Pompalar

Kullar Bölgesi’nde kuraklığa karşı çözüm arıtma

Yayın Tarihi:

on

 

 

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürülüğü kapsamında olan Kullar Bölgesi’nde yeni açılan 17 adet kuyu ile kuraklıktan kaynaklanan su sıkıntısı gideriliyor. Bu kuyulardan gelen sular yeni yapılan terfi merkezinde toplanıp Yuvacık Barajı Arıtma Tesisine gönderiliyor ve orada arıtılarak şebekeye veriliyor. Standart Pompa 4 pompası ile Kocaeli’nin su ihtiyacını karşılamada esas rol oynayan Yuvacık Arıtma Tesisi’nde, içme suyu terfi ve kollektör hattında yer alıyor.

Kuraklığın daha da artması ihtimaline karşı, alternatif su kaynakları üretme konusunda yapılan çalışmalar ışığında bölgedeki mevcut su kaynakları dışında yer altı ve yer üstü kaynaklarından da istifade edilerek maksimum suyun temin edilmesi hedefleniyor. Bu çalışmaların bir parçası olarak inşa edilen yeni içme suyu terfi ve kollektör hattı suyun arıtılarak vatandaşlara dağıtılmasında sorumlu, çevreci ve güvenli bir çözüm sunuyor. Standart Pompa’nın yer aldığı proje, doğanın korunması ve doğal kaynakların etkili kullanımına örnek.

İşlettiği 8 adet tesis ile Türkiye’nin en çok atık su arıtma tesisine sahip kurumu olan İSU Genel Müdürlüğü, Başiskele ilçe sınırları içerinde bulunan Kullar Atık Su Arıtma Tesisi ile de arıtma suyu ile susuzluğun önüne geçmeyi amaçlıyor. Tesiste kullanılan mekanik salmastralı SDS 200/600 model Standart Pompa ürünleri sürekli denetimlerden geçip başarılı sonuç veriyor. SDS serisi pompalar temiz veya çok hafif kirli, düşük viskoziteli sıvıları basmaya uygun olup özellikle atık su tesislerinde kullanılmak için üretilir. Kullar’da kullanıma olan dört pompa da SDS 250/600 tipi motor gücü 450 kw/ 1450 D/DK olan Standart Pompa pompalardır.

Trendler

Exit mobile version