Etkinlikler

Nükleer endüstrinin kalbi bu zirvede atacak 4. Nükleer Santraller Zirvesi 8-9 Mart’ta İstanbul’da

Yayın Tarihi:

on

 

Nükleer sanayinin devlerini buluşturacak 4. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi, 8-9 Mart 2017 tarihlerinde İstanbul’da düzenleniyor. Nükleer endüstrinin önde gelen, ulusal ve uluslararası, yaklaşık bin temsilcisinin katılacağı Zirve boyunca Türkiye’deki yerli firmalar, 200’ün üzerinde ticari eşleştirme görüşmeleriyle hem Türkiye’deki hem de Ortadoğu ve Afrika’daki nükleer santral projelerinde yer almak için yarışacak

Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi, 8-9 Mart 2017 tarihlerinde dördüncü kez nükleer sanayinin önde gelen isimlerini İstanbul’da buluşturacak.  Ortadoğu ve Afrika’nın en büyük nükleer etkinliği olan Zirve,  Türkiye’deki yerli firmalara 16 milyar dolarlık nükleer santral pazarından pay alabilmeleri açısından büyük bir fırsat yaratacak.   

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Nükleer Sanayi Derneği’nin desteğiyle Nükleer Mühendisler Derneği ev sahipliğinde düzenlenen Zirve’de santral başına 3 milyar dolarlık iş hacminden Türk firmalarının nasıl yararlanabileceği ortaya konacak. Zirve, Ortadoğu ve Afrika’daki yeni pazarların tanıtılmasında da aracılık edecek.

Pazardaki Payı Artırmanın Yolu Yerli Evlilikler 

Hacettepe Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Zirve Başkanı Doç. Dr. Şule Ergün, Türk firmalarının nükleer enerji pazarından pay almasına aracılık eden  Zirve’nin sektörde önemli bir yere sahip olduğunu ve her yıl hatırı sayılır işbirliklerine ev sahipliği yaptığını söyledi. Nükleer enerji sektöründe oyuncu olmanın pahalı ve zaman isteyen bir süreç olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Ergün, bu yıl Zirve’de 200’ün üzerinde ticari eşleştirme görüşmesi gerçekleştirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Türk firmalarına Zirve öncesi tavsiyelerde de bulunan Doç. Dr. Ergün, firmaların yapımı ve fizibilite süreci devam eden nükleer projelerde yer almak için güçlerini birleştirmelerinin son derece önemli olduğunu ifade etti.

Ergün, Türk firmalarının eğer kümelenmeye giderse, uluslararası firmaların tedarik ağının önemli bir parçası olabileceklerine dikkat çekti. Ergün, bu ağa bir kez giren bir firmanın yakın coğrafyamızda yapılacak diğer nükleer projelerde de yer almak için önemli bir aday olacağının altını çizdi.

Pullman İstanbul Convention Center’da gerçekleşecek 4. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi hakkında detaylı bilgi almak için www.nuclearpowerplantssummit.com internet adresi ziyaret edilebilir.

 

Trendler

Exit mobile version