Vanalar

Sunsay’dan yeni nesil kelebek vanalar: Wouter Witzel

Yayın Tarihi:

on

1966 yılından bu yana endüstriyel kelebek vanalar ve aktüatör alanlarında uluslararası çapta tanınan Hollanda menşeli Wouter Witzel EuroValve yüksek performans vanalarda kalitesini kanıtlamış lider bir üretici ve aynı zamanda tedarikçi olup AVK Group bünyesinde faaliyetine devam etmektedir. AVK Group dünya çapında 65’in üzerinde şirketi ile 80’den fazla ülkeye kendi satış şirketleri, acenteleri, distribütörleri ve lisans sahipleri aracılığıyla ürünler ve hizmetler tedarik etmektedir.

Wouter Witzel, çeşitli sektörlere yönelik müşterilerine sunduğu geniş ürün yelpazesiyle birlikte, üretici olarak hizmet veriyor olması müşterilerden gelecek farklı taleplere daha hızlı ve doğru bir şekilde tepki verebilmelerine, aynı zamanda farklı pazarlarda kullanılan birçok vana uygulamasına yönelik çözümler ve iyileştirmeler üretebilmelerine de olanak sağlamaktadır.28

Su arıtma, petrol ve gaz, kimya, petrokimya, enerji, maden, çimento, ağaç işleme, demir-çelik, desalinasyon, yüksek bina-tesisat uygulamaları vb. tüm endüstriyel ve domestik sektör ve uygulamalarda kullanılan yeni nesil kelebek vanaların en önemli özelliği Vulkanizasyon yöntemi kullanılarak imal edilmiş olmasıdır.

Vulkanizasyon yöntemi ile vana contası vana gövdesine basınç altında homojen bir şekilde kalıp olarak kaynaklanmıştır. Bu proses ile vana gövdesi ve vana contası ayrılmaz bir bütün oluşturmuştur. Bu şekilde üretilen kelebek vanaların, değiştirilebilir contalı kelebek vanalara göre 5 kat daha fazla uzun ömürlü olduğu kanıtlanmıştır.

Eşsiz sızdırmazlık konsepti ile işlenmiş disk çevresi, toroid yapıdaki contaya sıkı bir şekilde oturarak tam kapama sağlamaktadır. Bu konseptin avantajları şunlardır:

  • Çift taraflı sızdırmazlık
  • Kapalı pozisyonda conta aşınmasının minimum olması
  • Açılıp kapanma işlemi sırasında contanın daha az aşınması
  • Düşük tork ihtiyacı
  • Çok sık açılıp kapanmak için uygunluğu
  • Aktüatör kullanımı için uygunluğu

Trendler

Exit mobile version