Etkinlikler

İklimlendirme sektöründen ihracat atağı

Yayın Tarihi:

on

2019’un ilk yarısında 2 milyar doların üzerinde ihracata imza atarak ekonomiye değer katmayı sürdüren iklimlendirme sektörü, Ekim ayında 14. Uluslararası “ISK-SODEX” Fuarı ile İstanbul TÜYAP’ta buluşacak. 2-5 Ekim Uluslararası “ISK-SODEX” 2019 Fuarı, AB ülkeleri başta olmak üzere Afrika ve Güney Amerika kıtasından satın alma heyetlerini de yeni ticari işbirlikleri için Türkiye’deki üreticilerle bir araya getirecek.

Klima sistemleri, havalandırma, yalıtım elemanları, tesisat ekipmanları ile ısıtma ve soğutma sistemlerini kapsayan iklimlendirme sektörü, 2019 yılında 5,5 milyar dolar ihracat hedefiyle ihracatta yeni pazarlarla yöneldi. 2-5 Ekim 2019 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenecek ISK-SODEX 2019, bu yıl da iklimlendirme sektörüne ihracatta yeni kapılar aralayacak. Dünyanın lider fuar organizasyon firmalarından Deutsche Messe’nin Türkiye ofisi Hannover Messe Sodeks Fuarcılık tarafından ISKAV, DOSİDER, İSKİD, İZODER,  TTMD, POMSAD, SOSİAD, ESSİAD, MTMD ve KBSB işbirliğiyle gerçekleştirilen ISK-SODEX 2019’da bu yıl, Almanya, Çin, Fransa, Hindistan, Hollanda, İtalya, Güney Kore, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan, Pakistan, İspanya, İran, Rusya, Yunanistan, Amerika Birleşik Devletleri, Mısır, Tayvan ve Japonya gibi ülkelerden de katılımcılar yer alıyor.

Alım Heyeti kapsamında ISK-SODEX Fuarı İkili İş Görüşmeleri’ne tüm dünyadan HVAC&R sektör alıcıları katılacak. Ticaret Bakanlığı ve İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) desteği ile organize edilecek olan ISK-SODEX Fuarı kapsamındaki İkili İş Görüşmeleri 2 ve 3 Ekim tarihlerinde 13. Salon B2B Alanı’nda gerçekleştirilecek.

Türkiye iklimlendirme sektörünün dış pazarlarda ciddi bir rekabet üstünlüğü elde ettiğini belirten Hannover Messe Sodeks Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel; yatırımcıların Türkiye’ye gelme noktasında artık çok daha istekli olduklarını belirterek şunları söyledi:
“İklimlendirme sektörü Türkiye sanayinde önemli ihracat alanı ve her geçen yıl büyüme rakamlarıyla yeni rekorlar kırıyor. Sektörün son yıllarda Ar-Ge ağırlıklı ileri teknoloji ürünlere odaklanması özellikle dış pazarlarda rekabet üstünlüğü kazandırırken; bu yatırımlar yabancıların da dikkatini çekiyor. Türkiye iklimlendirme sektörünün önde gelen üreticileri ile ticari iş birlikleri yapmak isteyen yabancı yatırımcıların sayısındaki artış hızla devam ediyor. Artan bu ilginin de etkisi ile sektör temsilcileriyle birlikte ISK-SODEX Fuarı hazırlık çalışmalarımız kapsamında; iklimlendirme sektörü ihracat hacminin yüksek olduğu pazarların yanı sıra; düşük hacimli yeni pazarlarda da ticaret hacmini pekiştirmeye yönelik çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Sektörün hedef pazarlarla ISK – SODEX’te bir araya gelmesi ve bu potansiyelini sergilemesi gerek Türkiye; gerekse Avrasya bölgesinde kendi alanında lider bir marka olan ISK – SODEX Fuarı için çok büyük önem taşıyor.”

Trendler

Exit mobile version