Vanalar

Parker Valf portföyüne Akıllı IO-Link bağlantısını ekledi

Yayın Tarihi:

on

 

Hareket ve kontrol teknolojilerinde dünya lideri Parker Hannifin, global olarak odaklandığı fabrika otomasyonun bir parçası olan Parker valf serisine hızlı bir şekilde entegre edilebilen yeni IO-Link modüllerini tanıttı ve makine kontrolörlerine pnömatik valf adalarının akıllı bağlantılarını ekledi. Ethernet tabanlı protokolden bağımsız ve ayrıca satılabilen bu yeni modül, halihazırda Endüstriyel İnternet kullanan müşteriler için tak ve kullan valf uyumluluğu sağlıyor. Böylece müşteriler daha düşük bir maliyetle performanslarını korurken daha az karmaşık bir sistemin avantajını yaşıyor. Bu iletişim teknolojisi, cihazların yaygın olarak kullanılan tüm endüstriyel ağ sistemlerine ve otomasyon sistemlerine basit bir şekilde ve kolaylıkla entegre olmasını sağlıyor ve kullanıcılar yeni bir protokol için eğitim almak zorunda kalmıyor. Bunlara ek olarak, ağ yapılandırması kod olarak depolanabiliyor ve herhangi bir programlama bilgisi gerektirmeden cihazlara indirilebiliyor.

Seri haberleşme sistemli valf teknolojisi, Parker müşterilerine akıllı sistemler kurma ve uzaktan kontrol seçeneği sunuyor. Bu sayede özellikle küçük ve orta boyutlu makinelerde kullanıldığında oldukça düşük maliyetli ve basitleştirilmiş bir yöntemle makineden makineye daha iyi kontrol sağlanıyor. OEM’ler bakım ekiplerine daha çok performans verisini hızlı bir şekilde ulaştırmanın yolunu aradıkları için IO-Link masraf oluşturabilecek arıza süresini önlemede son derece önemli, zamana bağlı genişletilmiş sistem kontrolü sunuyor. (Bu kontrolün, geleneksel valf çözümleri kullanılarak elde edilmesi mümkün değildir).  

 

IO-Link’e geçiş, Parker müşterilerine devreye sokma ve yapılandırma için harcanan zamanı önemli ölçüde azaltma imkanı veriyor. Böylece işçilik maliyetini düşürerek daha kısa sürede ürüne ulaşılmasını sağlıyor. Arızanın sonlandırılması ve sorunun giderilmesi hem zaman hem de para kaybına sebep olacağı için 25 pinli modül ya da D-sub konektör kullanımıyla birçok avantaj sağlanıyor. Protokole özgü kablolara kıyasla standart, korumasız, beş pinli kabloları ve konektörleri kullanmak stok düzeylerinin ve maliyetlerinin yüksek oranda azalmasına yardımcı oluyor ve daha karmaşık endüstriyel ağ sistemi bağlantı yöntemleri kullanırken ulaşabileceğiniz sistem kontrolünden ve performansından yararlanmanızı sağlıyor.

 

Buna ek olarak, IO-Link kullanmak sistem mühendislerine makineleri daha az Ethernet bağlantısıyla tasarlama imkanı sunuyor. Aynı zamanda daha küçük IO-Link  modülü kullanmak toplamda daha dar alana sahip makinelerin geliştirilmesine yardımcı oluyor.

Trendler

Exit mobile version