Etkinlikler

Maden sektörünün en kapsamlı fuarı Aralık’ta İstanbul’da

Yayın Tarihi:

on

Türkiye’nin maden sektöründeki en kapsamlı fuarı olan Maden Türkiye, Uluslararası Madencilik, Tünel İnşa, Makine Ekipmanları ve İş Makineleri Fuarı, yeni tarihinde sektörü buluşturmaya devam edecek. 9-12 Aralık 2021 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, İstanbul’da gerçekleşecek olan fuar, sektörün yerli ve yabancı tüm paydaşlarının bir araya geldiği önemli bir ticaret platformu olma özelliğine devam edecek. 

Madencilik sektörü kritik sektör ilan edildi! 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez katıldığı Madencilik Şura Çalıştay telekonferansında, Pandemi sürecinde Türkiye dahil pek çok ülke madencilik sektörünü kritik sektörlerden biri ilan etti. Faaliyetlerin devamı için destek ve teşvik mekanizmalarını devreye soktu. Bu destek aslında madencilikle birlikte diğer yan sektörlerde de üretimin devamı açısından hayati bir rol üstlendi. Kasım sonunda geçen yıla göre toplamda sadece % 4’lük bir ihracat kaybı yaşandı. Kasım 2020 itibariyle altın hariç toplam 25 milyon ton maden ürünü ihraç edildi. Böylece maden ihracatında 2019 neredeyse yakalandı. Yılın ilk yarısında azalan ihracat miktarı yılın ikinci yarısında sektörün gösterdiği performansla geçen yılı yakaladı.” açıklamalarında bulundu. 

2021 yılı için maden varlıkları ekonomik kaldıraç olacak 

Türkiye küresel maden çeşitliliğinde 132 ülke arasında 10’uncu sırada yer alıyor, dünyada üretilen 90 çeşit ticari maden ve mineral kaynağının 60 çeşidi Türkiye’de üretiliyor. Toplam maden rezervi değeri 4 trilyon dolar olan Türkiye’de, maden sektörünün yıllık üretim değeri 2018 yılından bu yana 37,2 milyar lira seviyesinde gerçekleşiyor. 

Maden sektöründe elde edilen çıktılar, birçok sektörün hammaddesi olması özelliği ile ülkelerin sanayi üretimlerinde çok önemli bir konumda yer alıyor. Sanayi üretimine katkısı ile maden sektörü aynı zamanda ülkelerin ekonomilerinde de kaldıraç görevi görüyor. Türkiye maden varlıkları dolayısı ile en önemli ülkelerden birisi konumunda. 

Yeni pazarlara açılan kapı Maden Türkiye Fuarı 

Madenciliğin ülkelerin kalkınmasında büyük katkılarının olduğunun bilinci ile, sektörün gelişmesine ve büyümesine katkı sağlamak aynı zamanda ticareti arttırmak amacı ile 2004 yılından bu yana düzenlenen Maden Türkiye Fuarı, geniş kapsamı ile maden arama, çıkarma, işleme, cevher hazırlama ve zenginleştirme süreçlerinde kullanılan tüm makine ve ekipmanların bir arada yer aldığı bir ticaret platformu konumunda. 

İçinde bulunulan koşullara ayak uydurarak katılımcı ve ziyaretçilerini her yıl daha verimli bir fuar deneyimi yaşatmayı hedefleyen ve bu konudaki başarısını her fuarda bir kez daha ortaya koyan Maden Türkiye Fuarı, bu yıl da yine alıcı ve satıcıyı bir araya getirerek en verimli ticaret platformu olmaya devam edecek. Yeni pazarlara açılmanın yanı sıra katılımcılarına mevcut pazarlarını da büyütme imkanı verecek olan fuar sunduğu fırsatlar ile maden sektörünün geleceğine ışık tutacak ve güçlü sektörün yolunun güçlü fuardan geçtiğini bir kez daha tüm dünyaya gösterecek.

Trendler

Exit mobile version