Pompalar

İdeal Makina’dan Bornemann Çift Vidalı Pompalar

Yayın Tarihi:

on

Bornemann Çift Vidalı Pompalar, harici zamanlama dişlileri ve yatakları olan kendinden emişli, çift yönlü, pozitif deplasmanlı pompalardır. 80’den fazla ebatta üretilebilen farklı tasarımlarıyla Bornemann, dönen elemanların tam eksenel dengelenmesini sağlayarak, pompa içindeki tüm metal-metal temasını ortadan kaldırmıştır.

Viskozite, akıcılık veya aşındırıcılıktan bağımsız olarak hemen hemen her tür homojen olmayan sıvıyı işleyebilirler. Örneğin; deniz suyu, melas, kireç, asit, kostik çözeltisi veya hidrokarbon.

Çalışma prensibi

Çalışma sırasında pompa gövdesi içinde metal-metal teması yoktur. Böylece; akışkanlığı düşük, aşındırıcı ve katı ve sıvı karışımlarında bile iyi transfer performansı sağlar.

Pompa dönerken, iki vidanın birlikte birbirine geçmesi odacıklar oluşturur. Bu hazneler pompalanan sıvı ile dolar ve pompanın emme tarafından pompanın yüksek basınç tahliye tarafına taşınır.

Pompa, mil yönünü değiştirerek ters akışa izin verecek şekilde tasarlanmıştır. Pompada herhangi bir değişiklik yapmadan, emme ve basma kısımları birbirinin tam tersi olurlar.

SLH-4 Serisi’nin teknik özellikleri

SLH’nin sürekli devam eden gelişimi, müşterilerimizle uzun yıllara dayanan deneyimimize, genel pazar gereksinimlerine ve ilgili direktiflerin ve sertifikaların taleplerine dayanmaktadır. Gıda endüstrisinin gerek duyduğu tüm sertifikalara sahiptir.

Gıda sertifikasyonları

  • EHEDG Type EL Class I

Avrupa Hijyenik Mühendislik ve Tasarım Grubu (EHEDG), makine ve bileşen üreticileri, gıda endüstrisinden uzmanlar, araştırma enstitüleri ve sağlık yetkililerinden oluşan uzman bir topluluktur. EHEDG, esas olarak CIP temizliği için kullanılan ekipman için tasarlanan Tip EL sertifikalarını yürütür. Class I, yerinde (CIP) durumda temizlenebilen ayrı bileşenler için sağlanır. Tüm SLH tipi ürün yelpazesi (SLH & SLH-4G) bu tipe göre sertifikalandırılmıştır.

  • EHEDG Type EL Aseptic Class I

Bu sertifikasyon prosedürü aseptik uygulamalarda kullanılan bileşenler için tasarlanmıştır. Tip EL aseptik sertifikasyonu elde etmek için üç ana temizlenebilirlik, sterilize edilebilirlik ve bakteri sızdırmazlığı kriterleri karşılanmalıdır. SLH-4G bu tipe göre sertifikalandırılmıştır.

  • 3-A Sıhhi Standart

ABD’de resmi olarak tanınan Organizasyon 3-A, “Hijyenik Tasarım” sektöründe belirleyici bir rol oynamaktadır. 3-A hijyenik tasarım için standartlar oluşturur. Malzemeler için teknik özellikleri ve hijyenik tasarım kriterlerini içerir. Bu standarda göre, SLH pompaları ITT Bornemann tarafından onaylanmıştır.

  • FDA – CFR Başlık 21 Bölüm 177.2600

Tekrarlanan kullanım için tasarlanmış elastomerler yönetmeliğidir. SLH hijyenik vidalı pompaların tüm elastomerleri bu FDA direktifine göre sertifikalandırılmıştır.

  • ATEX – Pompanın içindeki Zone1

ITT Bornemann şimdi, yanıcı karışımların pompalanması için onaylanmış yenilikçi vidalar sunarak vidalı pompaların tasarımına özgü avantajlarının en üst düzeyde kullanılmasını sağlar. Pompalar 94/9 / EC sayılı Direktifin Kategori 2’sine karşılık gelir ve ara sıra meydana gelen patlayıcı karışımların pompalanması için idealdir.

Trendler

Exit mobile version