Vanalar

Sürdürülebilir bir gelecek için
Nst-Nordsteam on-off vanalar

Yayın Tarihi:

on

PNOSAN GROUP olarak Nst-Nordsteam markamızla fark yaratmak ve geleceğe iz bırakmak için çabalıyoruz. Enerji tasarrufu konusundaki hassasiyetimizi tüm AR-GE ve ÜR-GE süreçlerimize dahil etmiş bulunmaktayız. Kondenstoplar ile başladığımız üretim sürecimize oransal kontrol vanalarını, direkt tesirli buhar basınç düşürücü vanaları şimdi de paslanmaz on-off vanaları (pistonlu) dahil etmek için çalışıyoruz.

AR-GE ve ÜR-GE sürecinin hız kesmeden devam ettiği Nst-Nordsteam on-off vanalar ile sürdürülebilirlik meselesine fayda sağlamayı hedefliyoruz. Bu vanalar mili tahrikleyen piston kısmı sayesinde hava ile kumanda edilirler. Buradaki hassas nokta, iç yapının akışkana uygun seçilmesidir. Kontrol vanaları (on-off vanalar) ısıtma ve soğutma sistemlerinde akışkaların kontrolünü sağlamak amacı için kullanılırlar.

Pnömatik vana olarak da bilinen bu vanalar, tek etkili ve çift etkili çalışırlar. Normalde kapalı ya da normalde açık pozisyon opsiyonları mevcuttur. Aktüatöre hava verilmesi ile piston yukarı doğru hareket eder ve vana açılır. Hava kesildiğinde de yay aracılığıyla piston itilerek vana kapalı konuma getirilirler. Bu vanaların avantajlarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Kullanım ve montaj kolaylığı
  • Düşük enerji (enerji tasarrufuna fayda)
  • Uzun çalışma ömrü
  • Güvenilirlik
  • Yüksek sızdırmazlık
  • Akış kontrolü

Pistonlu on-off vanalar, tekstil baskı ve boyama, demir-çelik, gıda tesisleri, kağıt fabrikaları vb. alanlarda otomasyon için tercih edilirler. Proses hatlarında kullanıcılara akışkan kontrolünde destek sağlarlar. 

Yazan: Nida Şahin, Pnosan Group Uluslararası Pazarlama ve İletişim Uzmanı 

Trendler

Exit mobile version