Pompalar

Proseslerinizde titreşim artık yok!

Yayın Tarihi:

on

Pozitif deplasmanlı pompaları kullanırken en büyük zorluklardan biri tahliye tarafındaki basınç değişimleridir.

İşlevsellik ilkesine bağlı olarak, bu etkiler daha büyük veya daha küçüktür ancak her zaman mevcuttur.

Bu, genellikle son kullanıcılar için bir zorluk teşkil etmektedir. Bu titreşimler sadece pompalanan ürüne zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda kurulu ekipmana özellikle yüksek bir yük bindirir.

Yoğunluğa bağlı olarak bu durum, darbe seslerine veya boru ve hortumların titreşmesine neden olabilir.

Bu titreşimler, basınç veya akış sensörleri gibi herhangi bir aşağı akış sensör teknolojisi için özellikle zararlıdır. Ayrıca tekrarlanabilir dozlama ve doldurma işlemini karmaşık hale getirir.

DT Tapflo aktif titreşim damperi

Tapflo titreşim damperi, pompalanan akışkanın titreşimli akışı ile aktif olarak iş birliği yapar. Pompa hava girişinden alınan basınçlı hava beslemesine bağlı olarak, titreşim damperinde pompanın içindeki basınç ile aynı basınç vardır. 

“Hat içi” tasarım sayesinde akışkan, ek basınç kayıpları, kesme darbeleri ve ürün bozulmaları olmadan pompalanabilir. Bu, özellikle hassas akışkanlar, viskoz akışkanlar veya yüksek konsantrasyonda katı partikül içeren akışkanlar için belirleyici bir avantajdır. Ayrıca, azaltılmış basınç dalgalanmalarının boru hattındaki basınç kayıplarını azalttığı ve dolayısıyla dağıtım hızının artırdığına dikkat edilmelidir.

Malzemeler ve uygulamalar

Bakım gerektirmeyen titreşim damperi Tapflo tarafından plastik PE ve PTFE’nin yanı sıra paslanmaz çelik, cilalı paslanmaz çelik ve alüminyumdan üretilir.

PTFE, EPDM, NBR ve diğerlerinden yapılmış yüksek performanslı diyaframlar, sandviç tasarımları ve entegre metal gövdeleri sayesinde özellikle uzun hizmet ömrüne sahiptir. 

ATEX Direktifi 2014/34/UE’nin yerine getirilmesi, titreşim damperinin uygulama yelpazesini tamamlar ve endüstrinin neredeyse tüm uygulama alanlarında kullanılabilir.

Gıda, ilaç ve kozmetik

Tapflo hijyenik titreşim damperlerimiz gıda, kozmetik ve ilaç endüstrilerinin birçok alanında uygulama alanı bulmaktadır ve EN 10204, FDA, EC 1935/2004, EC10/2011 ve USP VI gibi tüm Avrupa ve uluslararası standartları karşılıyoruz.

Titreşim damperlerimizin ölü boşluk içermeyen tasarımı, CIP & SIP ile temizlenmesi ve dikey olarak monte edildiğinde kendi kendini boşaltması kolaydır. Damper, üçlü-klemp, DIN 11851 veya DIN 11864 gibi çok çeşitli hijyenik ve aseptik bağlantılarla donatılabilir.

Kimya, yüzey teknolojisi, atık su arıtma, seramik

Agresif kimyasallar, kalın macunlar veya hassas filtrasyon işlemleri. Güvenli pompalama, azaltılmış püskürtme performansı, tutarlı verimlilik ve kaplama, Tapflo titreşim damperinin lehine olan argümanlardan sadece birkaçıdır.

Boyalar, baskı ve ambalaj endüstrisi

Boyaların, verniklerin, kaplama maddelerinin ve ön işlemlerin tüm çalışma koşulları altında sürekli ve güvenilir tedariki, basitleştirilebilir ve maliyet açısından optimize edilebilir. 

Tak ve çalıştır

TK serisinde entegre titreşim damperleri pratiktir ve yerden tasarruf sağlar.

Trendler

Exit mobile version