Hidrolik - Pnömatik

Pnosan Group, yeni tesis yatırımıyla gücünü artırıyor

Yayın Tarihi:

on

Akışkan kontrolü çözümlerinin önde gelen markası Pnosan Group, sektöre buhar ve akış kontrolü, sızdırmazlık, pnömatik ve hidrolik çözümleri sunuyor. Pnosan Group Marka İletişim Uzmanı Nida Şahin’den, firmanın faaliyet alanları ve ürün grupları hakkında ayrıntılı bilgiler aldık.

Öncelikle yeni tesis yatırımları hakkında bilgi almak istediğimiz Nida Hanım, şunları söyledi: “Türkiye’de yaşanan ekonomik dalgalanmalar, son yaşadığımız ve hâlâ yaşamaya devam ettiğimiz pandemi koşulları sebebiyle çok fazla sekteye uğramıştı. Bundan dolayı Temmuz başında yatırımıza başlayabildik, bu durumdan oldukça memnunuz. Yeni yatırım projemizle, üretim hattımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz.”

Pnosan Group’un ürün gamına katılan yeni direkt tesirli buhar basınç düşürücü vanayla ilgili de şu bilgileri aldık: “Nst-Nordsteam basınç düşürücü vanalar, buhar, basınçlı hava ya da diğer yanıcı olmayan sanayi gazlarının bulunduğu hatlarda kullanım için tasarlanmışlardır. Bu ürün, yüksek basınçta buhar ya da kızgın yağ gibi akışkanların, basıncının düşürülmesinde idealdir. Bilindiği üzere endüstri sektöründe, maliyet ve zaman bakımından avantaj kazanmak için, akışkanlar yüksek basınçlı hatlarla transfer edilirler. Daha sonra, kullanım yerlerine bağlı olarak bu basınçların düşürülüp, proses verimliliği ve güvenliği için stabil hale getirilmesi gerekmektedir. Bu sebeple de endüstriyel kuruluşlar basınç düşürücülere gereksinim duymaktadır. Bu ürün ihtiyaca göre sistemde veya makinenin ana girişinde kullanılabilmektedir. Nst-Nordsteam basınç düşürücülerin en önemli özelliği ise, bize verilen basınç ayar sahalarına göre üretimi gerçekleştirebiliyor olmamızdır. 

Ürünün Ar-Ge sürecinden ve hitap ettiği alanlardan da bahseden Nida Hanım, şu açıklamaları yaptı: “Ürettiğimiz ürünleri çeşitli testlerden geçirmeden piyasaya sunmuyoruz. Üretimine başladığımız basınç düşürücü vanalarımız da şu anda teste tabi tutuluyor. Gerekli olan tüm testleri geçtikten sonra, seri üretimine başlayarak müşterilerimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz.

Bir ürünün üretimine başlamadan önce tüm ekip bir araya geliyor ve ürünün pazardaki konumunu, satış adetlerini inceliyoruz. İnceleme tam anlamıyla bittikten sonra, üretimi kararı aşamasında, piyasa koşullarında bu ürünü, hangi sektörlere verebileceğimizi netleştiriyoruz. Tüm bu sürecin ardından, pazar araştırması tarafına geçiyoruz. Bu noktada ürünün bizim alanımızdaki önemine ve spesifik özelliklerine yöneliyoruz ve ilk değerlendirmemizi yaparken bu kriterleri göz önünde bulundurmak bizim için büyük bir önem ve ciddiyet taşıyor. Ekibimizle geçmişten bugüne kadar edindiğimiz tecrübeyi de arkamıza alarak bir maliyet hesaplaması yapıyoruz. Senelerdir alanında uzman ve deneyim sahibi kişilerle çalıştığımız için ekibimizdeki herkesin değerlendirmesi bizim için oldukça fazla önem taşıyor. Bu aşamaların hepsini geçtikten sonra da teknik taraftaki çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Ürünün prototipi üretildikten sonra, test aşamalarını tamamlıyor ve son olarak seri üretimine başlıyoruz. 

Ar-Ge laboratuvarlarımız üzerindeki çalışmalarımız da devam ediyor. Bu alanda şirketimizin en önemli adımı montajlarımızı sağlıklı şekilde yapabiliyor olmamız ve bu alanda ciddi bir aşama kaydettiğimizi de söyleyebiliriz. Bu ciddi aşamaların başında da yaptığımız makine yatırımları gelmektedir. Özellikle AB ülkelerine daha kaliteli ve standartlarına uygun ürünler gönderebilmek için özenle çalışıyoruz.”

Pnosan Group Marka İletişim Uzmanı Nida Şahin, pandemi sürecinde firma olarak aldıkları tedbirleri ve yeni normale ilişkin değerlendirmelerini almak istediğimizdeyse şunları ifade etti: “Türkiye’de ilk COVID-19 vakası çıktığı günden bu yana şirketlerin çoğu, dijital yetkinliklerine bağlı olarak çalışanlarını, müşterilerini ve diğer tüm paydaşlarını korumak ve riskleri en aza indirgemek adına belli önlemler aldılar. Biz de bu önlemleri, sektörün imkânları doğrultusunda yapmaya gayret gösterdik ve hâlâ da yapmaktayız.

COVID-19 pandemisiyle birlikte, tüm toplum ve tabii ki çalışma hayatı en azından bu süreci atlatana kadar bir uyum sürecine girmiş oldu. Bununla birlikte iş hayatının aktörleri olarak; pek alışık olmadığımız yepyeni sorular ve sorunlarla karşı karşıya kalırken, yanıtlarını ve çözümlerini de aramaya başladık. Kısa vadede süreçle mücadele ederken, uzun vade olarak düşündüğümüzde de önemli dersler çıkardık.

İş dünyasında yeni iş modelleri ve pazar yapıları oluşuyor ve bu noktada markaların konumlandırılmasının, daha önemli olduğunu düşünmekteyiz. Şirket olarak, geleneksel strateji yöntemlerinden biraz sıyrılarak, yeni dijital entegrasyon dönemine uyum sağlamaya gayret gösteriyoruz. Bu konudaki avantajımız, altyapımızı daha önceden, online kullanıma uygun hale getirmeyi düşünmüş olmamızdı. Benzer kriz yönetimlerinde, hızlı aksiyon alırken, planlı ilerlemenin de önemli olduğunu biliyor olmak, bu konuda bize sağlıklı ilerleme imkânı sağladı.”

Pnosan Group Marka İletişim Uzmanı Nida Şahin

Trendler

Exit mobile version