Bağlantı Elemanları

Enemac emniyet kaplinleri ile yüksek maliyetli onarımların önüne geçin

Yayın Tarihi:

on

 Üretim sürecinin artan bir biçimde otomasyonu kapsamında, üretim ve işleme merkezleri giderek daha karmaşık ve masraflı bir hale gelmektedir. Bu merkezlerde oluşabilecek kesintiler veya hasarlar, yüksek maliyetli işlemlerdir ve mutlaka önlenmeleri gerekir. Enemac emniyet kaplinleri, hassas devir sayısı sınırlaması (aşır yüklenme koruması) sayesinde, yüksek maliyetli onarımların ve kesinti sürelerinin önüne geçerler.

Enemac emniyet kaplinleri, on yıllar boyunca binlerce kez gerçekleştirilmiş ve kendini kanıtlamış uygulamalardan elde edilen deneyimin bir sonucudur. Mükemmelleştirilmiş bir tasarım prensibi, yüksek kaliteli malzeme seçimi, hassas üretim ve modüler prensip uyarınca neredeyse sınırsız varyasyon olanakları, uluslararası kaplin pazarında Enemac’ın kaliteli ürünlerine eşsiz bir konum sağlamaktadır.Acil kapatma sistemi olarak frekans dönüştürücülü servo sürücülerle kıyaslandığında da puanları emniyet kaplini toplamaktadır. Örneğin tahrik milinin bloke olması ya da aşırı yüklenmesi nedeniyle oluşan arıza durumunda, tahrip edici kitle kuvvetleri ve tork tepe değerlerinin bağlantısı güvenli bir biçimde kesilecek şekilde, hemen tahrik millerinin tamamen mekanik olarak ayrılması gerçekleşir. Burada Enemac’ın bir emniyet kaplini, yalnızca torkun azaltılmasını sağlayan ve tehlikeli kitle kuvvetlerini önleyemeyen bir elektrikli acil kapatma sistemine kıyasla, makinenize çok daha fazla güvenilir bir koruma sunmaktadır.

Arıza giderildikten sonra, 360° senkron kilitlenme sayesinde kaplin daha düşük devir sayısıyla tekrar yerine geçebilir ve hemen ayarlanan geri çekilme momentiyle çalışmaya hazırdır. Özel olarak dolum ve temizlik sistemlerinin ve ambalaj makinelerinin zincir ve dişli kayış tahriklerinde tork sınırlaması için, paslanmaz aşırı yük kaplinleri – ECI ve ECR tipleri – geliştirilmiştir. Bu kaplinler, gıda, ilaç ve tıp endüstrisinin son derece katı hijyen gerekliliklerini karşılamaktadırlar. ECI tipi, geniş dişli kayış disklerinin, zincir çarklarının veya dişli çarkların taşıma ve ambalaj sistemlerine montajını kolaylaştırmak üzere, ekstra geniş bir yatak yuvasıyla tasarlanmıştır. Hassas tork sınırlaması, kullanılan konik disk yaylar sayesinde garanti edilmekte, böylece konik disk yay değişimi gerekmeden, daha büyük ayar aralıkları da mümkün olmaktadır. Ayar aralıkları, 11 adet yapı büyüklüğünde 2 Nm’den 900 Nm’ye kadar uzanmaktadır. Buna karşılık ECR tipi, dar dişli kasnaklar, mafsallı miller ve bağlantı flanşına sahip parçalar gibi dar montaj parçaları için uygundur. Dıştan olduğu kadar iç taraftan da (konik disk yay) ECR tamamen paslanmaz çelikten üretilmiş olup, kilitleme bilyeleri, NSF tesciline uygun olarak kullanım ömrü boyunca yağlama özelliğiyle donatılmışlardır; öyle ki bu tipler 4 adet yapı büyüklüğü ve 50 – 240 Nm arası ayar aralıkları sayesinde, tıp ve ilaç endüstrisindeki steril odalar ile gıda branşı için son derece uygundurlar. Enemac, bu paslanmaz seçeneklerin yanı sıra, ayrıca neredeyse her türlü bağlantı için, otomasyon sistemleri, NC frez makineleri, ahşap işleme makineleri, endüstriyel robotlar, sac işleme makineleri, baskı makineleri ve tekstil makinelerindeki doğrudan ve dolaylı tahrikler için daha uygun fiyatlı emniyet ve aşırı yük kaplini seçenekleri de sunmaktadır. Enemac emniyet kaplinleri, boşluksuz, hassas tork aktarımları, maksimum performans yoğunlukları, kompakt boyutları, kademesiz olarak ayarlanabilen geri çekilme momentleri, otomatik tekrar yerleşme özellikleri ve oldukça büyük bir tip ve boyut seçenekleriyle ön plana çıkmaktadırlar.

Kaplinlere dair aradığınız tüm ürün çeşitleri tek adreste;

http://www.gucaktarim.com/kaplinler/

Trendler

Exit mobile version