Etkinlikler

ICSG 2021’in ana konu başlıklarından bir “su” olacak

Yayın Tarihi:

on

Düzenlendiği ilk günden bu yana akıllı şehirler, akıllı şebekeler, enerji ve teknoloji alanında gündemi belirleyerek önemli bir referans noktası haline gelen Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı ICSG 21. yüz yılın ilk çeyreğini doldurmak üzere olduğumuz şu günlerde son gelişmeleri yakından takip ederek sektörün nabzını tutmaya devam ediyor. Bu yıl sekizincisi gerçekleştirilecek olan ISCG 2021, her yıl olduğu gibi bu yıl da güçlü kongre içeriğiyle dikkat çekiyor. ICSG 2021’in bu seneki ana başlıkları “Dijital Dönüşüm”, “Akıllı Şebekeler ve Kapsamlı Şehirler”, “Kentsel Çevre ve Akıllı Enerji”, “Akıllı Ulaşım ve Akıllı Ulaşım Sistemleri” ve günümüzün en değerli kaynağı “Su”. 

ICSG 2021’de bu konu başlıklarıyla birlikte Geleceğin Şehirleri, Şehirlerde Dijital Dönüşüm ve Akıllı Enerji Çözümleri, Otonom ve Bağlantılı Araçlar, telekomünikasyon teknolojilerinde gelinen en son nokta olan 5G Teknolojileri, Akıllı Şebekeler ve Akıllı Şehirlerde Güvenlik ve Gizlilik konuları da dikkat çekiyor. 

ICSG 2021’in geniş içeriğiyle ilgili daha detaylı bilgiye ise www.icsgistanbul.com adresi üzerinden ulaşılarak sektörel pek çok gelişmeye dair bilgilendirmelere erişilebiliyor. 

ICSG, sektörün en önemli vitrini

Orta Asya, Rusya ve Ortadoğu’yu Avrupa ve Atlantik pazarlarına bağlayan İstanbul’da, akıllı şehirler, teknoloji, su, çevre ve enerji sektörlerinin yerli ve yabancı karar vericilerini bir araya getiren ve bu yıl İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde 04-05 Haziran 2021 tarihlerinde düzenlenecek olan, ‘8. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı ICSG, Akıllı Şehirler hususunda “Avrasya’da küresel ölçekte düzenlenen tek organizasyon” ve “sektörün uluslararası ölçekteki tek” ve en önemli faaliyet alanı konumunda. 

ICSG 2021, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Dışişleri Bakanlığı’nın destekleri ile MÜSİAD, Türkiye Belediyeler Birliği, GAZBİR, ELDER ve TÜSİAV stratejik partnerliğinde düzenleniyor. ICSG’nin uluslararası partnerleri arasında Istanbul Center for Regulation (IC4R), SAGE Publishing, Innovative Governance of Large Urban Systems (IGLUS) yer alıyor. 

ICSG, pandemiye rağmen küresel buluşma noktası olma yolunda…

Geçtiğimiz yılın Mart ayından itibaren tüm dünyayı etkisi altına alarak Covid-19 pandemisi yaşam tarzımızı küresel boyutlarda değiştirerek “yeni normlara ve yeni normallere” neden oldu ve akıllı teknolojilerle donatılmış akıllı sistemlere ve bunları barındıran akıllı şehirlere olan ihtiyaç tüm dünyada daha fazla önem kazandı. 

Akıllı şehirler ve sistemlerine ilişkin eko sisteme dair düzenlenen en büyük bölgesel organizasyon olan 8. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı ICSG İsveç’in ülke partnerliğinde bu yıl uluslararası platformda büyük ilgi görüyor. ICSG’nin bu yılki konukları arasında İsveç’le birlikte Rusya, Belarus, Almanya İran ve Afrika ülkelerinden pek çok katılımcı, ziyaretçi ve alım heyetlerinin ağırlanacağı öğrenildi. ICSG 2021 Covid-19’a karşı yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilecek.

