Pompalar

SANDPIPER’ın “SIGNATURE” serisi pompaları ile emniyette olun ve temiz kalın

Yayın Tarihi:

on

 

SANDPIPER’ın Signature Serisi havalı diyaframlı pompaları, en zorlu uygulamalar ve çevre şartlarında bile, endüstrinin en önde gelen performansını ve dayanıklılığını sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Bütün pompalar eşit değillerdir. Warren Rupp Inc. tarafından üretilen SANDPIPER “Signature” Serisi, Firmanın 50 yıldır takip ettiği “yeni ve farklı” pompa üretme misyonunun bir neticesidir. Bu inovatif hava tahrikli çift diyaframlı pompalar, çok çeşitli endüstriyel uygulamaları karşılamak üzere çeşitli ölçü, tip ve modelde üretilirler. Bu  çeşitli model ve tipler aşağıda sıralanmıştır:

 

  • Ağır Hizmet Tipi Klape Çek Valfli Pompalar
  • Ağır Hizmet Tipi Küre Çek Valfli Pompalar
  • 4 Diyaframlı Tip Küre Çek Valfli Pompalar

 

Bu yazının konusu, ağır endüstriyel uygulamalarda karşılaşılan kimyasal, aşındırıcı, çamur, partiküllü, kostik, asidik, zehirli ve parlayıcı ya da yanıcı madde gibi zorlu ürünlerin emniyetli bir şekilde transferini sağlayan 4 Diyaframlı Tip pompalara odaklanmıştır.   

 

Özellikleri:

 

Çevre ve emniyet farkındalığının ve maliyet bilincinin arttığı, daha sıkı kontrol mekanizmalarının devreye girdiği bir çağda yaşamaktayız. Özellikle endüstriyel pompalar, zararlara ve gereksiz masraflara sebep olabilecek “tehlikeli sıvı kacakları” nedeni ile potansiyeli risk taşırlar. Zehirli veya zehirli olmayan olsun, amaç çevreye herhangi bir kaçağın olmasını önlemektir. Böyle bir kaza sadece önemli temizlik zamanı ve faaliyeti gerektirmekle kalmayıp, aynı zamanda durma, imalat kaybı, işçilik, makine/teçhizat yenilemesi, atık ücretleri ve sıklıkla cezai maliyetlere de sebep olur.

 

Sağlam yapılı Warren Rupp’in 4 Diyaframlı Tip Küre Çek Valfli pompaları, insanları, çevreyi ve pompanın kendisini koruyan dizayn özellikleri ile üstün akışkan transferi sağlar. “İki diyafram bir diyaframdan daha iyidir” prensibinden hareket ile pompa, “hava tarafı” ile “sıvı tarafı” arasında bir bariyer oluşturacak şekilde iki diyafram (pompalayan diyafram ve itici diyafram) arasında bir aralık kalacak şekilde yapılandırılmıştır. Bu şekilde, diyaframda bir hasar oluştuğunda, sıvının çevreye kaçması önlenmiştir. Diyafram hasarı oluştuğunda, sıvı çevreye kaçmadan önce operatöre görsel uyarı veren sistemi vardır. (Elektronik ve mekanik uyarı sistemleri de vardır).

 

Standart havalı çift diyaframlı pompalar ile karşılaştırıldığında, 4 Diyaframlı Pompaların en önemli avantajı, kaçan sıvı “hava tarafı”na bulaşmadığı için, bakımın çok daha kolay olmasıdır. Aynı zamanda; pompanın dizaynı, pompayı hattan sökmeden hava dağıtım vanasına kolay ve çabuk erişim sağlar. Netice minimum duruş ve minimal maliyettir.

 

Diğer Modeller:

SANDPIPER “Signature” serisinin aşağıdaki diğer modelleri, rakiplerine performans üstünlüğü sağlayan güçlü transfer özelliklerine sahiptirler:

 

-Ağır Hizmet Tipi Klape Çek Valfli Pompalar: Maksimum 75 mm hat çapı        

                                                                      büyüklüğünde katı maddeleri içeren

                                                                      sıvılar için dizayn edilmişlerdir. (Örneğin   

                                                                      dal, yaprak, cıvata, somun, paçavra ve

                                                                      çakıl gibi katı maddeler)

 

-Ağır Hizmet Tipi Küre Çek Valfli Pompalar:  Çöken, askıda ve yüzen katı madde

                                                                      içeren veya aşındırıcı sıvılar için dizayn

                                                                      edilmişlerdir. (Örneğin kumlu, çamurlu,

  1. sular gibi.)

.

Daha Fazla Bilgi İçin…

 

“Signature” Serisi pompaların teknik bilgilerine, kapasite eğrilerine ve broşürlerine www.sandpiperpump.com/signature-series. link’inden ulaşabilirsiniz.

 

Bütün SANPIPER ürünleri dünyada yaygın, yetkili ve bağımsız distribütörler ile satılır. SANDPIPER ürünleri hakkındaki diğer bilgilere www.tantek.com.tr web sitemizden ulaşabilirsiniz.

Trendler

Exit mobile version