Sektör Haberleri

Karmaşık jikle valfi ihtiyaçlarına IMI Critical Engineering çözümü

Yayın Tarihi:

on

IMI Critical Engineering, yeni bir müşterisinin yeni geliştirilen su enjeksiyonlu şok valfleri kullanımında ortaya çıkan bir dizi karmaşık ihtiyacın hızlı bir şekilde çözüm bulmasına yardımcı oldu. Petrol ve gaz endüstrisindeki IMI Critical Engineering müşterisi, sahip oldukları kurulu vanalarla güvenilirlik, gürültü ve kapasite ile ilgili önemli sorunlar yaşıyordu. Yükseklik ve alan sınırlamalarının var olduğu özel çalışma koşullarını karşılayacak olağanüstü performansta vanalara ihtiyacı olan müşteri, mevcut tedarikçilerinden aldığı vanaları değiştirmek için uygun bir çözüm bulamadı. Bu çözümsüzlük de vanaların operasyonel verimliliğini azaltıp arıza sürelerini artırdı. Müşterisinin tesislerini ziyaret ederek, ihtiyaçlarını değerlendiren IMI Critical Engineering ekibi, hızlı bir çözüm sundu. Vana uzmanları, müşterinin sekiz jikle vanasını, 100DWI su enjeksiyonlu jikle valflerle değiştirerek yükseltme yapmasını tavsiye etti.

Yeni vananın müşteriye sağladığı faydalar:

  • Vanaların dönüşü için plan dışında kapama işlemine duyulan ihtiyacı ortadan kaldıran iyileştirilmiş operasyonel güvenilirlik,
  • Toplam yaşam döngüsü maliyetlerinin %40’a kadar azaltılmasıyla gelen kar ve kapasite artışı,
  • Gürültü yönergelerine bağlı daha az gürültü seviyeleri,
  • Gelişmiş kavitasyon ve erozyon kontrol tasarımı sayesinde vananın kullanım ömründe %50’ye varan artış.

Konuyla ilgili açıklama yapan IMI CCİ Proje Müdürü Manuel Bader, şu ifadeleri kullandı: “Bu müşterinin yalnızca operasyonel sorunlarını çözmekle kalmayıp aynı zamanda yükseklik ve alan gereksinimlerini de karşılayan hızlı bir çözüm bulmasına yardımcı olmaktan mutluluk duyduk. Yüksek mühendislik yeteneklerimizi kullanarak verimliliklerini daha da artırmak ve arıza sürelerini azaltmak için gelecekte onlarla tekrar çalışmayı dört gözle bekliyoruz.”

Trendler

Exit mobile version