İklimlendirme

İç ortam iklimlendirme uygulamalarında uzay mekiği teknolojisi

Yayın Tarihi:

on

Dünyanın ilk iklimlendirme uygulamasını geliştiren Carrier; yeni Carrier AquaEdge 19DV Santrifüj Kompresörlü Soğutma Grubu ile üst düzey performansı, yüksek verimlilik seviyelerini ve gelişmiş çevresel sorumluluk anlayışını bir araya getiriyor. Yüksek performansları sebebiyle uzay mekiklerinde yer alan seramik rulmanların kullanıldığı AquaEdge 19DV cihazlar ile Carrier sektöre öncülük etmeyi sürdürüyor.

Geniş ölçekli binalarda daha konforlu iç ortam iklimlendirmesi için yüksek verimli ve dayanıklı santrifüj kompresörlü soğutma grupları tercih ediliyor. Projelerde, yüksek kapasite imkânı ve daha geniş yelpazede sunulan akıllı opsiyonlar sayesinde santrifüj kompresörlü cihazlar ideal çözümler haline geliyor. İklimlendirme sektörünün dünyadaki öncüsü Carrier, son teknolojiyle donatılmış yeni santrifüj kompresörlü soğutma grubu AquaEdge 19DV ile sektöre yön vermeye devam ediyor.

Özellikle yüksek ölçekli endüstriyel fabrikalar, veri merkezleri, hastaneler, yüksek kalite otel ve ofis projelerinin iklimlendirme çözümü olarak geliştirilen cihazlar, üst düzey performansıyla dikkat çekiyor. Carrier AquaEdge 19DV, değişken hızlı, 2 kademeli ekonomize soğutucu akışkan çevrimiyle tam yükte ve parçalı yüklerde maksimum verimlilik sağlıyor. 

Carrier, 19DV cihazlar için tasarlanan EquiDrive kompresörlerde sırt sırta impeller ve ikiz IGV (inlet guide vane) tasarımı kullanıyor. İçerisinde dişli parça bulunmayan EquiDrive impeller doğrudan yüksek hızlı motor ile tahrik ediliyor.

Hem ekonomik hem çevreci

Düşük küresel ısınma potansiyeline (GWP) sahip R1233zd(E) (GWP=1.34) soğutucu akışkan kullanılan ürün grupları, gerçek uygulama noktalarında sağlanan yüksek verimlilik değerleriyle çevreye gerek doğrudan gerek dolaylı olarak verilen zararın önemli oranlarda azaltılmasına yardımcı oluyor. Soğutma uygulaması, sabit hızlı uygulama ile karşılaştırıldığında %30’dan fazla maliyet düşüşü sağlıyor.

Cihazda kullanılan seramik rulmanlar, yüksek performansları sebebiyle uzay mekikleri de dâhil olmak üzere havacılık sektöründe de kullanılıyor. Soğutucu akışkan yağlamalı seramik rulmanlar, yağ kaçağı riskini sıfıra indirgiyor, yağ ile ilgili bakım gerekliliğini ortadan kaldırıyor. 

Akıllı kontrol imkânı

19DV AquaEdge, kullanıcı dostu yeni ara yüzü ve bina otomasyon sistemine hızlı bağlantı imkânı sunan SmartView™ kontrol sistemini kullanıyor.  SmartView™ kontrol sistemi; 10.4” renkli dokunmatik ekran, kolay ulaşılabilir menü tasarımı, 10 farklı dil seçeneği, gerçek zamanlı grafik performans trendi izleme, bina otomasyon sistemine hızlı bağlantı imkânı ve otomatik alarm gibi özellikleriyle öne çıkıyor. 

Trendler

Exit mobile version