Vanalar

Dünya’nın ilk ultrasonik ölçme ve balans vanası: BOA CONTROL

Yayın Tarihi:

on

Dünya’nın ilk ultrasonik ölçme ve balans vanası: BOA CONTROL

KSB’den önemli yenilik: Dünya’nın ilk ve tek ultrasonik teknolojili ölçme ve balans vanası birçok özelliğinin yanı sıra debi ölçmeyi de çok daha kolay hale getiriyor.

 

KSB yıllar boyu edinmiş olduğu tecrübe ile portföyüne sürekli olarak yenilikçi çözümler eklemektedir. Son olarak çok yönlü ölçme ve balans vanası BOA-Control ile iddialı bir çıkış yapmıştır.

 

Boa-Control vanaları başlıca uygulama alanı olarak; hidrolik balans için sıcak su sistemleri, havalandırma sistemleri ve soğutma çevrimlerinde kullanılır. Kapatma, ölçme ve balanslama fonksiyonlarının hepsini tek bir vanada toplayan BOA-Control yeni uzun gövdeli hidrolik akışa uygun tasarımıyla basınç kaybını minimuma, debi değerini ise maksimuma ulaştırmaktadır.

 

Tek parça gövdeli bu tasarım sızıntıyı yok edip, tehlike ihtimallerini sıfıra indirir. Pozisyon göstergesi, kitleme cihazı ve yoğuşma önleyici özelliği ile tam ekipmanlı olarak ek ücret talep edilmeden müşterilerine standart olarak sunuluyor.

 

 

KSB Ölçme ve Balans Vanaları İle Yeni Olanaklar

BOA-Control ölçme ve balans vanası debi değerinin direkt ve basit ölçümü için tamamen yeni olanaklar sunmaktadır. Ultrasonik dalgalar; geçiş süresi farkı ölçümü ile debi değerini belirlemek için kullanılır. Buna ilave olarak balans vanası ile entegre edilmiş sıcaklık sensörü akışkan sıcaklığını kesin olarak ölçer. KSB’nin bu vanaları ile birlikte kullanılan mobil ölçme bilgisayarlarının elde ettiği değerler kolaylıkla kaydedilebilir ve kontrol odasına aktarılabilirler.

 

Ultrasonik sensörler ile ölçüm yapmak için BOA-C ölçme ve balans vanasına ilave iki sensör gereklidir. Bu sensörler vananın kullanılacağı yere bağlı olarak iki farklı şekilde eklenebilir:

 

1)BOA-Control : Balans Vanasında Ultrasonik Sensörler İçin Manyetik Temas

BOA-Control; ultrasonik sensörlerin bağlanabileceği ölçme ve balans vanasıdır. Sensörler ölçüm için sürekli olarak vanaya sabitlenmiş değildir. Bu bağlantı yenilikçi manyetik bağlayıcı bileşen ile sağlanmaktadır. Sensörler monte edilir ve gerektiği zaman çıkarılabilirler. Bu dizayn BOATRONIC-MS bilgisayarları ile uyumlu birçok vananın mobil ölçümünün yapılmasına izin verir.

 

2)BOA-Control IMS: Ultrasonik Sensörle Entegre Edilmiş Balans Vanası

BOA-Control IMS; ölçme ve balans vanasında; sensörler BOA-C vanasına kalıcı olarak yapıştırılır. Bu uygulama; istenilen ölçüde sabit ayar ve kurulumun yanında anlık ölçümlere de olanak sağlar. BOATRONIC MS-420 ölçüm bilgisayarı ile debi değeri ve sıcaklık değerleri 4-20 mA değerinde sinyal ile sürekli olarak kontrol odasına iletilebilirler.

 

Bir Bakışta Ölçme ve Balans Vanasının Faydaları

Güvenilirlik :

•Direkt şekilde yenilikçi ultrasonik teknoloji

•Valf pozisyonu girmeye gerek kalmadan doğrudan ölçüm

•Akış yönünün otomatik görünümü

•Birikinti ve kirlenmeden minimum etkilenme

•Renk kodlama şeması kullanarak ölçüm noktalarının güvenilir şekilde tanımlanması

 

Düşük Maliyet:

•Tek bir vanada; kapatma, ölçme ve balans fonksiyonu

•Düşük basınç kayıpları ile enerji maliyetinde tasarruf

 

Kullanım Kolaylığı:

•Akışkan ile temas olmadan yapılan ultrasonik ölçümün sızıntıyı önlemesi ve ölçüm için zaman kazandırması

•Ölçekli konum göstergesinin ön ayarları kolaylaştırması

•BOATRONIC MS ile geniş veri giriş ve çıkış yelpazesi

•Basit manyetik bağlantılı ölçüm sensörlerinin ölçme zamanını düşürmesi

•Ölçme fonksiyonları ile doğrudan ve basit ölçüm

 

Trendler

Exit mobile version