Su Arıtma Şartlandırma Sistem ve Cihazları

Revize edilmiş G8 sertifikasıyla Alfa Laval PureBallast 3

Yayın Tarihi:

on

Alfa Laval PureBallast 3, piyasadaki lider balast suyu arıtma teknolojisinin üçüncü neslidir ve revize edilmiş IMO G8 test gereklerini karşılayan ilk çözümdür. Norwegian Maritime Authority adına hareket eden DNV GL, 2 Şubat tarihinde, güncellenmiş bir tip onay sertifikası yayınladı ve böylelikle Alfa Laval, revize edilmiş G8 taleplerine uyumlu olan ilk tedarikçi oldu.

2006 yılında piyasaya sunulduğundan bu yana Alfa Laval PureBallast, balast su arıtma performansında öncü olmaya devam ediyor. Günümüzde PureBallast 3 bu liderliği aldı ve revize edilmiş IMO G8 kılavuzlarına göre tip onaylı ilk çözüm oldu.

Alfa Laval PureBallast ürün müdürü Anders Lindmark, “Gemi sahipleri, PureBallast 3’ün çevrenin korunmasını ve yönetmeliklere uyulmasını sağlayacak performansı sunacağından tamamen emin olabilir” diyor ve ekliyor: “Müşterilerimize, gelecekte olabilecek değişikliklerden etkilenmeyen çözümler gerekiyor, bu nedenle Alfa Laval için, revize edilmiş G8 kurallarıyla uyum sertifikası birinci öncelik olmuştur.”

Müşteriler detaylı testler talep ediyor

Detaylı, revize edilmiş G8 kuralları, günümüzdeki sıkı U.S. Coast Guard gerekliliklerine daha da uyumlu. Başlangıçtaki G8 kurallarına göre tip onayı almış bazı sistemlerin, ilave testlere ya da değerlendirmeye tabi tutulduklarında D-2 performans standardını karşılamaması nedeniyle, bunlarda önemli değişiklikler yapıldı. Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS) gibi müşteri kuruluşları, revize edilmiş G8 kurallarını ısrarla istedi ve yalnızca donanım eklemek yerine, endüstride balast su arıtması alanında yapılan çok büyük yatırımlarda istenen sonuçların alınmasını sağlamayı amaçladı.

Önceki kurallarda onaylanan balast su arıtma sistemleri 2020’ye kadar kurulmaya devam edilebileceğinden, revize edilmiş G8 uyumuna sahip bir sistemin hemen satın alınması gerekmez. Benzer şekilde, kurulumu önceden yapılmış sistemlerde yükseltme yapılması gerekmeyecektir. Yine de, revize edilmiş G8 uyumu için hazır olması sayesinde PureBallast, gemi sahiplerinin yatırımlarından en iyi sonucu alacağı, sağlam bir çözümdür.

G8 sertifikası Alfa Laval için birinci öncelik

Alfa Laval, müşterilerinin endişelerini dinledikten ve yasal gelişmeleri yakından izledikten sonra, yeni G8 rejimine göre biyolojik etkinlik testlerine erkenden başladı. Deniz suyu, tuzlu su ve tatlı su testleriyle birlikte, sonuçların su sıcaklığından bağımsızlığını onaylamaya yönelik ilave testler, 2017 yılının 3. çeyreğinde tamamlandı. Norwegian Maritime Authority adına DNV GL tarafından yapılan incelemeler ve hazırlanan raporlardan sonra Alfa Laval, 2 Şubat 2018 tarihinde, endüstrideki ilk revize edilmiş G8 sertifikası onayını aldı. PureBallast 3 donanımına yalnızca tek bir sensör eklenmişti ve güç tüketimi ya da akışında değişiklik yapılmamıştı.

Anders Lindmark şunları söyledi: “Büyük değişiklikler gerekmemesi faktörü, PureBallast teknolojisinin sağlamlığını bir kez daha kanıtlanıyor. Hem U.S. Coast Guard tip onayı hem de revize edilmiş G8 uyumuyla PureBallast 3, bütün filolar için, gelecekteki değişikliklerden etkilenmeyecek tek bir çözüm sunuyor.”

Basitçe söylemek gerekirse, revize edilmiş G8 sertifikası PureBallast 3’ün, en geniş, en zorlayıcı işletim senaryoları yelpazesinde uyumlu olmayı sağlıyor. Daha önce alınmış U.S. Coast Guard tip onayıyla birlikte, büyük ölçekli üretim kaynakları, güçlü ortaklıklar ve iyi geliştirilmiş bir servis sunumu, Alfa Laval’in balast su arıtmada güvenilir bir seçenek olduğunu kanıtlıyor.

Trendler

Exit mobile version