Pompalar

Menderes Jeotermal A.Ş. Mas Pompa ürünlerini tercih etti

Yayın Tarihi:

on

Menderes Jeotermal A.Ş.’nin Aydın Sultanhisar İlçesi Salavatlı Beldesinde inşası devam etmekte olan 17MW kurulu güce sahip olacak jeotermal enerji santralinde, Mas markalı kademeli pompa, yangın pompası ve tank tercih edilmiştir. 

Yenilenebilir enerji kaynakları arasında “baz enerji kaynağı” olarak dikkat çeken, 365 gün 24 saat kesintisiz enerji üretimini mümkün kılan, enerji arz güvenliğine katkı sağlayan jeotermal kaynaklar aynı zamanda çevre dostu, yenilenebilir ve sürdürülebilir özellikleri ile de dikkat çekmektedirler.

Mas Pompa’nın son yıllarda üretiminde enerji verimliliği üzerine titizlikle yoğunlaşması projede Mas Pompa ile çalışılmasında etkin olmuştur.

12 Mayıs 2012’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katılımları ile temeli atılan 34 MWe Kurulu güçteki Dora 3 Jeotermal Enerji Santralinin,17 MWe’lık ilk etabının Ağustos ayı içerisinde elektrik üretimine geçmesi planlanıyor.

Yenilenebilir enerji kaynağı olan jeotermal enerji vasıtasıyla DORA-1 projesinde yılda 32.000 ton, DORA-2 projesinde 45.000 ton, DORA-3 projesinde ise 110.000 ton karbondioksit emisyon azalımı sağlanmaktadır.  Bu özellikleri ile Dora 3 Dünya Bankası tarafından örnek proje olarak seçilmiş, proje Dünya Bankası web sitesinde yayınlanmıştır. Ulusal Enerji Forumunda “2050 Sürdürülebilir Yaşam Taahhüdü ve Ulusal Enerji Enerji Ödülleri 2002” projesi ile birçok proje arasından sıyrılan MEGE – Türkiye’nin ilk özel jeotermal Elektrik Santrali Projesi, “Ulusal Enerji Teknoloji Projesi Ödülü”ne layık görüldü.

Trendler

Exit mobile version