Pompalar

Katı Sıvı Gübre Tankeri yapısı

Yayın Tarihi:

on

 

Günümüzde profesyonel bir süt veya besi çiftliğinde, biyogaz tesisinde en sık kullanılan ekipmanların başında gübre taşıma ve gübre dağıtma tankeri yeralmaktadır. Bu tankerleri en gelişmiş olanı Gübreserdir. Gübreser aşağıdaki bileşenlerden oluşmuştur.

 

Gübre pompası:  

Gübreser de “vakum pompası” bulunmaz, gübreser bir gübre vidanjörü değildir. Gübreser bir pompalı gübre tankeri’dir ve

“Kauçuk loblu gübre pompası” bulundurur. Vogelsang marka gübre pompası alışılageldik tip pompalardan farklı olarak gübrenin sıvı kısmının haricinde, yoğun haldeki katı kısmını da pompalayabilir. Pompalı gübre tankeri ile büyükbaş hayvan gübresini 8m derindeki gübre çukurdan hortum ile emiş yapar.

Tanker Gübre Parçalayıcısı:  

Gübre çukurunda biriktirilen sıvı gübre içerisinde sap, saman ve taş gibi bir çok katı parça bulunur.Gübreser katı sıvı karışık gübre tankeri üzerindeki parçalayıcı ünite saman ve balya ipi gibi lifli malzemeleri parçalar. Parçalanması mümkün olmayan taş ve metal parçalar ise “taş tutucusunda” ayırır.

Polyester Gübre Tankı:  

Katı sıvı gübre tankerlerinde tankın hafif olması önemlidir. Polyester gübre tankı sayesinde aynı dingil yapısı ile daha fazla gübreyi taşımak mümkümdür. Boş ağırlığı hafif olan  polyester gübre tankerleri nakliye sırasında daha az mazot tüketir. Gübre asidik bir akışkandır.
Gübre dağıtma tankın uzun ömürlü olması kısa vadede korozyona uğramamasına bağlıdır. Bu sebeple tanklarımızı Polyester esaslı malzemden imal etmekteyiz. Bu teknoloji Türkiyede ilk ve tek olarak Eko Denge A.Ş. tarafından uygulanmaktadır.

Tanker Dingil Yapısı:  

Pompalı Gübre Tankerlerimizin dingil yapıları ve dingil sayıları, tanker tonajına ve çalışılacak arazi yapısına bağlı seçilmektedir.  Gübreser standart olarak, 10 – 19 m3 tanklerler için makaslı ve hidrolik fren sistemli tandem dingil, yapısına sahiptir.

 Gübre vanası: 

Gübre tankerine dolum, sıvı gübre tankerinin boşaltımı, tanker içindeki gübreyi karıştırma işemleri özel gübre vanası kullanılarak yönlendirilir. Gübre Tankeri üzerinde gübre asidine dayanıklı malzemeden, bıçaklı veya üç yollu vanalar kullanılmaktadır. Gübreser üzerindeki vanalar standart olarak (manuel) el kumandalıdır.

Hortumlu gübre dağıtıcı: 

Hortumlu gübre dağıtıcı ile tankerdeki sıvı gübre tarlaya homojen bir şekilde ve istenen miktarda kontrollü olarak verilir.

Gübre distribitör ünitesi sap, saman ve balya iplerini parçalar. Hortumlar sayesinde gübre bitkinin dibine verilir, bitkinin üstüne püskürtülmez. Bu sayede ekinin tamamı gübreden aynı oranda fayda görür ve ürünlerin boyunda ve renginde farklılık olmaz. Gübredeki Azotun tamamı toprağa geçer, buharlaşma ile kaybolmaz. Bu aparat sayesinde basit bir gübre vagonu gelişmiş bir gübre dağıtma makinasına dönüşmektedir. Aynı aparatın toprak altınagübre enjekte eden modelleride mevcuttur.

Trendler

Exit mobile version