Pompalar

Rowasol’un portföyündeki ilk gravimetrik dişli pompa

Yayın Tarihi:

on

ROWASOL, ROWAMETRIC dozaj sistemi portföyünü, Micro Interface Design (MID) tarafından üretilen bir gravimetrik dişli pompa ile genişletiyor. Dişli pompaların temel avantajı, genellikle kompakt tasarımda yüksek basınç oluşturma yetenekleridir. Böylece pompa çıkışında opsiyonel basınç sensörü ile izlenebilen bu sistem ile 100 bara kadar basınç da elde edilebilir.

Ekstrüzyon uygulamalarında renkli akışkanlar kullanıldığında, basınçlı enjeksiyon, rengin akış yönünde dozlanmasını sağlar . Bu sayede, son derece hızlı renk değişimleri gözlenebilir.

Şimdiye kadar, ROWASOL’un sunduğu dişli pompa sistemleri, çıktının hacimsel kontrolüne, yani rengin yoğunluğuna ve pompa kafasının hacmine bağlı olarak teorik bir verim hesaplamasına dayanıyordu. Çıktıdaki herhangi bir sapma, yalnızca üretilen parçada algılanır. Bununla birlikte, yeni sistem, kontrol parametrelerini hazneden ayrılan renk kütlesine göre ayarlayan MID tescilli gravimetrik kontrol algoritmasına dayalı olarak çalışıyor. Bu şekilde, hassasiyet önmeli ölçüde artıyor ve tasarruf yapılabiliyor. Aynı zamanda, 50 kg’a kadar bir kütle için tasarlanmış olan yük birimi, alarm sinyal ışığı ile görselleştirilebilen veya bir ana bilgisayara sinyal olarak iletilebilen dolum seviyesini de izliyor.

Sistem, bakım çalışmaları için, alet kullanmaya gerek kalmadan, sadece birkaç adımda değiştirilebilen, 0,0018 ile 63 l/s arası verimde geniş bir dağılıma sahip üç farklı pompa kafası ile donatılabiliyor.

Üretim sürecinin devamlılığı için, geçici, manuel veya otomatik olarak hacimsel çalışma moduna geçmek ve örneğin transfer pompası aracılığıyla daha büyük bir besleme haznesinden yeniden dolum yapmak mümkündür. Kaplinlerin kullanımı sayesinde hazne hemen değiştirilebiliyor. Hazne ile pompa girişi arasındaki hortum bölümü de tampon görevi görüyor.

Trendler

Exit mobile version