Etkinlikler

Grundfos çevreye duyarlı çözümleriyle Ifat Eurasıa Fuarı’ndaydı

Yayın Tarihi:

on

 

Çevre teknolojileri sektörünün nabzının attığı platform olma hedefi ile düzenlenen IFAT Eurasia Fuarı, 16-18 Nisan günlerinde Congresium Ankara, ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlendi. Grundfos; çevreye karşı sorumlu, sürdürülebilir ve enerji verimli çözümlerin tanıtıldığı fuarın önde gelen katılımcılarından biri olarak Salon 1 Stant A114’te yerini aldı.

 

 

Fuarboyunca ziyaretçiler tarafından büyük rağbet gören Grundfos standında başlıcaDozaj-Dezenfeksiyon ve Su Hizmetleri çözümleri tanıtıldı. Dozaj-DezenfeksiyonÇözümleri ekibi, sergilenecek ürünlere karar verirken sektörlerin kendine özgüözellik ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurdu. Sergilenen ürünler arasında TuzdanKlor Jeneratörü, yoğun ilgi gördü.AtıkSu Hizmetleri kısmında sergilenen çalışan Hazır Terfi İstasyonu (PUST) demosuile ziyaretçiler uygulamayı da görme fırsatını elde ettiler. Tüm Grundfosekibi, temas kurulmak istenen tüm hedef kitleye ulaştıklarını ve ziyaretçilerinGrundfos standında kendilerine yapılan bilgilendirmelerden son derece memnunkaldıklarını belirtti.

Grundfos’unbir diğer vurgusu ise satış sonrası hizmetlere yönelikti. Dünya çapında 7/24yedek parça teslimatı ve arızaları yerinde giderme politikasını güden Grundfos,sunduğu Satış Sonrası Hizmetler’in amacını, müşterilerine ilk günden itibarendüzgün kurulmuş ve maksimum verimlilikle çalışan sistemler teslim etmek olarakaçıklıyor. Grundfos Satış Sonrası Hizmetleri ve Servis Sözleşmeleri ile ilgilidaha detaylı bilgiler şirketin web sitesinde bulunabilir. (http://tr.grundfos.com/service-support/operation.html)

Grundfos’unfuar için çizdiği program kapsamında sergilediği Su Hizmetleri çözümleri:Grundfos Atık Su Transfer İstasyonları, SE/SL (9-30 kW) ve SL1/SLV (1,1-11 kW)yeni nesil S-Tube® tıkanmaz çarklı dalgıç pompalar ve yeni nesil SMG karıştırıcılardanoluştu.

Grundfosatık su transfer istasyonları, otomatik kaplin üzerine monte edilen atık supompaları, çekvalf, ızgara veya öğütücü, emniyet platformu ve havalandırmaborusu gibi parçalarla komple çözümler olarak sunuluyor. Tank malzemesindeCTP/HDPE kullanıldığı gibi paslanmaz çelik gövdeli Katı Ayrıştırıcılı sistemopsiyonu da mevcuttur.

Yeninesil dalgıç pompalardan oluşan SE/SL (9-30 kW) ve SL1/SLV (1,1-1 kW) serisindeyüksek verimli IE3 standardına uygun, H sınıfı yalıtımlı motorlar kullanılıyor.Her iki seri de Grundfos S-Tube® tıkanmaz çark teknolojisiyle donatılarak,büyük parçacıkların geçişinde yaşanan sorunlar ortadan kaldırılmış. Pompalar,çift yalıtımlı termal koruma ve EN-GJL-250/GG25 döküm malzeme varyasyonlarıylatemin edilebiliyor.

GrundfosSu Hizmetleri altındaki yeni nesil SMG Karıştırıcılar, 360-4360 N ile yüksekitme gücüne sahip. Entegre aşırı yük koruması ve entegre sızıntı sensörü ilegelen bu karıştırıcılar, Stator sargıları ve rotoru açısından, IEC 60034-30standardına göre IE3 verimlilik sınıfında yer alıyor.

Grundfos,fuar ziyaretçilerine Su hizmetleri dışında dozaj-dezenfeksiyon çözümlerini detanıttı. Grundfos ALLDOS ailesinden DMH piston tip diyaframlı dozaj pompası ileDMX mekanik diyaframlı dozaj pompası, Vaccuperm VGB-103 klor dozlama sistemi,Oxiperm OCD klordioksit jeneratörü, Selcoperm tuzdan hipoklorit üretim sistemive Smart Dosing yeni nesil dijital dozaj pompaları sergilenen ürünlerdi.

DMHve DMX pompalar; PP, PVDF, PVC, SS, Hastelloy gibi çok çeşitli malzeme seçenekleriylesunuluyor. Çift kafalı versiyonla aynı anda iki farklı kimyasalın dozajımümkün. ATEX ve API onaylı motor seçenekleriyle tasarlanan bu pompaların debiaralığı 2.2 lt/sa ile 3.000 lt/sa arasında değişiyor ve başlıca kontrolseçenekleri arasında manual, analog/pals kontrol ile servomotor geliyor. DMH’debulunan kalitesi kanıtlanmış hidrolik tahrik sistemi ve aktif membran korumateknolojisi de dikkat çeken bir özellik.

Fuarınbir diğer ürünü Oxiperm OCD ise dört farklı model seçeneğiyle sunuluyor.Klordioksiti yerinde üreten kompakt sistemler olarak bilinen Oxiperm OCDmodelleri, lejyonella ve biyofilm tabakasına karşı bir çözüm olarakgeliştirilmiş. pH’den bağımsız olarak, daha uzun süreli ve etkili dezenfeksiyongerçekleştiriyor.

SELCOPERMtuzdan klor jeneratörü, beş standart model haricinde, büyük kapasite gerektirenuygulamalar için farklı seçenekler de sunuyor. İçme suyu ve proses suyundabaşarılı uygulamalara imza atan Selcoperm, DWI yönetmeliğine uygundezenfeksiyon işlemi yerine getiriyor.

Smartdosing çözümünün öne çıkan başlıca özellikleri arasında gerçek debi değeriniizlemeye imkân tanıyan dijital ekran, “Auto Flow Adapt” işlevi ve düşükkapasitelerde dahi hassas dozlamayı garantileyen Step Motor teknolojisigeliyor. Smart Dosing dijital dozaj pompası, özellikle zor akışkanlarıntransferinde, soğutma kulelerinde ve arıtma tesisleri ile gıda endüstrisindekullanılıyor.

Grundfos standını gezen ziyaretçiler, bu ürünler hakkında daha kapsamlı bilgi edinme şansı buldu. Grundfos çalışanları ise IFAT Eurasia 2015 Fuarı’nın yararlı fikir alışverişlerinin gerçekleştiği bir sürece dönüştüğünü ve Grundfos teknolojilerine gösterilen ilgiden çok memnun kaldıklarını belirtti.

Trendler

Exit mobile version