Elektrik Motorları

ELK Motor, ürün yelpazesini 315 gövde elektrik motorlarıyla genişletti

Yayın Tarihi:

on

ELK Motor, 315 gövde elektrik motorlarının 2020 yılı içerisinde ürün portföyündeki yerini alacağını açıkladı.

315 gövde elektrik motorlarının da katılmasıyla ELK Motor, artık raflarda aranan standart AC motor güç aralığını komple temin edebilecektir. Düşük güçlere doğru da bir başka yenilik olarak 63 gövde motor gamı, hâlihazırda ELK Motor ürün listesine girmiş ve sipariş olarak taleplerini toplamaktadır.

Yurt dışı pazar atılımı

ELK Motor’un ihracat faaliyetleri de hız kesmeden sürüyor. Firmadan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “ELK Motor’un kuruluşundan beri devam etmekte olan yurt dışındaki ihracat performansımızın artışı kısmen kapanan Avrupa’daki ihtiyaçlardan pay almak gibi görülebilir. Ancak belki çok daha önemli bir konuda iyi haber vermek gerekirse; yüksek potansiyele sahip uluslararası pazarda gördüğümüz dünya devleri ile uzun zamandır yapılan ve kılı kırk yararak denebilecek kadar son derece detaylı ürün geliştirme ve tedarik çalışmalarımızın nihayet meyvelerini vermiştir. Bu sene sonu ya da önümüzdeki sene başında artık sadece numune ya da deneme maksatlı örnek ürünler değil, seri üretim teslimatlarımız bu dev imalatçılar üzerinden tüm dünyaya dağılmaya başlıyor.”

Yeni fabrika yatırımı ile verimlilikte artış

ELK Motor, 50.000 metrekare kapalı alana sahip yeni üretim tesisine taşınma sürecini kısa bir süre önce tamamlamıştı. Yeni tesise ilişkin şu açıklama yapıldı: “Yeni yerimizde, alanımızın da iki katından fazla genişlemesi neticesinde elbette bir verim artışı gözlemleniyor. Stok alanlarımız için olsun makine yerleşimleri ve proses verimliliği olsun her açıdan bunu söylemek mümkün. Yeni fabrikamız demişken, henüz görmediyseniz, kapılarımız her zaman açık, fabrikamızı gezmeye de bekleriz. 

Yeni fabrikamızda zaten gayet yeni ve son teknoloji ürünü olan seri üretim makinalarımızla çalışıyor olmanın yanı sıra artan ihtiyaçlar sebebiyle gerekli eklentileri/modifikasyonları ve otomasyon iyileştirmelerini artık yazılım ve otomasyon kadrolarımız sayesinde kendi bünyemizde yapıyoruz. Bu sayede, sadece makine bazında iyileştirmeler değil, kısa bir süre içerisinde topyekûn bir verim artışını; elimiz ayağımız olan IT sistemimiz ile fabrika içinde mevcut ve sürekli de geliştirdiğimiz OT sistemlerini konuşturarak daha otomatik ve verimli çalışan otonom sistemler haline getirmeyi hedefliyoruz. Burada IT sistemimizden kasıt; ürün planlamadan, fatura kesimine, satınalma proseslerinden sevkiyatların optimize edilmesine kadar kullandığımız ERP sistemini, OT sisteminden kasıt olarak da, saha seviyesinde makine ve makineler arası haberleşmeleri kastettiğimiz otomasyon (otomatik kontrol) işlevlerini sunan sistemlerimizi kastetmekteyiz.

Ürün gamının sürekli gelişmesi, uluslararası dünya devlerinin sadece ilgisini çekme değil beraberinde gelen bizimle çalışma arzuları, fabrikamızın her gün gelişen yeni teknolojileri takip edecek şekilde sürekli olarak ve kendi kadrolarımız tarafından dijital dönüşümü ve beraberinde artık kaçınılmaz olan endüstri 4.0 konseptleriyle donatılması ve nihayet bütün bu unsurların bir potada eritilmesidir diyebiliriz, ELK Motor için. Doğal olarak bu da kaçınılmaz olarak beraberinde başarı öykülerini getiriyor.”

Trendler

Exit mobile version