Pompalar

GEA Hilge NOVATWIN Hijyenik vidalı pompalar için eksiksiz portföy

Yayın Tarihi:

on

Yeni esnek vidalı pompasıyla GEA Hilge NOVATWIN, müşterilerin, ürünlerin sorunsuz aktarımında en yüksek hijyen düzeyi, uzun dönem güvenilirlik, çok yönlü uygulamalar ve ürünün tüm yaşam ömrü süresince profesyonel destek gibi dileklerini ve gereksinimlerini 150 yıldan uzun süreye dayanan pompa tecrübesine dayanarak karşılıyor. Güvenilir işletim, sorunsuz ürün aktarımı ve hijyenik tasarım anlamında yüksek kalitede çelik kullanarak yüksek standartları sağlıyor. GEA Hilge NOVATWIN müşteriler tarafından mandıracılık, içecek, eczacılık, biyoeczacılık, evcil hayvan maması, kişisel bakım ve ev temizliği sektörlerinde kullanılabilir.

Yeni çift burgulu vidalı pompalar 6 boyutta piyasaya sürülecek. Bu pompalar, tekil müşteri gereksinimlerinde optimum adaptasyon için yüksek derecede esneklik sağlayan GEA VARIPUMP hattının bir parçası.

Hijyenik Pompalar İş Geliştirme Yöneticisi Stefan Andresen, “Kendini kanıtlamış ve güvenilir GEA Hilge NOVALOBE döner loblu pompayla birlikte, pozitif deplasman pompaları sektöründeki yetkinliğimizi tutarlı bir şekilde artırıyoruz. Bu sahadaki teknoloji liderlerinden biri olarak söyleyebiliriz ki, farklı piyasalar, tekil müşteri gereksinimlerine optimum adaptasyon için yüksek derecede esnekliğe sahip yüksek kalite pompa taleplerinde bulunuyorlar.
“Hepsi için tek pompa” çözümleri, etkin olmadığı gibi bizim de ne felsefemiz ne de iddiamızdır. Sektörde yerleşmiş döner loblu pompa GEA Hilge NOVALOBE  ile birlikte bu umut vaad eden pompa tipi, GEA’nın pozitif deplasman pompaları sektöründeki konumunu önemli ölçüde kuvvetlendirecektir. Şimdi, çeşitli müşteri gereksinimlerini kendi geniş pompa portföyümüzden en uygun pompa çözümüyle karşılamada daha iyi durumdayız”, diyor.

GEA Hilge NOVATWIN pompalarının geniş kapsamlı uygulama alanları 

GEA Hilge NOVATWIN pompaları geniş kullanım alanına sahiplerdir. Mandıracılık sektöründe; örneğin, krem peynir, tereyağı, yoğurt (meyve parçalı yoğurt dahil), ekşi krema ve dondurmada kullanılabilirler. Yiyecek sektöründe; şeker çözümleri, çikolata, soslar (parçacıklı soslar dahil) çorbalar, mayonez, ezmeler, nebati ve hayvani yağlar, hazır salatalar ve evcil hayvan mamalarında kullanım alanına sahiptirler. İçeceklerdeki kullanımında, smoothie’ler, meyve suyu konsantreleri, ön karışımlar, bira mayası iyi örneklerdir. Eczacılık ve biyoeczacılık alanındaki uygulamalara, destek gıdaları, kan ürünleri, aşılar, enzimler ve hücre kültürleri dahil edilebilir. Kişisel bakım ve ev temizlik ürünlerindeyse GEA Hilge NOVATWIN, kozmetiklerin, vücut ve cilt bakımı, tekstil bakımı ürünlerinin işlenmesi ve doldurulmasında, ev temizlik ürünlerinin de işlenmesinde kullanılabilir. 

GEA hijyenik pompa portföyünün tamamını kompleks uygulamalar için oldukça esnek VARIPUMP yanında daha standardize SMARTPUMP hatlarında Bodenheim’daki Pompa Yetkinlik Merkezinde üretiyor. Şimdi de GEA’nın pozitif deşarj pompaları yeni ikiz vidalı pompa GEA Hilge NOVATWIN ile büyüyecek.

Bodenheim’daki pompa yetkinlik merkezi

GEA, hijyenik pompa portföyünün tamamını kompleks uygulamalar için oldukça esnek VARIPUMP yanında, daha standardize SMARTPUMP hatlarında Bodenheim’daki Pompa Yetkinlik Merkezinde üretiyor. 

