Yazılım Kuruluşları

SIMATIC kontrolörler için uzaktan kontrol sistemi

Yayın Tarihi:

on

    • SIMATIC S7-1200 kontrolörlerini kullanarak uzaktan kontrol uygulamaları için iletişim işlemcisi

 

    • Açık alanda ölçümlenen değerlerin kontrol merkezine aktarılması

 

    • Bakım personeli için otomatik e-posta hizmeti

 

 

Siemens Endüstriyel Otomasyon Bölümü, uzaktan kontrol uygulamaları için SIMATIC S7-1200 kontrolörlerine dayalı yeni bir iletişim işlemcisi geliştirdi. TeleControl Professional ürün portföyünün bir üyesi olan SIMATIC CP 1243-1 DNP3, kontrolörü, DNP3 (Dağıtılmış Network Haberleşme Protokolü) aracılığıyla proses kontrol sistemi vb. bir kontrol merkezine bağlıyor. Bunun en tipik kullanım alanı, geniş ve açık bir alanda ölçümlenen değerlerin merkezi bir istasyona aktarılmasında görülüyor. Söz konusu uzaktan kontrol sistemi, kanalizasyon ve su arıtma tesislerinde, bölgesel ısıtma şebekeleri ve pompa istasyonlarında ve ayrıca petrol ve gaz tedarik, enerji dağıtımı ve ulaşım ve taşımacılık sistemlerinde kullanılabiliyor.

SIMATIC CP 1243-1 DNP3, ölçümlenen değerleri, ayar noktalarını ve alarmları düzenli olarak veya olay bazlı bir şekilde gönderiyor. Kullanıcı, STEP 7 mühendislik aracını kullanarak sadece SIMATIC S7-1200 CPU’nun göndereceği verileri seçerek ilgili iletişim parametrelerini belirliyor. Kontrol merkezi ile iletişim, geniş alan ağları aracılığıyla güvenli veri transferine yönelik güvenlik mekanizmaları dâhil olmak üzere 2 no’lu DNP3 standardına (2007/2009) uygun yerleşik uzaktan kumanda protokolüne dayanıyor. İletişim işlemcisinde, veri aktarımına ek olarak bir e-posta fonksiyonu bulunuyor. Bu fonksiyon, örneğin bakım personelini eşik değerlerin aşılması gibi önceden tanımlanmış olaylar hakkında otomatik olarak bilgilendiriyor.

SIMATIC CP 1243-1 DNP3, herhangi bir bağlantı kopmasında veri kaybını önlemek üzere, zaman damgalı maksimum 64.000 değeri geçici olarak kaydedebiliyor. Bağlantı yeniden kurulduğunda geçici olarak kaydedilen bu değerler, doğru kronolojik sırayla otomatik olarak kontrol merkezine aktarılıyor. Lokal olarak LED’ler ile belirtilen veya STEP 7 mühendislik aracında bulunan kapsamlı teşhis özellikleri, kullanıcıya istasyonun durumu hakkında hızlı ve kesin bir analiz sunuyor. İletişim işlemcisi, açık alanlardaki yerel iletişim ağına Ethernet arabirimi aracılığıyla bağlanırken, yerel ağ ile kontrol merkezi arasındaki uzaktan iletişim için Scalance M847 endüstriyel router gibi uygun veri iletim komponentleri bulunuyor.

Yeni iletişim işlemcisi SIMATIC CP 1243-1 DNP3, uzaktan kontrol uygulamalarında SIMATIC S7-2000 kontrolörlerini DNP3 (Dağıtılmış Network Haberleşme Protokolü) aracılığıyla kontrol merkezine veya proses kontrol sistemine bağlıyor.

Trendler

Exit mobile version