Sektör Haberleri

Plastik sektörünün tüm paydaşları 31. kez Plast Eurasia’da buluşacak

Yayın Tarihi:

on

2021 yılında sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirerek, 138 ülkeden 60.742 profesyonel ziyaretçi ile 39 ülkeden 852 lider firmayı buluşturan Plast Eurasia İstanbul, 23-26 Kasım 2022 tarihleri arasında 31. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Plastik sektöründe oluşturduğu küresel etkileşimle dev bir ticaret platformu haline gelen Plast Eurasia İstanbul Fuarı, 2022 yılında da büyümeye devam ediyor.

Fuarcılık sektörünün öncü ve lider isimlerinden biri olan Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş tarafından, plastik sektörünün birleştirici gücü PAGEV iş birliğinde 31. kez düzenlenecek olan Plast Eurasia İstanbul Fuarı, 23-26 Kasım 2022 tarihleri arasında sektör profesyonellerini bir araya getirmeye hazırlanıyor. Türkiye’nin en büyük, dünyanın lider plastik endüstrisi fuarlarından biri olan Plast Eurasia İstanbul Fuarı, güçlü sektörün de desteğini alarak istikrarlı büyümesini devam ettiriyor.

Yoğun talep üzerine yeni makine ve ham madde salonları açıldı

Sektör firmalarından gelen yoğun katılım talebi üzerine, mevcut salonlara yenileri eklenen Plast Eurasia’da; ham madde bölümü için 9A, makine bölümü için 11. Salon katılımcı ve ziyaretçilere açıldı. Satışların %95’inin tamamlandığı fuarda makine firmaları 2-3-4-10-11-12-14 numaralı salonlarda, ham madde firmaları 5-6-7-8-9-9A salonlarında ziyaretçilerini bekliyor. 11. salonda hemen yerini alan firmalar arasında; PDA Otomasyon Makina, Ais Mühendislik, Bilgili Makina, Varilsan, Birlikflex Makine İmalatı ve Pazarlama, Uçkan Test ve Ölçüm Sistemleri, Toroplas Plastik Kalıp, Nokta Plastik, DMK Dizayn Makine Kalıp, Gülnar Plastik, Güven Makine Kalıp, Vakumsan Ambalaj, Tekno Kalıp, Enkosan Kompresör ve Makine, Candar Otomasyon Sistemleri, Benli Plastik yer alıyor.

Uluslararası arenadan da yoğun ilgi

Almanya, Amerika, Belçika, Çin, Danimarka, Finlandiya, Güney Kore, Hindistan, Hollanda, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Malezya, Tayland, Tayvan ve İran, Plast Eurasia’nın katılımcı ülkeleri arasında yerini aldı. Bu ülkelerin yanı sıra Rusya ve İngiltere ile de görüşmelerin yoğun bir şekilde devam ettiği fuarda, 50’nin üzerinde ülkeden 1.000’e yakın katılımcı firmanın yer alması bekleniyor. 

Ticaret Bakanlığı ve KOSGEB desteği

T.C. Ticaret Bakanlığı ve KOSGEB tarafından destek kapsamına alınan fuarın katılımcıları kendilerine en uygun desteğe, fuar sonrasında başvuru yaparak fuar harcamalarının bir kısmını geri alabiliyor.

Trendler

Exit mobile version