Sektör Haberleri

SCT Autoadjust, Alman Yenilik Ödülü’nü aldı

Yayın Tarihi:

on

SEEPEX otomatik pompası, Alman Tasarım Konseyi’nden ödül aldı.

Sektörün lider firmaları arasında yer alan SEEPEX, ilk otomatik progresif kavite pompasını piyasaya süreli kısa bir süre olmuşken bir ödül kazandı. Alman Tasarım Konseyi, SCT Autoadjust’a Alman Yenilik Ödülü’nü verdi.  Kuzey Ren-Westphalia merkezli gelişmiş teknoloji firması, modern pompa teknolojisiyle “İşletme Mükemmeliği – Makine ve Mühendislik” kategorisinde 2021 yılı ödülünü aldı.

SEEPEX, teknolojisindeki yeni gelişmeyi “Her şey sadece ayarlamadan ibaret” ifadesiyle açıklıyor.

Progresif kavite pompası uzmanı, dijitalleşme alanındaki uzmanlığını bir kez daha ortaya koydu. SEEPEX Global Ürün Geliştirme Yöneticisi Dr. Fabian Pöhl, “Pompalar endüstriyel işlemlerin motorudur. Şimdiye kadar neredeyse hiçbirinde dijitale geçilmedi; dolayısıyla dokunulmamış çok fazla potansiyel var” şeklinde açıklama yaptı.

Dr. Fabian Pöhl, “SCT Autoadjust, dijital görüntüleme ve kontrol teknolojisi barındıran yeni bir hidrolik ayarlama ünitesiyle otomatik olarak görüntülenen ve ayarlaması yapılan, dünyanın ilk progresif kavite pompasıdır. Bu, aşınmayı önlemede büyük destek sağlıyor ve en uygun çalışma noktaları da her defasında seçilebiliyor. İşlem verileri SEEPEX Bulut’a gönderiliyor, burada yapay zeka kullanılarak analiz ediliyor. Bakım işlemi, planlama, işlemi durdurma süresi ve personel ile ekipman kullanımı anlamında en uygun hale getirilebilir. Pompa performansı, yaşam ömrü, ve enerji tüketimi iyileştirilebilir. Dolayısıyla, SCT Autoadjust, minimum işletme maliyetleriyle en yüksek verimliliği beraberinde getirir” ifadelerini kullandı.

Alman Yenilik Ödülü, kullanıcı odaklı olması ve firmalara, önceki yaklaşımlara göre daha fazla katma değer sağlaması özellikleriyle göze çarpan çapraz-endüstriyel ürünlere ve çözümlere öncelik veriyor.

1953 yılından bu yana, Alman Tasarım Konseyi, firmalar arası rekabeti destekliyor. Uluslararası yarışmaları, tasarım, marka ve yenilik açısından ortaya çıkarılan en iyi gelişmeleri ödüllendiriyor.

Organizasyonun yaptığı açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi: “Geleceği şekillendiren ve yaşamı iyileştiren yenilikler endüstrinin tüm branşlarında vardır. Bazen kolaylıkla görebilirsiniz, ancak sıklıkla gözden kaçarlar. Alman Yenilik Ödülü bunu değiştirmeyi amaçlıyor. Büyük başarıları geniş kitleler için görünür hale getiriyor ve piyasada başarılı bir şekilde konumlanmalarını garanti altına alıyor. Çünkü, firmalar, sadece tasarım, marka ve yeniliğin mükemmel bir uyumla birleştirilmesiyle Endüstri 4.0 ve dijitalleşmenin sert rekabeti için silahlanabilirler.”

Trendler

Exit mobile version