Pompalar

Mas Daf UKM-S kendinden emişli santrifüj pompa

Yayın Tarihi:

on

Mas Daf, üstyapı projeleri dışında ürettiği atık su pompaları ile altyapı projelerinde de aktif olarak rol almaktadır. %100 yerli sermaye ile Düzce tesislerinde Enduro serisi dalgıç pompalar; Enduro-Pro atıksu ve kanalizasyon pompaları ile UKM-S serisi klapeli kendinden emişli santrifüj pompaları üretmektedir. UKM-S serisi kendinden emişli pompalar özellikleri itibariyle 2002 yılında Türkiye’de ilk kez Mas Daf tarafından üretilmiştir. UKM-S serisi pompalar 2002 yılından bugüne birçok projede sorunsuz hizmet vermesi nedeniyle kendisini ispatlamış ve alanında tavsiye edilen bir ürün konumuna ulaşmıştır.

UKM-S serisi santrifüj pompaların dizaynında klape olduğu için kendiliğinden emiş yapabilme özelliğine sahiptir. Bu nedenle emme borusu altında ek bir klape kullanılmasına gerek duyulmamaktadır. Pompa emiş yaparken herhangi bir yerden hava almaz. Bu pompanın dalgıç pompaya göre avantajlarından birisi de kolay temizleniyor olmasıdır. Pompanın gövdesinde bulunan temizleme kapağı sayesinde; basılan akışkanın içerisinde bulunan büyük partiküller pompayı tıkadığında pompanın tesisattan sökülmesine gerek kalmadan bakımı yapılarak çalışır hale getirilebilmektedir. Farklı kapasiteler için 2”, 3”, 4”, 6”, 8”, 10” çıkışlı 6 çeşit model bulunmaktadır. Bu pompaların katı partikül geçirgenliği 76 mm’ye kadar çıkmaktadır.

Mas Daf tarafından üretilen UKM-S serisi pompalar acil müdahale pompası olarak kullanılmaktadır. Otel ve hastanelerin atık suların tahliyesinde dalgıç pompalar için sorun yaratan elastik malzemeleri de rahatlıkla basabilmesi nedeniyle; uzun yıllar sorunsuz çalışabilmektedir. Şantiyelerde kazı sularının tahliye edilmesinin yanı sıra yağmursuyu ve taşkın sularının deşarj edilmesinde kullanılan bu pompalar dizel motor ve römorklu olarak da üretildiği için belediyeler tarafından özellikle tercih edilmektedir. Bu kapsamda 2018 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından 13 adet dizel motorlu-römorklu acil müdahale pompalarının alımında Mas Daf UKM-S serisi pompalar tercih edilmiştir.

Trendler

Exit mobile version