Atıksu yönetimi

Masdaf, atık suların transferindeki riskleri Enduro dalgıç pompaları ile önlüyor

Yayın Tarihi:

on

Pompa sistemleri sektörünün lider markalarından biri olan Masdaf, ileri teknolojiye sahip çözümleriyle çevreyi, doğal kaynakları ve insan sağlığını korumaya devam ediyor. Masdaf, yaşam alanlarında ve endüstrilerde; az kirli su, pis su ve atık su drenajlarında uzun süreli kullanım ve yüksek güvenlik sağlayan Enduro dalgıç pompalar ile atık su transferinde yaşanan koku ve sızıntı sorunlarını önleyerek, biyolojik hayatı koruyor.

Çevre kirliliği, yaşadığımız çağın en önemli sorunları arasında yer alıyor. Özellikle sanayileşme ve onun bir sonucu olan kentleşme nedeniyle oluşan atık suların güvenli bir şekilde transfer edilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi noktasında önemli rol oynuyor. 

Lifli partiküller pompayı tıkayabiliyor

Organik atıkların yani evlerdeki banyo, tuvalet ve mutfak suyu gibi atıkların, kanalizasyon atıklarının ve endüstrilerdeki atık suların transferinde önemli rol oynayan pompa teknolojilerinin yüksek dayanım ve sızdırmazlık değeri sağlaması gerekiyor. Çünkü atık sularda bulunan lifli partiküller zaman içinde pompaların tıkanmasına ve işletim sisteminde arızalara neden olabiliyor. Ancak katı partikül geçirgenliği yüksek olan pompalar tercih edilerek, sistem güvenliği sağlanabiliyor.

Atık su transferinde yaşanan sorunlara etkili çözüm

Masdaf, yüksek verimli ve güvenlikli Enduro dalgıç pompalar ile atık su transferinde yaşanan sorunlara etkili çözümler sunuyor. Enduro dalgıç pompalar tasarım özellikleri sayesinde farklı alanlarda ve uygulamalarda rahatlıkla kullanılabiliyor. Özellikle çark yapıları sayesinde farklı atık suları kolaylıkla basınçlandırabiliyor. 76 mm’ye kadar çıkabilen robust mil tasarımı ve güçlü yataklama elemanları sayesinde uzun yıllar zor koşullar altında çalışabiliyor. 

Kaçaklara karşı erken müdahale imkanı

Enduro dalgıç pompanın dizaynı; pompa, motor, gövde bileşenlerinde ve motor besleme kablosunun gövdeye girdiği yerde yaşanan sıvı sızdırma problemini de ortadan kaldırıyor. Yaratıcı bir tasarıma sahip olan helisel yapıdaki salmastra kutusu ise pis su içerisinde bulunan katı parçacıkları, mekanik salmastradan uzak tutarak, mekanik salmastrayı koruyor ve uzun bir çalışma ömrü sunuyor. Pompanın donanımsal özellikleri arasında yer alan “su kaçağı elektrodu” ise mekanik salmastradan veya herhangi bir sebepten dolayı oluşabilecek kaçaklara karşı uyarıda bulunarak, erken müdahale imkanı sunuyor.  

Kokuyu ve sızıntıları önlüyor

Mekanik dayanımı yüksek olan pompalar özellikle konut, işletme ve endüstrilerdeki atık suların tahliyesinde dalgıç pompalar için sorun yaratan elastik malzemeleri, çamurlu ve katı parça içeren sıvıları tıkanma yapmadan, rahatlıkla basabiliyor. Böylece kanalizasyon sularını ve endüstrilerdeki atık suları, ortama koku yaymadan ve atık su sızdırmadan transfer ederek, biyolojik hayatı ve insan sağlığını koruyor. 

Kolay bakım avantajı

Back – pull out özelliği de bulunan Enduro dalgıç pompalar, olası bir acil durum karşısında mekanik salmastranın hızlı ve kolay değiştirilmesine olanak sağlayarak, sistemde uzun süreli olarak yaşanabilecek kesintileri önlüyor.

Trendler

Exit mobile version