Ölçüm Cihazları ve Göstergeler

Schaeffler SmartQB – Kolay anlaşılır metin gösterimleriyle durum izleme

Yayın Tarihi:

on

Güvenilir içme suyu temini için, Perlenbach Su Temini Derneği, santrifüj pompalarında geçici durum izlemeden sürekli durum izlemeye geçmiştir. Perlenbach, şu anda Schaeffler SmartQB cihazını kullanıyor; bunun sebebi yalnızca cihazın kullanımının çok kolay olması değil.

Su Tedarik/Iyileştirme Departmanından Sorumlu Müdür Yardımcısı Joachim Dankwardt şöyle açıklıyor: “Geleneksel makine izleme sistemleri maliyetli ve karmaşıktır. Buna karşılık, Schaeffler’in SmartQB cihazının kullanımı o kadar kolay ki çalışanlarımızın titreşim analizine yönelik özel bir bilgiye sahip olmaları gerekmiyor. Vakit kaybetmeden başlayabilirdik. Bizi ikna eden bu oldu.” 

SmartQB’nin temel avantajları 

  • Motor, pompa ve fanların 24 saat izlenmesi 
  • Herhangi bir titreşim analizi bilgisi olmadan kullanılabilir olması
  • Sadece 5 dakika içinde kullanıma hazır tak-çalıştır çözümü
  • 6 sensöre kadar önceden yapılandırma imkânı
  • Olası arıza nedenlerini ileten kolay anlaşılır metin mesajları
  • Olası arıza nedenlerini gösteren otomatik olarak oluşturulmuş kolay anlaşılır metin mesajları görüntüleme

Olası arıza nedenlerini ileten kolay anlaşılır metin mesajları

SmartQB’nin kolay anlaşılır metin mesajları durum izlemede gerçekten yeni bir özellik sunuyor. Rulman hasarı, dengesizlik, sürtünme, çukurlaşma ve durumdaki genel değişiklikler gibi arıza nedenleri hakkında kolay anlaşılır bilgiler, 7 inçlik dokunmatik panelde görüntülenir.

Birlikte çalışan bir ekip: Schaeffler’in SmartQB ve Concept8 cihazları

Pompaların otomatik olarak yağlanmasını sağlayan Concept8 yağlayıcı, SmartQB için ideal bir tamamlayıcıdır. Bu cihaz kombinasyonu sayesinde, su tedarikçisi, personel sayısı sınırlı olsa da kestirimci pompa bakımı açısından güvenilir bir tam çözüm uygulayabiliyordu. Kısa sürede kendini amorti eden yatırım: Yaklaşmakta olan rulman hasarı erken bir aşamada tespit edilerek beklenmeyen pompa arızası ve buna bağlı olarak gelişebilecek daha ciddi olası hasarlar engellendi.

İşbirliği genişletilecek

SmartQB deneyimi Perlenbach’taki yöneticiler için o kadar ikna edici olmuştur ki, izleme sürecine başka pompaları da dahil etmeyi ve sistemi, dahili bakım uyarı sistemine entegre etmeyi düşünmektedirler. Bu, ekran üzerindeki yerel görselleştirmeye ek olarak tüm bilgilerin merkezi olarak da bir araya getirilebileceği anlamına gelmektedir.

Mitsubishi Electric ile ortaklık

Schaeffler, Mitsubishi Electric Europe’un Fabrika Otomasyonu iş birimi ile birlikte FAG SmartQB için otomasyon çözümü geliştirdi. İki şirket, Mitsubishi Electric’in e-F@ctory konseptinin bir parçası olan e-F@ctory Alliance programındaki ortaklıklarını son yedi yıldır sürdürüyorlar.

Sonuç

Schaeffler’in SmartQB cihazı güvenilir durum izleme ve kullanım kolaylığı sunar. Özellikle kolay anlaşılır metin ekranı sayesinde, titreşim analizi hakkında bilgi sahibi olmaya gerek yoktur. 

Trendler

Exit mobile version