Vanalar

Moog servo valf yarışması

Yayın Tarihi:

on

Yarışmayı kazanan en eski Moog servo valfi 53 yıllık ve hala Saskatchewan Üniversitesinin (Kanada) teknik akışkanlar laboratuvarında kullanılmaktadır.

Moog Inc. Sanayi Şirketler Grubu (NYSE: MOG.A ve MOG.B) Saskatchewan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Teknik Akışkanlar Laboratuvar Sorumlusu Doug Bitner’i kullanılmakta olan en eski Moog servo valfin bulunması için yapılan yarışmanın kazananını olarak açıkladı. Bitner, 1963 yılında üretilen Moog 21 Serisine ait bir servo valfin içinde bulunduğu,çalışmakta olan laboratuvar teçhizatlarının gösterildiği bir video gönderdi. Moog, Avrupa’daki varlığının 50. yılı kutlamaları için geçtiğimiz eylül ayında bir yarışma düzenlemiştir. Bitner, yarışmaya katılmasıyla ilgili olarak “Laboratuvarda birçok Moog servo valfinin olduğunu biliyordum, bir şans olabilir diye düşündüm ama kazandığımı öğrenince gerçekten çok şaşırdım” diyor. Bitner’e göre Saskatchewan Üniversitesi içinde öğrencilere açık teknik akışkanlar laboratuvarı barındıran, Kuzey Amerika’daki çok az sayıdaki üniversitelerden biridir. Kazanan servo valf, uzay ve endüstri sektörlerinde deneyler yapmak için öğretim üyeleri ve Bitner’in öğrencileri tarafından kullanılan kapalı halkalı test tek kanallı sisteminin bir parçasıdır.

Bitner, “Laboratuvarda, tarım makinelerinin şasisi üzerinde bir milyon çevrimde dayanıklılık testi yaptık ve Moog servo valfi hala çok iyi performansa sahip olduğunu gördük” diye ekliyor.  Moog Inc. Sanayi Şirketler Grubu Grup Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Ari Almqvist, “Hala çalışmakta olan en eski Moog servo valfini bulduğunuz için sizleri tebrik ediyoruz Bay Bitner. Servo valflerimizin güvenirliğinden daima bahsedilir ve Bitner bunu bir kez daha ispatlamıştır” yorumunu yapıyor. “Böylece, servo valflerimizin, demir çelik üretimi, gaz türbinleri ve endüstriyel makineler gibi kritik ortamlarda dahi çalışma açısından uzun bir geçmişe sahip olduklarını bir kez daha anladık.”

Almqvist,Test sektöründe faaliyet gösteren bir şirket olan IABG’den Almanya’daki laboratuvarında 1966 yılında üretilmiş Moog 22 Serisine ait bir servo valfi kullanan Walter Andreas’ın ikinci olduğunu açıklamıştır. Üçüncülüğü ise Büyük Britanya’da bulunan TATA Steel’s CPP Trostre Works’ten John Shannon ve Kanada’daki U.S. Steel’den Tom Gecse paylaşıyor. TATA Steel’a ait olan servo valf 1969 yılında üretilen Moog 60 Serisinden gelmektedir ve bir laminasyon hattında takılıdır. U.S. Steel’deki komponent de 1969 yılı üretimi ve Moog 60 Serisine aittir, düzleştirme ve gerilim giderici bir sistem üzerinde takılıdır.  Birinci için ödül Amazon’dan 500 dolarlık hediye çekidir ve diğerleri daha küçük ödüllerdir. Bazı kazananlar ödüllerini hayır için bağışlamıştır. 1951 yılında William C. Moog Jr. Pazarlamak için ilk servo valfini geliştirmiştir. Bu, dijital veya analog bir sinyali hidrolik kapasite veya basınca dönüştüren bir bileşendi.

Moog Hakkında

Moog Inc., tasarım, üretim ve komponentlerin entegrasyonu ve hassas kontrol sistemleri alanında faaliyet gösteren küresel alanda var olan bir şirkettir.  Moog Sanayi Şirketler Grubu, elektrik, hidrolik ve hibrid teknolojilerini kullanarak üst düzeyde performansa sahip hareket kontrol çözümleri tasarlar ve imal eder.  Enerji, endüstriyel makineler, test ve simülasyon gibi çeşitli sektörlerdeki müşterilerine son derece uzmanlaşmış bir danışmanlık sunar. Moog Sanayi Şirketler  Grubu, 2015 vergi yılında  522 milyon dolarlık bir ciro kaydetmiştir ve dünya çapındaki Moog Inc.’ye (NYSE: MOG.A ve MOG.B) ait 40’tan fazla operasyon merkezi ile bu ciro 2,53 milyar dolara ulaşmıştır.  Moog, hareket kontrolü için güvenilir bir iş ortağıdır ve müşterilerinin ihtiyaçlarını tam olarak anlama kapasitesine sahiptir. Moog Global Support sayesinde yüksek katma değere sahip esnek, tam ve zamanında bir teknik destek garanti etmekteyiz. Benzersiz bakım, onarım ve destek hizmeti, yaklaşımı önleyici reaktif bakıma dönüştürerek dünyanın her yerinde doğru zamanda müdahale edebilmemize olanak sağlar.

Daha fazla bilgi için şu siteyi ziyaret ediniz:  www.moogglobalsupport.com

Trendler

Exit mobile version