Vanalar

Kontrol vanaları konusunda yenilik; PVD Pnömatik Pinch Vana “VMC Serisi”

Yayın Tarihi:

on

 

PVD olarak geniş ürün yelpazemiz arasına özellikle hijyenik ürünler, çamur, lifli süspansiyonlar, abrasiv ve yağlayıcı tozlar, pigment ve granül işleyen; çimento, kireç, alçı, demir-çelik, plastik, seramik, gıda, ilaç, toz boya gibi endüstri kollarında kullanım alanı bulan “Pinch Vana” yı eklemiş bulunuyoruz.

 

VMC-1a

Pinch Vana, gövdesi içerisine gönderilen hava ile elastiki contanın kapanması ve gövde içerisindeki hava tahliyesiyle contanın açılması ile akış kontrolü sağlanan pnömatik vanadır. Kontrol için aktuatör, redüktör gibi harici parçalara ihtiyaç duymaz. Alüminyum, POM, paslanmaz çelik gövdeleriyle ve DN10 – DN250 boyut aralığında her türlü kullanımda kendine yer bulmaktadır. Başlıca avantajları arasında hareketli parçalarının olmaması, akışkana karşı düşük direnç, hafif olması, bakım gerektirmemesi, düşük hava tüketimi ve kullanım kolaylığı sayılabilir.

VMC serisi yeni pinch vanalar DN10 – DN100 boyut aralığında özellikle gıda, ilaç ve kimya endüstrileri ile pigment ve granül işleme, ayrıca doldurma ve tartma sistemlerinde sık olarak tercih edilmektedir.

VMC-1b

Bu seri için bağlantı seçenekleri; Flanş bağlantısı, iç dişli bağlantı G / NPT, tri-klamp bağlantı, kaynak uçları ve vida dişli ağız bağlantıları mevcuttur.

Vana materyali olarak gövdelerde paslanmaz çelik 1.4408, alüminyum AISi10Mg, plastik POM, bağlantı kapağı olarak paslanmaz çelik 1.4408, plastik POM seçilir. Manşetler ise sürtünmeye dayanıklı doğal kauçuk, açık gıda maddesi için doğal kauçuk, EPDM, açık gıda maddesi için EPDM, nitril, açık gıda maddesi için nitril, CSM, butil, CR (neopren), silikon veya viton olabilir.

Malzeme basıncı max.6 bar, kumanda (kapatma) basıncı max.8 bar, fark basıncı ise çalışma genişliğine ve elastomere göre değişmek kaydıyla 2 – 3,5 bar olabilir.

Trendler

Exit mobile version