Ölçüm Cihazları ve Göstergeler

PAKKENS MH Serisi Hassas Basınç Ölçerler

Yayın Tarihi:

on

46 yıldır ölçüm cihazları üretiminde sektörün öncü isimlerinden olan PAKKENS, endüstriyel ihtiyaçlar doğrultusunda çözümler geliştirip, yeni ürün tasarımları ile sektörde fark yaratıyor. 

PAKKENS MH Serisi Hassas Basınç Ölçerler; makine imalat endüstrisi, hidrolik ve pnömatik sistemler, kimya ve petrokimya tesisleri, su arıtma tesisleri gibi birçok proseste hassas ölçümler yapılması amacıyla tasarlanmıştır.  

EN 837-1 uyumlu PAKKENS MH Serisi Basınç Ölçerler, KL. 1.0 hassasiyet sınıfında olup, farklı endüstriyel uygulamalar için çeşitli gövde tasarımlarına ve proses bağlantılarına sahiptir. 

MH serisi hassas basınç ölçerlerde Bourdon tüpü olarak bilinen basınç algılama ekipmanı, bakır alaşımlı malzemeden ya da AISI 316L paslanmaz çelikten imal edilebilmekte. PAKKENS, basınç ölçerin kullanılacağı prosesin kimyasal uyumluluklarına göre, uygun tipte malzeme seçenekleri sunuyor.

Bakır alaşımlı MH serisi ürünler IP41 veya IP65 koruma sınıfına göre üretilebilirken, paslanmaz tip MH serisi ürünler IP65 koruma sınıfına göre üretiliyor. IP65 koruma sınıfına sahip olan basınç ölçerler kullanıldığı prosesteki titreşimin etkilerini azaltmak için kullanıcı talebine bağlı olarak gliserin veya silikon yağı ile de doldurulabilir. Sıvı dolgusunun istenilmediği basınç ölçerlerde ise titreşim sönümleyici (Vib-Lock) mekanizma tercih edilebilir. 

Bakır alaşımlı MH serisi basınç ölçerler -1 bar ile 600 bar, paslanmaz MH serisi basınç ölçerler -1 bar ile 1000 bar arasında geniş bir ölçüm kapasitesine sahip olup, -1…0.6 bar ile -1…39 bar eş değer mano-vakum aralıklarında da üretilebilmekte. Ürünlerin çalışma sıcaklıkları, imal edildiği malzemeye ve sıvı dolgusu durumuna göre değişiklik gösterebilmekte. Standart bakır alaşımlı ürünler en yüksek 60°C proses sıcaklığında ölçüm yapılabilirken, gümüş kaynağı kullanılması ile bu sıcaklık değeri 120°C’ye kadar yükselmekte. Aynı serinin paslanmaz ürünleri ise 200°C’ye kadar kararlı çalışmakta. Ürünlerde sıvı dolgusu kullanılması durumunda belirtilen çalışma sıcaklıkları sıvı dolgusunun fiziksel özelliklerine göre değişim gösteriyor. 

PAKKENS, tecrübeli tasarım, Ar-Ge ekibi ve tam donanımlı üretim tesisi ile endüstriyel uygulamalarınız için hassas, güvenilir, emniyetli ve dayanıklı ürünler tasarlayıp üretmeye devam ediyor.

Trendler

Exit mobile version