Yazılım Kuruluşları

Q-DAS GmbH, Q-DAS V13 istatistiksel yazılımı piyasaya sürdü

Yayın Tarihi:

on

Hexagon Manufacturing Intelligence Q-DAS istatistiksel yazılımın son sürümü, endüstriyel üretim için yeni uygulama alanlarında bir ilke imza atıyor.

Hexagon Manufacturing Intelligence‘ın bir bölümü olan Q-DAS GmbH, Q-DAS istatistiksel yazılımının, akıllı yeni özellikler ve modüllerle zenginleştirilmiş 13.sürümünü bugün yayınladı. Bu son sürüm, daha fazla sayıda arayüzü desteklerken sezgisel bir kullanıcı deneyimi için performansı ve kullanılabilirliği de geliştiriyor.

Sürüm 13 yeni tanıttığı, her tür özelliğin görselleştirilmesi için gerçek zamanlı bir izleme aracı olan Q-DAS RTM Web, ve bir tesisteki farklı üretim süreçlerinin durumunu görselleştirmekte kullanılan bir kalite kontrol paneli olan Q-DAS QCP ile, web-tabanlı yazılım ürünlerinden oluşan Q-DAS portföyünü genişletiyor. Q-DAS QCP, kalite konularını keşfetmeye başlamada gerekli olan bilgiler ve gezinme noktaları için gösterge paneli işlevselliği sunarak, yazılımla henüz çalışmaya başlayan tüm Q-DAS kullanıcıları için tek giriş noktası olacaktır. Mevcut tarayıcı tabanlı ürün olan Q-DAS qs-STAT Web de artık, üretim süreci boyunca yukarıdan aşağı gezinme için satır seçimi özelliğine yer veriyor.

Q-DAS V13 kullanıcıları, ölçüm ekipmanları ve makineler ile doğrudan etkileşim kurarken iki yeni seçenekten de yararlanabilecekler. Q-DAS DS, halihazırda O-QIS procella çalıştıran operatörlerin, en uygun örnekleme periyodunu ayarlayarak belli bir süre içinde alınması gereken örnek sayısını azaltmalarına yardımcı olan dinamik bir örnekleme seçeneğidir. Q-DAS DI, Q-DAS O-QIS’e isteğe bağlı bir eklenti olarak parça denetim programlarının içeriğinin optimize edilmesini destekler. Bir denetim sürecinde ölçülecek özelliklerin sayısını azaltarak ölçüm sürelerini en uygun hale getirir.

Q-DAS sürüm 13 aynı zamanda, makine öğreniminin ve yapay zekanın gücünü de açığa çıkarır. Kullanıcılar, en uygun dağıtım modelini bulmada bir seçenek olarak makine öğrenimi algoritmalarına başvurabilir. Yanı sıra, yenilikçi bir Python arayüz modülü, operatörlerin herhangi bir kaynaktan gelen veriyi işlemek için makine öğrenimini ve AI algoritmalarını uygulamalarına olanak sağlar.

Q-DAS 3D-CAD ile sunulan kullanım kolaylığına ve verimliliğe ilave bir güncelleme, verilen bir 3D CAD modeline dayalı eksiksiz bir Q-DAS denetim planı oluşturma yeteneğidir. Yazılım, bu denetim planlarını PC-DMIS’e kolaylıkla aktararak parça rutini oluşturmalarında operatörleri destekler.

Sürüm 13, tüm Q-DAS istatistiksel yazılım ürünlerini ilk kez aboneliğe dayanan esnek bir lisanslama modelinde kullanıma hazır hale getiriyor. Bağımsız yazılım ürünleri ayrıca, konumlama toleransları ve çok değişkenli özellikler için daha iyi destek, yeni ve gelişmiş grafikler, ve tabletler için optimize edilmiş kullanıcı deneyimini içeren bir dizi kullanılabilirlik iyileştirmesine de sahip.

Trendler

Exit mobile version