Etkinlikler

Grundfos çevreye duyarlı çözümleriyle IFAT EURASIA fuarındaydı

Yayın Tarihi:

on

 

Grundfos çevreye duyarlı çözümleriyle IFAT EURASIA fuarındaydı

 

Çevre teknolojileri sektörünün nabzının attığı platform olma hedefi ile düzenlenen IFAT Eurasia Fuarı, 16-18 Nisan günlerinde Congresium Ankara, ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlendi.  Grundfos; çevreye karşı sorumlu, sürdürülebilir ve enerji verimli çözümlerin tanıtıldığı fuarın önde gelen katılımcılarından biri olarak Salon 1 Stant A114’te yerini aldı.

 

Fuar boyunca ziyaretçiler tarafından büyük rağbet gören Grundfos standında başlıca Dozaj-Dezenfeksiyon ve Su Hizmetleri çözümleri tanıtıldı. Dozaj-Dezenfeksiyon Çözümleri ekibi, sergilenecek ürünlere karar verirken sektörlerin kendine özgü özellik ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurdu. Sergilenen ürünler arasında Tuzdan Klor Jeneratörü, yoğun ilgi gördü. Atık Su Hizmetleri kısmında sergilenen çalışan Hazır Terfi İstasyonu (PUST) demosu ile ziyaretçiler uygulamayı da görme fırsatını elde ettiler. Tüm Grundfos ekibi, temas kurulmak istenen tüm hedef kitleye ulaştıklarını ve ziyaretçilerin Grundfos standında kendilerine yapılan bilgilendirmelerden son derece memnun kaldıklarını belirtti.

 

Grundfos’un bir diğer vurgusu ise satış sonrası hizmetlere yönelikti. Dünya çapında 7/24 yedek parça teslimatı ve arızaları yerinde giderme politikasını güden Grundfos, sunduğu Satış Sonrası Hizmetler’in amacını, müşterilerine ilk günden itibaren düzgün kurulmuş ve maksimum verimlilikle çalışan sistemler teslim etmek olarak açıklıyor. Grundfos Satış Sonrası Hizmetleri ve Servis Sözleşmeleri ile ilgili daha detaylı bilgiler şirketin web sitesinde bulunabilir. (http://tr.grundfos.com/service-support/operation.html)

 

 

Grundfos’un fuar için çizdiği program kapsamında sergilediği Su Hizmetleri çözümleri: Grundfos Atık Su Transfer İstasyonları, SE/SL (9-30 kW) ve SL1/SLV (1,1-11 kW) yeni nesil S-Tube® tıkanmaz çarklı dalgıç pompalar ve yeni nesil SMG karıştırıcılardan oluştu.

 

Grundfos atık su transfer istasyonları, otomatik kaplin üzerine monte edilen atık su pompaları, çekvalf, ızgara veya öğütücü, emniyet platformu ve havalandırma borusu gibi parçalarla komple çözümler olarak sunuluyor. Tank malzemesinde CTP/HDPE kullanıldığı gibi paslanmaz çelik gövdeli Katı Ayrıştırıcılı sistem opsiyonu da mevcuttur.

 

 

Yeni nesil dalgıç pompalardan oluşan SE/SL (9-30 kW) ve SL1/SLV (1,1-1 kW) serisinde yüksek verimli IE3 standardına uygun, H sınıfı yalıtımlı motorlar kullanılıyor. Her iki seri de Grundfos S-Tube® tıkanmaz çark teknolojisiyle donatılarak, büyük parçacıkların geçişinde yaşanan sorunlar ortadan kaldırılmış. Pompalar, çift yalıtımlı termal koruma ve EN-GJL-250/GG25 döküm malzeme varyasyonlarıyla temin edilebiliyor.

 

Grundfos Su Hizmetleri altındaki yeni nesil SMG Karıştırıcılar, 360-4360 N ile yüksek itme gücüne sahip. Entegre aşırı yük koruması ve entegre sızıntı sensörü ile gelen bu karıştırıcılar, Stator sargıları ve rotoru açısından, IEC 60034-30 standardına göre IE3 verimlilik sınıfında yer alıyor.

 

Grundfos, fuar ziyaretçilerine Su hizmetleri dışında dozaj-dezenfeksiyon çözümlerini de tanıttı. Grundfos ALLDOS ailesinden DMH piston tip diyaframlı dozaj pompası ile DMX mekanik diyaframlı dozaj pompası, Vaccuperm VGB-103 klor dozlama sistemi, Oxiperm OCD klordioksit jeneratörü, Selcoperm tuzdan hipoklorit üretim sistemi ve Smart Dosing yeni nesil dijital dozaj pompaları sergilenen ürünlerdi.

 

DMH ve DMX pompalar; PP, PVDF, PVC, SS, Hastelloy gibi çok çeşitli malzeme seçenekleriyle sunuluyor. Çift kafalı versiyonla aynı anda iki farklı kimyasalın dozajı mümkün. ATEX ve API onaylı motor seçenekleriyle tasarlanan bu pompaların debi aralığı 2.2 lt/sa ile 3.000 lt/sa arasında değişiyor ve başlıca kontrol seçenekleri arasında manual, analog/pals kontrol ile servomotor geliyor. DMH’de bulunan kalitesi kanıtlanmış hidrolik tahrik sistemi ve aktif membran koruma teknolojisi de dikkat çeken bir özellik.

 

 

Fuarın bir diğer ürünü Oxiperm OCD ise dört farklı model seçeneğiyle sunuluyor. Klordioksiti yerinde üreten kompakt sistemler olarak bilinen Oxiperm OCD modelleri, lejyonella ve biyofilm tabakasına karşı bir çözüm olarak geliştirilmiş. pH’den bağımsız olarak, daha uzun süreli ve etkili dezenfeksiyon gerçekleştiriyor.

 

SELCOPERM tuzdan klor jeneratörü, beş standart model haricinde, büyük kapasite gerektiren uygulamalar için farklı seçenekler de sunuyor. İçme suyu ve proses suyunda başarılı uygulamalara imza atan Selcoperm, DWI yönetmeliğine uygun dezenfeksiyon işlemi yerine getiriyor.

 

Smart dosing çözümünün öne çıkan başlıca özellikleri arasında gerçek debi değerini izlemeye imkân tanıyan dijital ekran, “Auto Flow Adapt” işlevi ve düşük kapasitelerde dahi hassas dozlamayı garantileyen Step Motor teknolojisi geliyor. Smart Dosing dijital dozaj pompası, özellikle zor akışkanların transferinde, soğutma kulelerinde ve arıtma tesisleri ile gıda endüstrisinde kullanılıyor.

 

Grundfos standını gezen ziyaretçiler, bu ürünler hakkında daha kapsamlı bilgi edinme şansı buldu. Grundfos çalışanları ise IFAT Eurasia 2015 Fuarı’nın yararlı fikir alışverişlerinin gerçekleştiği bir sürece dönüştüğünü ve Grundfos teknolojilerine gösterilen ilgiden çok memnun kaldıklarını belirtti.

 

 

GRUNDFOS

 

Trendler

Exit mobile version