Pompalar

NSK, pompa üreticisinde 34.500 euro tasarruf sağladı

Yayın Tarihi:

on

Su arıtma uygulamaları için santrifüj pompa üreticisi olan firma, yeni geliştirilen yüksek hızlı tasarımlarında yaptıkları testlerde ortaya çıkan ve tasarım değerlerinin üzerinde olan yüksek sıcaklığın sebebini anlayamıyordu. Bununla ilgili olarak endişe duyan şirket, NSK ile iletişime geçti. NSK, şirketin Fransa’daki üretim tesisine, titreşim analizi yapmak için bir AIP + (Katma Değer Programı) uzmanı gönderdi. NSK´nın yaptığı Durum İzleme Hizmetinin (CMS) yaptığı analizler sonrası çıkan sonuçlar sayesinde firmanın 34.500 euro tasarruf etmesi sağlandı. NSK´nın Durum İzleme Hizmeti, erken aşınma belirtilerini tespit etmek için hassas ve kapsamlı bir yöntemdir.

NSK´nın CMS yöntemi, makine çalışır durumda iken rulman ve dişli çarklar gibi makinenin bileşenlerinin durumunu belirler. Süreç, başlangıç olarak her bir makineyi ve CMS’ye uygunluğunu değerlendirmek için bir puanlama sistemi kullanan bir anket içermektedir. NSK´nın analiz için olan yazılım modellemesi veya sistemi optimum gözlemleme noktalarını belirlemek için kullanılır. Verilere ve raporlara göre, bir kerelik veya periyodik olarak analizler gerçekleştirilir.

NSK´nın CMS yöntemi, firmada üretilen prototip pompada bulunan rulmanın aslında optimum koşullarda sorun çıkarmayacağını belirledi. Fakat, titreşim analizi sonucu açıklanamayan sıcaklık artışının kaynağının aslında bir yağlama sorununa bağlı olabileceğini belirledi. Bu, müşterinin yüksek hızlı uygulamalar için yeni bir yağlama yöntemi kullanarak projeyi ilerletmesine yardımcı oldu.

NSK’nın değer teklifinin bir parçası olarak, müşterinin işyerinde yapılan durum izleme incelemesi, tüm teknik verileri, ölçüm koşullarını ve spektrum analizinin açıklamalarını içermiştir. Sabit çalışma hızında, sıcaklığın hızlı bir şekilde artmaya başladığı ve bunun potansiyel yağlamayla ilgili bir sorun olduğuna dikkat çekilmiştir.

Hâlâ çalışmakta olan bir makinenin durumuna ilişkin bu canlı değerlendirme, NSK´nın uzman ekibinin kritik bileşenlerin ömrünü tahmin etmesini sağlayarak, müşterinin bakım planlarını daha iyi yapmasını sağlar. CMS, erken aşınma belirtilerini ve ilgili sorunları tespit etmekte en hassas ve kapsamlı yöntemdir.

Santrifüj pompa üreticisinde, CMS 6 aylık Ar-Ge maliyetlerinin yanı sıra test donanımının işletme maliyetlerinde de 34.500 euro tasarruf sağladı.

NSK Avrupa Endüstriyel İş Biriminde görevli AIP & Güney Avrupa Hizmetler Müdürü Mathieu Piquemal, “Titreşim analizinin, NSK´nın uzmanlarının becerileriyle bir araya gelmesi, duraksayan bir kalkınma projesinde ani ve önemli bir kazanım sağladı” dedi.

Aynı zamanda MIBoC ISO18436-2 sertifikalı bir titreşim analisti olan Piquemal, “Tasarımcıların ve Ar-Ge mühendislerinin müşterilerin ihtiyaçlarına göre yeni nesil çözümleri hızlı bir şekilde sunması için pazara sunuş hızı, OEM’ler için önemlidir” diye ekledi.

Operasyonel maliyet tasarrufu ve performans iyileştirmelerinin yanı sıra NSK, tam kapsamlı bir tedarikçi olarak, gerekirse kritik rulman ve lineer yedek parçalarının sağlanmasında yardımcı olabileceği güvencesini sağlar.

Trendler

Exit mobile version