GEA Hilge NOVATWIN nasıl çalışıyor: Tek pompayla aktarım ve temizlik 

Çift burgulu pompaların, temas etmeden kilitlenen ve pompa gövdesi içerisinde kapalı bir hacim meydana getiren iki vidaları vardır. Vidalar döner ve akışkan, vida ekseni boyunca emme tarafından boşaltma tarafına taşınır. Genel olarak pozitif deplasman pompalarında olduğu gibi, çift burgulu pompalar, partiküllü, kayma mukavemetine duyarlı ve yapışkan akışkanın sorunsuz aktarılması amacını taşırlar. Farklı viskozitelerde pompalanan akışkanlar için olağanüstü yüksek esneklik sunarlar.

Çift burgulu pompaları özel yapan dual işlevleridir; sadece esas, viskoz davranışlı ürünü pompalamazlar, aynı zamanda çok yüksek hızlarda çalıştırılabilmeleri nedeniyle CIP pompası olarak da iş görürler. Alternatif çözümlerle karşılaştırıldığında, ek CIP pompası kullanımından tasarruf edilebilir.

Kendinden emişli, hijyenik GEA Hilge NOVATWIN, yüksek viskozitelerde düşük titreşim ve gürültü düzeyleriyle 135 ° C sıcaklığa ve 25 bar basınca kadar güvenli çalışma sağlar. Ayrıca, 30 barlık sistem basıncı da pompanın yüksek basınçlı uygulamalarda kullanılmasına imkan tanır. Pompalardan birinin duyarlı, viskoz davranışlı akışkanı düşük hızlarda alıp CIP işleminde 3000 rpm’ye kadar çıkan hızlarda temizlik yapmasına olanak sağlar.
Farklı hacimlerde ve basınçlarda sabit bir akışın sağlanması da bir diğer avantajdır. Kendinden emişli olmasıyla (8 metreye kadar emme), diğer uygulamalar için hacimden tasarruf sağlar. 

Pompalanan akışkanın özel gereksinimleri için GEA ısıtılabilen ya da sertleştirilebilen pompa gövdesi gibi ek seçenekler sunar. Isıtılabilir gövde seçeneği, pompa odasının, pompalanan akışkanın sıcaklık gereksinimlerine bağlı olarak ısıtılmasına ya da soğutulmasına imkân tanır.

Anahtar terim “sertleştirilmiş pompa gövdesi”: Yapışkan bir akışkan söz konusu olduğunda vida milleri ve ayrıca pompa gövdesi, pompanın yaşam ömrünü uzatmak amacıyla sertleştirilebilir. Düşük titreşime ve sorunsuz akışa bağlı olarak, pompalanan akışkanın görünüm, yapı ve boyut özellikleri korunur. Farklı adım mesafelerine sahip farklı vidaların kullanılmasıyla, pompa, akışkana, katı boyutu ve değişken basınç anlamında en uygun şekilde uyum sağlayabilir. Bu da, meyve parçacıklı yoğurt ya da katı parçacıklı et salatası gibi ürünlerde, 44 mm’ye kadar çıkabilen katı çaplarında sorunsuz aktarım sağlar. 

Katı hijyen talimatnamelerine göre tasarlanmış

Hijyenik açıdan mükemmel ve yüksek kalitede sıvıların kusursuz aktarımı kesinlikle temiz pompaları gerektirmektedir. Üretim sonunda derhal temizlenmeliler ve yeni üretim safhasının başlangıcında kesinlikle temiz ve bakteriden arındırılmış olmalılardır. “Temizlik” yüzeylerin yapışan üründen, atıklardan tamamen arındırıldığı işlem anlamına gelir. Tamamen temizlenmiş yüzey, gözle görülebilen, somut ya da kimyasal olarak tespit edilebilen artık kirlerini barındırmaz. GEA Hilge NOVATWIN, EHEDH talimatnamesine göre tasarlanmıştır ve 3-A gereksinimlerine uygundur.

Bir bakışta GEA Hilge NOVATWIN’in avantajları

  • Eksenel, düşük titreşimli taşıma sayesinde, büyük katı parçalar barındıran duyarlı ürünler bile bütün olarak aktarılabilir.
  • Üretim ve CIP için iki yerine bir pompa kullanılması, yatırım maliyetlerini azaltır ve kurulumu basitleştirir.
  • Sıkı imalat toleranslarına ve bunun sonucunda pompadaki boşlukların azalmasına bağlı olarak iyi emme performansı sağlar.
  • Hijyenik tasarım hızlı ve güvenilir temizliği, zamandan ve kaynaktan tasarrufu ve üretim güvenilirliğindeki artışı garanti altına alır.
  • Sertleştirilmiş yüzeyler, yapışkan akışkanların sorunsuz aktarılmasına imkan tanır.
  • Vida çaplarının ve adım mesafelerinin çok sayıdaki kombinasyonu, arzu edilen görev noktasına ve uygulamasına optimum adaptasyon sağlar.

Trendler

Exit mobile version