Vanalar

LEON TEKNİK’ten yeni XOMOX XLB Serisi Teflon Kaplı Küresel Vanalar

Yayın Tarihi:

on

Vana sektöründe ürünlerinin kalitesi ve verdiği güven ile tanınan LEON TEKNİK; Crane Energy & Chemparma Flow Solutions Türkiye Yetkili Distribütörü olarak; Teflon Kaplı Küresel Vanalarda yeni bir çözüm sunuyor: Crane Xomox XLB serisi teflon kaplı küresel  vanalar.

Standart olarak DN15 ile DN150 çap aralığında üretilen XLB Serisi Teflon Kaplı Küresel  Vanalar; -10°C ile +204°C gibi geniş bir sıcaklık aralığında ve PN16 basınç sınıfında hizmet verebilmektedir.

Düşük tork değerleri sayesinde daha küçük aktüatörlerle çalışma imkânı veren XLB Serisi Teflon Kaplı Küresel  Vanaların akışkanla temas eden tüm iç yüzeyleri  korozyona karşı tamamen PFA Teflon ile kaplanmıştır.

Patentli yeni tasarım bütünleşik darbe sönümleyici  tek parça 2. üst küre ve mil düzgün hareket ortamı yaratarak kaplamada oluşabilecek deformasyona bağlı küre ve mil  sorunlarını ortadan kaldırır.

Xomox XLB Serisi Teflon Kaplı Küresel vanalarda yatay sapma miktarı daha düşük olur ve “Basınç Destekli SX Sızdırmazlık Contası” bu tip yatay yüklerde mil üzerinde küresel bir conta vazifesi görerek her noktadan sabit bir temas sağlamaya devam ederek akışkanın atmosfere karşı tam sızdırmazlığını garanti altına alır.

Xomox XLB Serisi Teflon Kaplı Küresel Vanaların metal metale temas yüzeyi bulunan contasız 2 parça gövde tasarımı boru hattından gelebilecek kuvvetlere karşı vananın direnebilmesini sağlar. Bu özellik vananın içindeki teflon kaplamanın stres altında dahi korunmasını sağlar. Gövde bağlantıları arasına denk gelen kaplamaların olduğu bölüm alttan ve üstten birbiri üstüne binecek şekilde dizayn edilmiş olup bu durum yüksek iç basınç ve sıcaklık değişimlerinde gövde  temas yüzeyinin kontrollü esnemesine izin vererek vananın dayanımını ve bütünlüğünü koruyarak tam sızdırmazlığı pekiştirir.

Yer sorunu olan paralel boru hatlarının bulunduğu yerlerde iki parçalı kompakt tasarımı ile kolay kurulum imkânı vermektedir.

XOMOX XLB Serisi Teflon Kaplı Küresel  Vanaların Manuel çalıştırma şekli Kollu el kumandası ya da Dişli kutulu el kumandası ile olabilmektedir. Otomatik çalıştırma opsiyonları ise otomasyon sisteminin özelliklerine; çalışma şartlarına ve kullanıcının ihtiyaçlarına göre farklılık göstermektedir.  

XOMOX XLB Serisi Teflon Kaplı Küresel  Vanalar ON/OFF kullanım için XRP Tek veya Çift Etkili Pnömatik Aktüatörlü veya Elektrik Aktüatörlü olarak üzerinde kullanıcının talebine uygun voltaj ve koruma sınıfındaki Mekanik ya da Proximity Limit Switch Box ve Solenoid Yön Valfi ile entegre edilip tüm operasyonel testleri yapılarak kullanıma hazır halde tedarik edilebilmektedir. 

XOMOX XLB Serisi Teflon Kaplı Küresel  Vanalar kimyasal etkisi yüksek akışkanlarda ve korozif çalışma şartlarında ORANSAL Kontrol Vanası olarak da kullanılmaktadır. Kullanıcının ve otomasyon sisteminin gereksinimlerine uygun olan XRP Tek veya Çift Etkili Pnömatik Aktüatör üzerine entegre edilen Pnömatik; Elektro-Pnömatik ya da Dijital Pozisyoner ile oransal kontrol uygulamalarında yüksek  hassasiyetli debi kontrolü; üstün performans ve tam sızdırmazlık sağlamaktadır. Kontrol uygulamalarında basınçlı havanın uygun olmadığı dış ortamlar için bir diğer opsiyon ise Oransal kontrol modülü; tork & limit switchleri ile birlikte  entegre edilmiş olan Elektrikli Aktüatörlerdir. 

Trendler

Exit mobile version