Elektrik Motorları

MEG Endüstri, ambalaj ve paketleme endüstrisine özel çözümler sunuyor

Yayın Tarihi:

on

Avrasya Ambalaj Fuarı esnasında MEG Endüstri’ye konuk olduk ve Genel Müdür Mehmet Manafi’den, paketleme ve ambalaj endüstrisine dönük çözümleri hakkında bilgiler aldık.

Güç aktarım ve hareket kontrolü sektörünün sayılı çözüm merkezleri arasında yer alan MEG Endüstri’nin Avrasya Ambalaj Fuarı’ndaki standı katılımcılardan büyük ilgi gördü. Fuar esnasında bizlere vakit ayıran MEG Endüstri Genel Müdürü Mehmet Manafi’ye ilk olarak ambalaj ve paketleme sektörüne özel çözümlerini sorduk. Mehmet Bey bu konuda şunları belirtti: “Paketleme sektöründe kullanılan ürünler daha çok düşük kilovatlı ve az tork ihtiyacı olan ürünlerdir. Genel kullanımda daha az verimli ürünler kullanılıyor. Bunun da en büyük sebebi bu ürünlerin düşük fiyatlı olması. Bizim, Yılmaz Redüktör ürün grubunda bu soruna çözüm getirdiğimiz küçük seri konik dişli redüktörlerimiz var. Bu ürünler bahsettiğim sonsuz vidalı redüktörlere muadil olarak olarak üretilmiştir. Sonsuz vidalı redüktörlerin verim oranı yüzde 70’ken, bizim küçük seri konik dişli redüktörlerimizde yüzde 94 civarındadır. Aynı şekilde bizim komple sürücü entegreli çözümlerimiz var ve bu da paketleme ve gıda sektörü için son derece etkili bir çözüm olarak öne çıkmaktadır.”

Avrasya Ambalaj Fuarı’nı değerlendirmesini istediğimiz de ise Mehmet Bey şunları söyledi: “İlgi güzel, Yurt dışından gelen müşteriler, ziyaretçiler çok fazla var. Tabii katılımcı sayısı çok fazla. Yeni katılımcılar var. Sektöre yeni girenleri görüyoruz. Hareketli bir fuar.”

Yeni döneme ilişkin hazırlıklarını sorduğumuz MEG Endüstri Genel Müdürü Mehmet Manafi, şunları 25söyledi: “Ambalaj ve paketleme sektörüne yönelik yeni ürünlerimiz olacak. Daha çok otomasyonla alakalı ürünlerimiz bu sektöre hitap ediyor. Yeni PLC’lerimiz var, HMI ekranlarımız var. Yeni invertör gruplarımız var. Tabii bunların redüktörle ve motorla entegre bir şekilde paketleme sektörünün en büyük sorunlarından olan entegre ürün çözümleri konusunda ilerleyen zamanlarda daha da iyi çözümler sunacağız.”

Trendler

Exit mobile version