Vanalar

LESER LNG POSV valfleriyle, sıvılaştırmada işletme verimliliğini artırıyor

Yayın Tarihi:

on

Rusya’nın Baltık Denizi kıyısındaki doğal gazı Batı Avrupa’ya taşıyan Kuzey Akımı boru hattının başlangıç ​​noktasında yer alan kompresör istasyonunda, sıvılaştırılmış doğal gazın üretimi, depolanması ve taşınmasında tesis kompleksinin lisanslayıcısı olan Linde, komplekste karşılaştığı güçlükleri LESER ile aştı.

Linde, yıllık üretim kapasitesi yaklaşık 1,5 milyon ton LNG olan, Rusya’nın Baltık Denizi kıyısındaki kompresör istasyonunda; sıvılaştırılmış doğal gazın üretimi, depolanması ve taşınmasında tesis kompleksinin lisanslayıcısı olarak görev alıyor. Tesiste gerekli olan kriyojenik ortam sıcaklıkları, münferit bileşenlerin teknik tasarımında güçlük çıkarıyor. Tedarikçilerinden teknik gereksinimleri çözmelerinin yanı sıra, teslimatlarını zamanında ve güvenilir bir biçimde yerine getirmelerini bekleyen Linde, çözüme LESER ile ulaşıyor.

LNG’nin ekonomik olarak sunulabilmesi için sıvılaştırma sürecinin verimli bir şekilde tasarlanması gerekiyor. -161 ila -164 °C’lik gerekli kriyojenik ortam sıcaklıkları, tesisteki münferit bileşenlerin teknik tasarımında güçlük çıkarıyor. Özellikle aşırı basınç durumlarında kriyojenik işlemde ve Rusya ortam sıcaklıklarında bile son koruma olarak güvenilir bir şekilde çalışması gereken emniyet valfleri için de aynı durum ortaya çıkıyor.

Doğal gaz sıvılaştırma tesislerinde kullanım için tüm gereksinimleri karşılayan ve kusursuz bir ürün yelpazesi sunan LESER, müşterisine LNG POSV valfleriyle sıvılaştırmada işletme verimliliğini artıracak bir çözüm sundu. Teknik gazlar alanında LESER ile uzun yıllardır çalışan Linde, sıvı helyum uygulamaları için sıcaklıkları -269 °C’ye kadar düşen projelerde, kriyojenik pazardaki LESER’in bilgi birikimine güvendi. Hava ayırma tesislerinin proje yönetimindeki ortak deneyim ve LESER’in tüm LNG ürün yelpazesi, özellikle PopAction versiyonundaki modüler Cryo-POSV, Linde için önem arz ediyor.

LESER çözümü

Emniyet valflerinin sızdırmazlığını gerçek koşullar altında -146 °C’nin altındaki ortam sıcaklıklarında kendi kriyojenik test tezgahında kanıtlayan LESER, hassas helyum sızıntı testi, DIN EN 13648-1 standardını esas alıyor. Tesis verimliliği, ilgili alanlarda Pilot Kumandalı Emniyet Valfleri’nin (POSV) kullanılmasıyla da destekleniyor. Bu çözüm, yaylı emniyet valflerinin aksine, tepki verene kadar sıkı olan ve böylece tesisin tepki basıncına göre daha yüksek çalışma basıncı gereksinimini karşılıyor. Altı POSV valfi, sıvılaştırma tesisinde LIMUM® teknolojisinin verimliliğini destekliyor. LESER LNG POSV, uzun yıllardır standart bir çözüm olarak kullanılarak LPG uygulamalarındaki kendini kanıtlayan tasarımı temel alıyor.

LESER, LNG’de düşük sıcaklık aralığı için ve ilgili proje gereksinimlerine uyarlama yapılabilmesi amacıyla tasarımı modüler olarak daha da geliştirdi: Rusya’daki tesiste, buharlaştırıcı kullanılmış ve pilotta gaz halinde bir ortam durumu sağlamak için pilot ana vanadan termal olarak ayrıldı. Ana valfteki pistonun sızdırmazlığı için sıcaklığa dayanıklı PTFE bileşiği, yaylı ağızlıklı keçenin -162 °C’ye kadar düşük çalışma sıcaklıklarında kullanılmasını sağlıyor. Ana valf, pistonun sızdırmazlığı için bir PTFE bileşiği ile donatıldı. Özel koltuk burcu tasarımı, ıslanan giriş alanında yumuşak bir conta gerektirmez. Kontrol pilot valfi, çeşitli gereksinimler için Pop Action ve ModuulateAction versiyonlarında düşük sıcaklığa dayanıklı yumuşak conta kullanılıyor.

Projelerin gereksinimleri için özel olarak tasarladığı ‘Proje Montajı’ üretim segmentiyle müşterilerine en uygun koşulları sağlayan LESER, proje departmanıyla ilk aşamadan projenin devreye alınmasına kadar Linde’ye destek verdi.

Trendler

Exit mobile version