Pompalar

SICcast

Yayın Tarihi:

on

 

SiCCast firması 90’ların ortasında kurulmuş olan ve müşterileriyle birlikte büyüyen bir firma. Bağlı olduğu Düchting Pumpen firmasının MC pompa serisindeki bazı parçaları kaplayarak işe başladı ve sonrasında MCC pompaların kaplamasıyla devam etti.

 

Malzemenin en önemli özelliği eş zamanlı olarak hem aşınma hem de korozyon dayanımı olması. SiCCast malzemeleri erozif korozyona karşı olağanüstü dayanım sergilemektedir. Silisyum karbürün sertliğinin temelinde, Mohs sertlik skalasındadaki 9.7 lik bir değer (elmasa yakın sertlikte) ve yüksek dolgu etkisi bulunmakta. Bu sebeple yeni pompaların dökümünde ve aşınmış pompa parçalarının kaplanmasında çok iyi sonuçlar vermektedir.

 

 

 

 

Mineral Döküm SiCcast

Elmas sertliğinde…

Silisyum karbürün epoksi ile birlikte oluşturduğu özel karışım, teknik vakum altında hassas kalıplara dökülür. Bağlantı parçaları özel elmas uçları ile tornada işlenir. Firmanın sıcaklık kontrollü döküm prosesi ve donanımı, 8 tonluk döküme kadar izin vermektedir.

Bu karışım son derece yüksek aşınma dayanımına sahip olmakla birlikte termal şoktan etkilenmeyen ve darbe dayanımı olan bir yapıya sahip. Çoğunlukla termik santrallerdeki baca gazı desülfirizasyon üniteleri, çöp yakma tesisleri, gübre, titanyum dioksit ve demir oksit üretimi gibi ağır hizmet şartlarında kullanılır.

 

     Dupleks Paslanmaz Çelik                                                                       SİCCast

 

         11.000 Operasyon saati sonrası                                        24.000 operasyon saati sonrası
                                                                                                                 Halen operasyonda (85.000 saat)

 

Metaller ile Kıyaslaması

Aşınmanın ve katı partikülün olmadığı sadece korozyonun olduğu uygulamalarda hastelloy alaşımı kullanmak mümkün. Sadece aşınmanın olduğu uygulamalarda ise Ni-hard malzemesini kullanmak yeterli. Mineral döküm olan SiCCast ise hem korozyonun hem aşınmanın üstesinden mükemmel bir şekilde gelmektedir. SiCcast malzemesinin katı partikül içeren nötr olmayan karışımlar, yıkama ya da asit uygulamalarında kullanılması çok faydalıdır (pH 0-12)

 

Miller Aşınma Testi

Çamur Aşındırıcılığını Belirlemede Standart Test Methodu

Miller sayısı çamur aşındırıcılığını ile ilgili bir göstergedir. Öncelikli amaç çamurun aşındırma etkisini standart referans metal üzerindeki aşınma açısından derecelendirmektir. Miller sayısı arttıkça aşınma bloğundaki hasar daha kötüdür.

SiCCast in Miller test sonuçları birçok metale çok iyi bir noktadır.

 

SICcast PLUS

SICcast plus, bir silisyum karbür seramiktir.

 

Silisyum karbür seramikler, yüksek aşındırıcı ve kimyasal temaslar, yüksek sıcaklıklar gibi daha zorlu çalıma şartlarında kullanılır. Yenilik olarak, patentli SICcast plus yönteminde, siliciuminfiltritem silisyum karbür (SiSiC) için SICcast döküm ve üretim süreci kombinasyonu kullanılır.

Üretim hattından sadece %1 daha fazla çekmeye maruz kalan ve bu nedenle yapımı metal dökümden teknik olarak daha zor olmayan SiSiC seramik bileşenlerin üretimi mümkündür.

Seramikler temel olarak malzeme özelliği açısından çelik malzemelerle farklı oldukları için, istenen her bileşen için fizibilite çalışması ve geliştirme süreci gerekmektedir.

 

 

Bakım için SiConit

SICcast ile benzer karakteristikte bir bakım seti

 

SIConit, aşınma, korozyon ve pH değeri 0-12 olan asitlere maruz kalmış metalik yüzeylerin bakım ve koruması için bir silisyum karbür kaplama bileşenidir.

SIConit karışık ve maliyeti yüksek tamirler gereken yüksek derecede aşındırıcı çalışma koşullarında kullanılmak için çok yüksek bir silisyum karbür içeriğe sahiptir. Bu bileşen ayrıca aşınmış metal yüzeylerin tamamen yeniden inşasında ya da önleyici kaplamada kullanılabilir. Aşınma kararlığı olarak da orijinal metalden daha iyi bir performans sergiler. SIConit metal uygulamalar, mozaikleme gibi alanlarda kullanılır.

 

Pompa Salyangozu

 

 

Öncesi                                                                                                      Sonrası

Trendler

Exit mobile version