Sektör Haberleri

Güvenli ve sürdürülebilir bir gelecek: BERICAP’tan çevre dostu ve kullanışlı kapak çözümleri

Yayın Tarihi:

on

Önde gelen plastik ve alüminyum kapak üreticisi BERICAP, güvenli ve sürdürülebilir bir geleceğe giden yolu temsil eden yenilikçi çözümlerini sunmaya hazırlanıyor. Çevreye, kullanıcılara ve güvenliğe her zamankinden daha fazla odaklanan bir gelecek için sahteciliğe karşı da korumaya sahip olan yeni seri, sürdürülebilir tasarımlarla kalmıyor, aynı zamanda son derece özelleştirilebilen ve kirlenmeye karşı dayanım gösteren özellikleriyle dikkat çekiyor.

Sürdürülebilir ve hafif tasarımlar olumsuz çevresel etkileri azaltıyor

Uzun vadeli daha düşük malzeme kullanımı stratejisine bağlı kalmaya devam eden ve tüm kategorilerdeki ürünlerini mümkün olan en yüksek seviyede hafifleştiren BERICAP, PCO 1810 ve PCO 1881 standartlarının yeni GME 30.40’a evriminin yanı sıra, ilgili kapak çözümlerinin geliştirilmesinde de yer alıyor. Karbon ayak izini azaltmak ve kapalı malzeme döngülerini ilerletmek için geri dönüştürülmüş malzemelerin (PCR = Tüketici Sonrası Reçine) kullanımına kendini adayan bir firma olan BERICAP, termoplastik elastomer bazlı (TPE) bir geliştirme olan BERICAPValve ile ürünler için kapaklarda sıklıkla kullanılan silikon valflere bir alternatif sunuyor ve geri dönüşüm zincirinin silikon ile kirlenmesini önlüyor. Belirgin geri dönüşüm avantajlarına sahip olan tamamen silikonsuz valf, INTERSEROH Enstitüsü’nün sertifikasyon denetiminde mükemmel sonuçlar elde etti ve 2020’de ‘Geri Dönüştürülebilir Ambalaj’ kategorisinde Packaging Europe Sürdürülebilirlik Ödülü’nü kazandı.

AB Yönergeleri uyarınca daha kolay geri dönüşüm

BERICAP ClipAside, plastik kapakların Temmuz 2024’ten itibaren açıldıktan sonra şişeye takılı kalmasını şart koşan 2019/904 AB Direktifi ile uyumluluk için geliştirilmiş bir kapak çözümüdür. BERICAP, ClipAside’yi müşterilerin mevcut TE bant geometrisi ile kapakları üretmeye devam ederken bağlı kapaklara hızlı ve basit bir geçişe hazırlanmalarına olanak sağlamak için tasarladı. ClipAside’ye erken geçiş, ürünlerin marka çekiciliğini de artırıyor. Bağlı kapaklarla ilgili tüketici anketleri, tüketicilerin çoğunluğunun ClipAside kapaklarını sezgisel kullanım ve hijyen avantajları nedeniyle beğendiğini ve geleneksel kapaklardan daha olumlu değerlendirdiğini ortaya koyuyor.

CTS sayesinde çevre ve kullanıcı güvenliği için faydalar

BERICAP’ın Securalink kapalı transfer sistemi (CTS), çevrenin korunmasına ve tarım endüstrisi kullanıcılarının güvenliğine katkıda bulunuyor. Bitki koruma ürünleri için kapalı dağıtım sistemi, kullanıcıları ve çevreyi içeriklerine maruz kalmaktan korur. Avrupa’da, CTS dağıtımının başlangıç olarak Hollanda, Belçika ve Danimarka’da en geç 2024 yılına kadar yapılması planlanıyor. Securalink, BERICAP’in çözüm odaklı bir kapatma sağlayıcısı olarak en son trendlerle temas halinde olduğunu daha fazla teyit ediyor.

Kirlenmeye ve kurcalamaya karşı etkili koruma

Her zaman ürün ve kalitenin korunmasını odağına alan BERICAP’ın Halkalı Soyma Astarı; kolay, aletsiz açma, temiz çalışma ve sızıntısız tekrar kapama sağlayan kurcalanmaya karşı belirgin bir çözüm sunuyor. BERICAP Ring Peel Liner, müşteri markasını desteklemek ve sahteciliği önlemek için ayrı ayrı da basılabilir. Birçok alanda etkin avantajlar sunan BERICAP, ürünlerin bütünlüğünü ve kalitesini garanti eden yeni kapak çözümleri ve teknolojileri geliştirmeye de devam ediyor. 

Alüminyumdan plastiğe kadar kapsamlı bir ürün yelpazesi

MALA Verschluss-Systeme GmbH, 2021 yılından bu yana BERICAP Grubu’nun bir parçası olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Bu genişlemenin bir sonucu olarak BERICAP, bireysel müşteri gereksinimlerine ve tercihlerine daha fazla hassasiyetle hitap etmesini sağlayan benzersiz bir kapsamlı kapak yelpazesine sahip. Ayrıca firma, seri üretim bazında ve de küçük üretim partilerinde mümkün olan kapaklar için ihtiyaca yönelik çok sayıda dekorasyon ve tasarım çözümleri sunabiliyor.

Konuyla ilgili konuşan BERICAP Satış Müdürü Waldemar Schmidt, “Müşterilerimizin giderek daha sıkı hale gelen çevre ve kullanıcı koruma gereksinimlerine uymalarına, hijyen standartlarını sürdürmelerine ve sahteciliği önlemelerine yardımcı oluyoruz. Başarının anahtarı, sürekli olarak çözüme odaklanmamızdır. Yıllar boyunca FACHPACK, yenilikçi kapatma çözümlerimizi sunmanın yanı sıra potansiyel gereksinimleri ve olası uygulamaları tartışmak için bize ideal bir fırsat sundu. Ticaret fuarında ürünlerimizi ve çözümlerimizi derinlemesine tartışmak için sabırsızlanıyoruz” açıklamasında bulunuyor.

Trendler

Exit mobile version