın hızını düşürmeye katkıda bulunur. Transfer, homojen ve heterojen karışımlara göre farklılık gösterir. Kritik hızı da hesaba katmak gereklidir. Kritik hızın altına düşmek ekipmanı tehlikeye sokar, çıkışta kontrol edilemeyen aşırı debi oluşur. Bu nedenden dolayı hızın korunması gerekir. Sızdırmaz pompaların gelişimi bu temelden gelir. Bu pompaların performansları ve uygulama alanları genişletilmiştir ve böylece küçük boyutlu ölçme pompalarından, yüksek basınçlı proses pompalarına kadar muazzam çalıştırabilme gücü vardır. Bu pompalar sadece tehlikeli sızıntıları engellemez, aynı zamanda bakım-onarım maliyetlerini de ciddi oranda düşürür.  Hidrolik tahrikli tek veya çoklu diyaframlı pompalar 10 bar ve üzeri basınçlarda uygulanır. Diyafram, ıslak kısım ve hidrolik hazne arasındaki sızdırmazlık için bu kısımları ayırır.

Pompa emiş vanasında veya basma kısmında sedimentasyon oluşması durumunda, diyaframların aşırı sıkıştırılma riski olur ve böylece emiş ve basma hattındaki çekvalflere de baskı  yapabilir, hatta,bu durum diyaframların parçalanmasıyla sonuçlanabilir. Standart diyafram pompaların dezavantajları, bu pompalardaki diyaframları modifiye edip hortum diyafram pompaya çevirerek önlenir. Ürün hortum-diyaframın içinde lineer bir akış yolundadır ayrıca kontrol valfleri ile temas halindedir. Bu yeni diyafram pompalar; hermetic sızdırmaz, pozitif deplasmanlı pompaların tüm kriterlerini taşır ve,temizlenmesi kolay, düzgün bir pompa haznesi sunar.

Çalışma Prensibi

Pompa redüktörünün döner hareketi krank mekanizmasıyla piston başlığının ileri geri hareketine dönüştürülür. Kafalar piston bağlıdır. Hidrolik akışkan sayesinde piston, hem taşınan akışkanın lineer akışını sağlayan,hem de çift kat tam sızdırmazlık sağlayan 2 hortum-diyaframı da harekete geçirir.  Mekanik sürücülü peristaltic hortum pompaların aksine bu pompalardaki hortum-diyaframlar sıkıştırılmaz.   Tıpkı insan vücudundaki damarlar gibi piston strokuyla aynı ayarda yavaş bir hareket sağlanır.

Yüksek Operasyon Güvenliği 

Çift hortum diyafram pompaların özelliklerinden biri de, akışın lineer halde olmasıdır. Bu şekilde katı partikül içeren uygulamalarda, süspansiyon karışımlarda ve çamur uygulamalarında çalışabilir. Maksimum lineer akış çizgisiyle, hortum diyaframlar yüksek viskoziteye sahip çamurları ve diğer korozif ve erozif kimyasalları minimum aşınma ile kaldırabilir.

Ekonomik, Yüksek Kaliteli

Çift hortum diyafram pompalarda pompa seçimi, debi, operasyon basıncı gibi değerlere göre yapılır ama taşınan akışkanın dayanımına göre yapılmaz ve bu şekilde benzersiz ekonomiklik ve kalite sağlanır.  Pompanın, diğerlerine nazaran benzersiz emniyeti, akışkanın pompa kafasıyla ve hidrolik sürücü ile temas etmemesi sayesinde sağlanır. 

Kaset Dizaynında Emiş ve Basma Çekvalfleri

Konik, yuvarlak veya küresel vanalarda metal veya yumuşak sızdırmazlık, optimum adaptasyon şartları için uygundur. Yüksek basınç altında bile bu vanalar, koç darbesini engeller.  

Bu vanaların az aşınması nedeniyle, sızdırmazlık, uzun operasyonlardan sonra bile azaltılmıştır. Kaset dizaynı sayesinde, boru hattını demonte etmeden bile sökülüp takılması kolaydır.

Hataları Erken Tanılama Sistemi

Çift hortum diyafram pompaların dizaynı, ileri-geri hareket eden pompalar alanındaki tecrübelere ve kestirimci bakım yöntemlerine dayanır. Böylece, kalıcı kondisyon monitörlemesi, hortumlardaki ve çek valflerdeki sızıntıların kontrolü açısından çok önemlidir. Erken tanımlama, en küçük plansız sızıntıların engellenmesi ve bakımının yapılmasını sağlar.

Touch Panel & Enerji Verimliliği

Touch Panel ve tanılayıcı system sayesinde, kullanıcılara HMI (İnsan-makine ilişkisi) ile pompa tanılama sistemi   önerilir. Ölçüm sistemi, çekvalflere katı partikül gelmesi halinde oluşan kayıpların ve sızıntıların %1,5’in altında olması halinde bile uyarı verir. Bu, operatöre kestirimci bakım için yardımcı olur ve gerekli MTBR değerlerini vererek, bakım maliyetlerinin düşürülmesini sağlar.  Touch Paneller kontrol kabininin içindedir ve operatöre, strok, emiş basıncı, çıkış basıncı, nabızlar, hidrolik ve redüktör yağı sıcaklıkları ve bunlar dışında çek valfler, debi kaybı ve verim hakkında da bilgi verir. Enerji maliyetlerinin düşürülmesi konusunda da önemli katkılar sağlar.

Trendler

Exit mobile version