ICSG 2021 Ana Sponsorları Türkiye’nin iki teknoloji devi ASELSAN ve TURKCELL

Başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı ihtiyaç makamlarının, haberleşme ve bilgi teknolojileri, radar ve elektronik harp, elektro-optik, aviyonik, insansız sistemler, kara, deniz ve silah sistemleri, hava savunma ve füze sistemleri, komuta kontrol sistemleri gibi yüksek teknoloji gerektiren ihtiyaçlarına yanıt verme kabiliyetini haiz, Türkiye’nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu olan ASELSAN, aynı zamanda ulaştırma, güvenlik, trafik, otomasyon ve sağlık teknolojilerine yönelik ihtiyaçlarını karşılayabilecek çok geniş bir ürün yelpazesine sahip bulunuyor. 

Dünyanın ilk 100 savunma sanayi şirketi (Defense News Top 100) listesinde yer alan, yerel kuruluşlar ile işbirliği modelleri kurgulayarak uluslararası pazarlarda ortaklıklar kurarak yatırım yapan bir marka haline gelen ASELSAN “Akıllı Şehirler ve Akıllı Teknolojiler” konusunda Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı ICSG ile işbirliği yaparak bu yılki Ana Sponsorlarından biri oldu. 

Türkiye’nin teknoloji devlerinden Turkcell de ana sponsor olarak ICSG 2021’de yer alacak. Türkiye’de ilklerin öncüsü Turkcell, dünyanın en güçlü iletişim altyapılarından birini Türkiye’nin kullanımına sunmaktadır. Üstün altyapısı üzerinden Türkiye’nin dijitalleşmesi için yerli teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlayan Turkcell, ulaşımdan enerji üretimine, hayatı kolaylaştıran bireysel çözümlere dek dünyanın önde gelen akıllı şehirlerindeki uygulamaları ülkemizde de inşa edebilmek için projeler geliştirmektedir. 

Güçlü erişim altyapısı, sistem entegrasyon yeteneği, proje yönetim tecrübesi, geniş tedarik zinciri ve ekosistemi ile geleceğin şehirlerini tasarlayarak dijital dönüşümüne öncülük eden TURKCELL, alanında uzman ve deneyimli ekibi ile şehirlerin sahip olduğu sınırlı kaynakları daha etkin ve verimli kullanmalarını sağlayarak katma değerli çözümleri sunuyor. Turkcell bunlarla birlikte 5G, IoT, Büyük Veri, Yapay Zeka ve Bulut Bilişim gibi yeni nesil teknoloji trendlerini insan odağında kullanarak akıllı şehirlerin önemli başlıkları olan akıllı ulaşım sistemleri, enerjide dijitalleşme, endüstri 4.0, çevresel izleme, siber güvenlik ve veri merkezi çözümleri sunmaktadır. 

Bünyelerinde geliştirdikleri en son teknolojileri ve kentsel çözüm önerilerini sergileyecek olan ASELSAN ve yapay zeka, nesnelerin interneti, artırılmış gerçeklik gibi en yeni teknolojileri kentlere adapte etmek için çözümler geliştiren TURKCELL standları ICSG 2021 fuaye alanında ziyaretçileriyle buluşacak. 

“ICSG 2021’e yoğun ilgi

Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği AUSDER’in önderliğinde düzenlenecek olan ICSG 2021 kamu ve özel sektörden yerli ve yabancı çok sayıda üst düzey temsilci ve karar vericiyi ağırlayacak. Kapsadığı konular bakımından özellikle ulusal kamu ve özel sektör tarafından dikkatle takip edilen ICSG’nin bu yıl Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yapılması gündemde… 

ICSG 2021 4-5 Haziran 2021 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek ve Türkiye’nin üst düzey protokolüyle birlikte bürokratlar, yerli ve yabancı belediyeler, Organize Sanayi Bölgeleri ile özel sektörden seçkin katılımcı ve davetlilerini iki gün boyunca kendi çatısı altında buluşturmaya devam edecek.

Trendler

Exit mobile version