Yazılım Kuruluşları

Revit yapısal elemanlarının modellenmesi ilk kez mümkün

Yayın Tarihi:

on

FARO, Revit®’te genişletilmiş BIM modelleme araçları, daha iyi kalite güvencesi ve tarama verilerini elde etme ve analiz etmede zaman tasarrufu sağlayan PointSense 18.5’i sundu

3D ölçüm ve görüntüleme çözümlerinde dünyanın en güvenilir kaynağı olan FARO® (NASDAQ: FARO), AutoCAD® ve Revit® üzerinde çalışan AEC profesyonelleri için, nokta bulut modellemesinin hızlandırılması amacıyla geliştirilmiş araçlar sağlayan son güncelleme FARO PointSense 18.5’i duyurdu. Yeni sürüm kullanıcılara, yeni uyum ve deformasyon analiz araçları, gelişmiş yazılım ergonomisi ve daha sorunsuz bir iş akışı entegrasyonu sunuyor.

PointSense for Revit® 18.5’te kullanıcılar, çelik kirişler ve kolonlar gibi yapısal unsurları ilk kez nokta buluta hızlı ve doğru bir şekilde aktarıyorlar. Sürecin tam kullanıcı kontrolüyle birlikte akıllı algoritmalar kullanılarak, özel bileşenler otomatik olarak önceden seçilebiliyor ve yerleştirilebiliyor. Ayrıca, tarama verilerinin SCENE 7.1’den Revit®‘e aktarılması daha kolay. Yeni bir SendToRevit uygulaması, Scan View’dan PointSense for Revit®’e koordinatların kesintisiz aktarılmasını sağlıyor. VirtuSurv’daki dışa veri aktarma ve işleme için yapılan rota değişikliği artık gerekli değil.

Global İnşaat BIM-CIM Başkan Yardımcısı Andreas Gerster; “PointSense for Revit®’te geliştirilmiş montaj fonksiyonu ile gerçek bina verilerinin BIM modellerine aktarılması bir kez daha müşterilerimiz için daha kapsamlı hale geldi. Scene-PointSense for Revit® arayüzü, FARO SCENE nokta bulut verilerini daha verimli kullanarak iş akışını düzenliyor. İster kapı, isterseniz de duvar, çatı, boru hattı modellemesi yapın, nokta bulut koordinatlarının BIM yazılımına sorunsuz bir şekilde aktarılması yazılım kullanıcılarımıza anlık bir değer iyileşmesi kazandırıyor” dedi.

PointSense for AutoCAD®‘teki yeni ve geliştirilmiş deformasyon araçları, mimarların ve mühendislerin gerçek dünya şartlarına karşın geometrileri daha da doğru ve özelleştirmiş şekilde analiz etmelerine izin verir.  Standartlara göre sapma toleransının daha iyi görselleştirilmesi, 3D modellerinin kabulünün yanı sıra, paydaşlara belgelenmiş bir kalite güvence raporunun verilmesini de sağlar.

İşletme Mühendisleri çelik kirişleri (sürüm 18.0’daki gibi üç kat daha hızlı), üç boyutlu katı cisimleri veya eğilmiş boruları nokta bulutuna yerleştirdiklerinde zaman açısından dikkate değer bir kazanç elde ederler. Bu nedenle karmaşık tesislerin ve fabrika alanlarının sayısallaştırılması ve modellenmesinde genel verimlilik önemli ölçüde artmıştır.

Trendler

Exit mobile version