Pompalar

Endüstriyel suyu yeniden optimize kullanmanın akıllı yolu

Yayın Tarihi:

on

Grundfos, endüstriyel suyun güvenli ve etkin şekilde yeniden kullanımına imkân tanıyan yeni atık su arıtma tesisiyle Danımarka’daki üretim yerinde su tasarrufu sağlıyor.

Danimarka’nın Bjerringbro şehrindeki Grundfos üretim tesisi, metal parçaların yüksek kalitede ve ekonomik olarak boyanmasını sağlayan elektrokaplama yöntemiyle pompaları boyuyor. Katodik elektro kaplama (CED) boya tesisi saatte yaklaşık 2 metreküp su tüketiyor ve kirletiyordu; ortalama bir ailenin günlük yaklaşık 0,3 metreküp su tükettiğini düşündüğünüzde bu önemli bir miktar. Grundfos, suyun güvenli ve etkin şekilde yeniden kullanımına imkân tanıyan yeni atık su arıtma tesisiyle Danimarka’daki üretim yerinde su tasarrufu sağlıyor. global su sorunlarını çözme çabalarının bir parçası olarak, 2008 yılına kıyasla 2025 yılına kadar toplam su tüketimini %50 azaltmayı amaçlıyor. Bu hedef doğrultusunda CED boya tesisinde, net su tasarrufu ve çevresel avantajlar sunarken proses güvenliğini ve güvenilirliğini en üst düzeye çıkaracak yeni bir suyun yeniden kullanımı çözümüne ihtiyaç duyuldu.

Sonuç

  • Durulama işleminden gelen atık suyun yaklaşık %80’i yeniden kullanılıyor
  • Yeni atık su tesisi yıllık yaklaşık 5.000 metreküp su tasarrufu sağlıyor
  • Daha iyi gözetim ve veriler sayesinde su kalitesi artıyor

“Suyu yeniden kullanabilirsek proseslerimiz için içme suyu kullanmamız gerekmez. Yeni su arıtma sistemimiz bize önemli su tasarrufu sağlıyor ve su kullanımını %50 azaltma hedefimize ulaşmamıza yardımcı oluyor. Şu anda bir yılda 100 evde kullanılan miktara eşit su tasarrufu sağlıyoruz” diyor Proje Yöneticisi Klaus E. Christensen.

Yeni sistem

Grundfos, 2018 yılında üretimde kullanılan suyu yeniden kullanmak üzere tasarlanan yeni bir atık su arıtma tesisi açtı. Bu yeni tesis, CED boya tesisinin atık suyunun temizlenmesini sağlayan bir kapalı devre sistem. Tesisin durulama tanklarında kullanılan su, mikrofiltrasyon, ters ozmoz ve UV dezenfeksiyonu gibi gelişmiş bir membran filtrasyon sisteminden geçiyor. Arıtılan su, aynı tanklarda temiz durulama suyu olarak yeniden kullanılıyor. Yeni sistemin bir parçası olarak bir dizi pompa, sensör ve kontrol sistemi kuruldu. Yeni sistemde Grundfos E pompalar, dijital dozaj pompaları, basınç sensörleri, debi sensörleri, su kalitesini ölçümleyen sensörler ve tamamen otomatik bir bakteri takip çözümü olan Grundfos BACMON bulunuyor.

Trendler

Exit mobile version