Pompalar

GEA Hilge’den yeni çift burgulu pompa NOVATWIN

Yayın Tarihi:

on

GEA Hilge, yeni starı NOVATWIN modeliyle çift burgulu pompa (Twin Screw Pompa) pazarına giriş yapıyor. NOVATWIN altı farklı ölçüde piyasaya sunulacak. Resmi satışların ise Ocak 2020’de başlaması planlandı. Genel olarak pozitif deplasmanlı pompalar gibi çift burgulu pompalar da iri parçalı viskoz medyanın itinayla iletimi, hassas ve ürüne zarar vermeden ürünlerin transferini sağlamaktadır.

Ürünle ilgili GEA Türkiye Satış Müdürü Bahattin Küçükkaraca düşüncelerini aşağıdaki gibi aktarmıştır:

“Farklı yoğunluktaki ürünlerin transferi bir Çift Burgulu Pompa ile esnek bir yapıda sağlanabilmektedir. Çift burgulu pompaların temel özellikleri çift fonksiyonlu olmaları ve bu sayede değişken viskozitedeki ürünlerin pompalayabilmeleridir.

Gıda, ilaç, kozmetik gibi sanayilerde, ürün transferi ve CIP farklı bir pompa kullanmadan sorunsuz bir şekilde yapılabilmektedir. Prosesinize ilave bir CIP pompası satın almanıza gerek kalmamaktadır.

Ayrıca Çift Burgulu Pompaların kuru çalışma ve vakum kabiliyetleri Lobe Pompalara göre daha gelişmiştir.”

GEA Hilge portföyü, Varipump ve Smartpump olarak iki farklı gruba ayrılmıştır. Varipump ürün grubunda çok daha karmaşık ve farklı uygulamalara özel pompalar vardır. Smartpump grubunda ise daha standart pompalar vardır. Varipump Pompalar, hassas yüzey çözünürlüğü, değişik bağlantı elemanları, çeşitli motor renkleri ve farklı salmastra tipleriyle, ilaç ve aseptik gıda prosesi gibi ileri varyasyon taleplerini karşılarken, Smartpump pompalar ise standart gıda, kimya, kozmetik ve tekstil gibi proseslerin taleplerini karşılayacak şekilde minimize edilmiştir. Almanya Bodenheim’de bulunan GEA Hilge Ar-Ge merkezinde sonsuz süreklilik prensibiyle çalışmalar devam etmekte olup dünyadaki gelişen ve değişen proses koşullarına göre yenilikler siz değerli müşterilerimiz için ürün portföyümüze eklenmektedir.

GEA Hilge Pompa, Ocak 2020 itibariyle Pozitif Deplasmanlı Pompa serisini Çift Burgulu Pompa ile (Twin Screw Pompa) genişletiyor olacak. GEA Hilge Novatwin geliştirilirken dünyanın önde gelen iki güçlü pompa firması, Bornemann ve GEA Hilge birlikte çalıştı. Bornemann ile olan bu iş birliği her iki ortak için de gerçek bir kazan-kazan durumudur. Çünkü Borneman Çift Burgulu (Twin Screw) Pompaların mucididir ve bugün pazarda gördüğümüz çift burgulu pompalar çoğunlukla Bornemann’ın orijinal tasarımından türemiştir. Her iki pompa devinin uzmanlıkları etkileyici düzeydedir. Bornemann gibi bu işi çok iyi bilen bir ortaktan; GEA Hilge Çift Burgulu (Twin Screw) pompalara çok üst düzeyde bilgi birikimi aktarılmıştır. GEA’nın Bodenheim’da bulunan entegre pompa fabrikasındaki seri üretim ve güçlü dağıtım ağıyla da son kullanıcılara hızlı ve sorunsuz hizmet sunulacaktır. Böylece GEA Hilge’nin geniş müşteri tabanının Twin Screw Pompa üretim istekleri karşılık bulmuştur.

Trendler

Exit mobile version